MİROĞLU AKP’NİN SELAHADDİN EYYÜBİ STRATEJİSİNE İHTİYACI VAR..

Ak Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Orhan Miroğlu İsrail-Hamas çatışmalarının gündem olduğu bu günlerde bir açıklama yaparak Kürt hükümdar Selahaddin Eyyubi’li paylaşım yaptı.
Bu haber 2023-10-25 03:32:44 eklenmiş ve 279 kez görüntülenmiştir.

 

MİROĞLU AKP’NİN SELAHADDİN EYYÜBİ STRATEJİSİNE İHTİYACI VAR..

 

Doğu Medya -Haber Merkezi – AK Partili Orhan Miroğlu “Türkiye yeni bir Selahaddin Eyyubi stratejisi mi izliyor dersiniz?” diye sordu.

 

Ak Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Orhan Miroğlu İsrail-Hamas çatışmalarının gündem olduğu bu günlerde bir açıklama yaparak Kürt hükümdar Selahaddin Eyyubi’li paylaşım yaptı.

 

İsveç tezkeresi, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Miroğlu Türkiye’nin Selahaddin Eyyubi stratejisine ihtiyacı olduğunu kaydetti.

 

Miroğlu Filistin halkının kendi kaderinin tayini için batıyla köprüleri yakmaması gerektiğini belirterek, “Gazze’deki katliamın durması için yürüyen milyonlarca Amerikalı ve Avrupalı’ya ihtiyacı var” dedi.

 

Türkiye’nin herkese kılıç sallayan değil Selahaddin Eyyubi stratejisine ihtiyacı olduğunu dile getiren Miroğlu “Türkiye’nin bu yüzyılın koşullarına uyarlanmış, bir azınlığı memnun etmek için herkese kılıç sallayan, yalnızlaştıran  bir yanlış stratejiye değil, Selahaddin Eyyubi stratejisine ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.

 

Miroğlu X hesabından yaptığı paylaşımda şunları dile getirdi:

 

“İsveç tezkeresi meclise geliyor. Gazze’de katliamlar ve abluka sürerken, Türkiye yeni bir Selahaddin Eyyubi stratejisi mi izliyor dersiniz? Nedir bu strateji önce onu hatırlamak lazım. Selahaddin, Haçlı cephesini zayıflatmanın ne kadar önemli olduğunun farkındaydı. Aslan Yürekli Rişar’ı (Richard) yendi ama sonrasında da onunla dost oldu. Rişar’ a , Kudüs’e gelmek için Papa’dan izin almak zorunda olmadığını söyledi.

 

Büyük bir askeri deha ve komutan olan Selahaddin Eyyubi ( sahi onun ismi sürüp giden tartışmalarda neden hiç geçmez acaba?! Bizim bir anda herşeyin uzmanı olabilen yorumcular,  yoksa Kürt Selahaddin’i hiç tanımıyorlar mı?) zaferin, düşmanlarını maksimize değil, minimize etmekten geçtiğinin farkındaydı. Bakıyorum birileri sürekli olarak Türkiye’ye şu ya da bu sebeple ‘düşmanlarını’ maksimize etme tavsiyesinde bulunup duruyor.

 

“AK Parti iktidarının fazla dayanamayacağının hesabını yapıyorlar”

 

Kürtçe’de güzel bir söz var, “Ê ne dı şer de be şêr e”.  Yani savaşta olmayan aslan kesilir! Bugünlerde aslan kesilenlerin bazılarının derdi bana kalırsa Gazze filan değil. Aslan kesilen bir Türkiye’de , AK Parti iktidarının fazla dayanamayacağının hesabını yapıyorlar.

 

“Milyonlarca Amerikalı ve Avrupalı’ya ihtiyacı var”

 

Hükümetin Arap ülkeleri ve İsrail’le başlattığı normalleşme sürecinin faydaları yakın bir zamanda daha iyi anlaşılacaktır. Bu çerçevede, Arap ülkelerinin altına imza attığı İbrahimi anlaşmayı unutmadan söylemek gerekirse, Filistin halkının kendi kaderini tayin hakkı eğer gelecek yüzyıla taşınmayacak ve bu yüzyılda çözülecekse, bir bütün olarak ne Batı’yla ne Avrupa ülkeleriyle köprüleri tamamen yıkmak mümkün olabilir. Çözüm isteyenlerin, New York ve Stokholm sokaklarında barış için, Gazze’deki katliamın durması için yürüyen milyonlarca Amerikalı ve Avrupalı’ya ihtiyacı var.

 

“Siyonizmle mücadelede bir tek Hamas yetmez”

 

Siyonizmle mücadelede bir tek Hamas yetmez ve herhalde böyle yalnızlaştırılmış bir mücadele anlayışı en çok siyonistleri memnun eder. Çünkü İsrail’in kuruluş tarihi unutmayalım ki ‘ideal’  ama yalnız düşmanlara karşı kazanılmış askeri ‘zaferlerle’ doludur. Aşırılıklara, radikal eğilimlere Türkiye’nin ve Arap ülkelerinin boyun eğmesi demek Filistin’de bugün durdurulabilse bile , yarınlarda yeniden başlayacak yeni katliamlara yeşil ışık yakmak demek.

 

“Türkiye’nin Selahaddin Eyyubi stratejisine ihtiyacı var”

 

Türkiye’nin bu yüzyılın koşullarına uyarlanmış, bir azınlığı memnun etmek için herkese kılıç sallayan, yalnızlaştıran  bir yanlış stratejiye değil, Selahaddin Eyyubi stratejisine ihtiyacı var. Tuhaf zamanlardan geçiyoruz, ama muhtaç olduğumuz stratejileri ve tecrübeleri, kendi tarihimizin içinden çekip çıkarmayı başaracak kudrete sahibiz. Buyursun öyleyse, tarihçilerimiz konuşsun önce! ( Fotoğraf yapay zekanın “akıl” edip çizdiği Selahaddin Eyyubi’nin fotoğrafıdır, ben çok sevdim)”

ETİKETLER : Ak Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Orhan Miroğlu İsrail-Hamas çatışmalarının gündem olduğu bu günlerde bir açıklama yaparak Kürt hükümdar Selahaddin Eyyubi’li paylaşım yaptı.
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA