ABD’Yİ İNŞA EDECEK PARTİ HEDEP’LE DOĞDU..

Anadolu Birleşik Devletlerini (ABD) inşa edecek parti HEDEP’le Doğdu.
Bu haber 2023-10-14 20:02:12 eklenmiş ve 573 kez görüntülenmiştir.

ABD’Yİ İNŞA EDECEK PARTİ HEDEP’LE DOĞDU..

 

Anadolu Birleşik Devletlerini (ABD) inşa edecek parti  HEDEP’le Doğdu. Yeşil Sol Parti, Halkaların Eşitlik ve Demokrasi partisi (HEDEP) olarak değişirken, yeni eşgenel başkanlar Tülay Hatimoğulları Oruç ve Tuncer Bakırhan oldular..

 

Doğu Medya – Haber merkezi- Ankara - Pazar 15 Ekim 2023 14:113

 

Tarihte köleci İmparatorluklara karşı, faşist ulus devletlere karşı, zalimlere karşı Kurdler insanlık tarihi boyunca her zaman onbinlerin dönüşüyle Anadolu Mezopotamayay dönüş yaparken.. 

 

Osmanlı ve Çarlığın son 300 yıllık yıkılış süreçlerinde Ortadoğuyu-Anadolu ve Mezopotamyayı siyonist soykırımcı aile ve firmalar, siyonist soykırımcılar işgal ettiler..

 

Terörist israilden, uyduruk faşist ırk devletleri olan sahte suni sınırlarla kurdurulan sahte ırk devletleri faşist tc, iran, ıraki, syria, ermenia, azeria sürüsüne bereket faşist ırk devletleriyle, diktatörlüklerle Filistinden Afganistana, kafkaslara Mezopotamayayı ve Mezopotamya üzerinde yaşayan halkları yerle bir ettiler. Atomizasyona (parça-parça ederek ) uğratarak , bu coğrafya üzerinde yaşayan tüm halkları yerle bir ettiler. Yahudilerden, Kurtlere, Türklere, Farslardan Araplara, Rum-Rusa.. Bütün halkları soykırıma açık hayvan sürülerine çevirdiler..

 

Şu anda siyonist terörist nazi-nato terör örgütü Rusya ve Russian halkları siyonist komedeyen zeloşko gibi çakma hitler bozuntusuyla Rusyanın doğuş coğrafyası Ukaraynala işgal etmeye çalışırken..

 

Aşağıda ise Terörist natanahu ve avenesi ile cia-mosand beslemesi Hamas-humus terör lejyonlarının ortak kadrajında terörist israilden kurtulmak isteyen yahudi halkı ile sahte suni terör devletine kurban edilen Filistin halkı israil terör devleti ve Hamas örgütü tarafından imha edilmeye çalışılırken..

 

Bölge ve Dünya halkları için tarih boyunca barbarlıkları absorbe eden, zalim –soykırımcı emperums ve devletleri yerle bir eden dünyanın medeniyet nüfusu Kurdlerin duruşu hem önemli hemde temel belirleyici unsur..

 

TC’de ortaya çıkan Kurd parti ve örgütleri Kurdlerin bu cihanşumul evrensel duruşunu tam kavramadıklarından sürekli batağa giderken EMEP’le bu geri gidişe Kurdler ve haklar dur dediler. Tuncer Bakırhan, Mahmut Alınak gibi önemli Kurd figürlerinin öne çıkması Filistinden kafkaslara Anadolu Birleşik devletlerinin doğşunu hem hızlandıracak, hem faşist ulus devletleri yerle bir edecek, hemde yüzyıllardır mezopotamayanın maddi-manevi kayanklarına çöken siyonist terörist kapitalist sergerdelerin hesaba çekilmesini de beraberinde getirecek bir çıkıştır ki tc-iran  vb ırkçı rejimler siyonist sergerde aile ve firmalar için birer çiflik olarak kuruldular. Hala mezopotamyanın madenleri, ovaları, suları, kaynakları bu sergerdelerin yerli ve yabancı ayakları tarafından işgal altında.

 

İşte Halklar HEDEP çatısı altında buluşarak terörist israilden kafkaslara bu siyonist terörist işgalin bitirilmesi, ırk-ırkçı rejimlerin yıkılıp ırk-dil-din sınırlarının olmadığı Anadolu Birleşiik Devletlerinin doğuşu; ırk-ırkçı rejimlerin, siyonizmin  tarihe gömülmesi, Rus-Russian halklarla –Asya halklarıyla stratejik işbirliğine giderek siyon-kapitalin Ortadoğuda sonunu getirmek için arayışlarında önemli bir mesafeyi HEDEP’in doğuşu ile  kayd etmeye başladılar. . 

 

HEDEP bu tarihi misyonunu ne kadar kısa zamanda kavrayıp hayata geçirirse Ortadoğuda kurdlerin birliğini, ve diğer halkların kurdlerle hareketini sağlarsa, Rus, Russian halklar başta olmak üzere Amerikalı, Avrupalı halklarla çürümüş kapital siyon devletlere halkları yönlendirse.. Dünya konfederasyonuna giden süreçte hızlanacaktır. İnsanlık siyon sergerde aile ve firmaları ekarte ederek uzaya açılma dönemini başlatacaktır..

 

Hedep Ortadoğu –Mezopotammaya ve Kurdistanda ana sorunun bu siyonist terörist işgal olduğunu kısa zamanda halklara taşımalı, sahte suni sorunlarla halkların koyun gibi kırıldıklarını bütün halklara taşımalıdır.. Bundan dolayı HEDEP’in en büyük sorunu partiye sızan, sızacak olan siyon vahşi kapitale çalışan etki ajanları olacaktır. Kurdler ve Anadolu-mezopotamyalı halklar bu sızmayı ne kadar ekarte ederlerse faşist terörist ırk devletlerinin siyonist firma ve ailelerin tasalutu da o oranda hızla  bitecek  ve hesaba çekileceklerdir..

 

Özetle Kurdler tarih boyunca dünyanın medeniyet nüfusudurlar, dünyanın sigortasıdırlar. İnsan soyunu yok eden Siyonizmi ve Faşizmi dünya halklarına ne kadar hızlı taşısalar o oranda insanlık var olacaktır.. Aksine vahşi soykırımcı siyon kapital terör insan soyunu yaşadığı dünya ile yok etmektedir..

 

Basından Hedep Kongresi..

 

Yeşil Sol Parti Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, kongrede yaptığı konuşmada, bir miras devraldıklarını, bu mirasın Yeşil Sol Parti ile yürüyüşüne devam ettiğini, bugün de yeni parti ve parti yönetimi ile yoluna devam edeceğini söyledi.

 

 

Yeşil Sol Parti Eş Genel Başkanı İbrahim Akın da kongreye büyük engelleri aşarak geldiklerini belirterek, demokratik siyasete yönelik her türlü saldırı, gözaltı ve tutuklamayı kabul etmediklerini dile getirdi.

 

Akın, son zamanlarda Afrika, Orta Doğu, Kafkaslar ve dünyanın birçok yerinde sürdürülen vesayet savaşlarının, artık üçüncü paylaşım savaşına doğru gittiğini vurguladı.

 

İsrail ile Filistin arasında yaşanan çatışmanın, Türkiye'yi de etkilemeye başladığına dikkati çeken Akın, "Bu savaşlar, Filistin'de birçok insanın katledilmesine sebep olmaktadır. Buradan sesleniyoruz; savaş çözüm değildir. Savaş kandır, çocukların ve kadınların katledilmesidir. Biz, Filistin halkının meşru mücadelesinin yanındayız. Her zaman yanında olduk, yanında olmaya devam edeceğiz." dedi.

 

Kongrede yapılan tüzük değişikliğiyle Yeşiller ve Sol Gelecek Partisinin isminin, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) olarak değiştirilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

 

Kongrede partinin ismi Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) olarak değiştirildi. HEDEP’in Eş Genel Başkanlığı görevine ise Tülay Hatimoğulları Oruç ve Tuncer Bakırhan seçildi. Partinin yönetimi de belirlendi.

 

HABERİN FOTOLARI TIKLAYINIZ..

 

Yeni yönetimde kimler var?

 

HEDEP'in 80 kişiden oluşan PM üyeleri şöyle: Aysel Batyar Önsel, Bahattin Karaman, Hülya Kavuk, Öztürk Türkdoğan, Berdan Öztürk, İbrahim Akın, Perihan Pakize Sinemillioğlu, Berkat Kar, İdil Uğurlu, Recep Demirci, Beybün Aslan, İlknur Birol, Sami Evren, Beyza Zeyno Bayramoğlu, Kemal Bülbül, Selçuk Odabaşı, Burcugül Çubuk, Kerem Fırtına, Selda İlgöz Kocayiğit, Bülent Uyguner, Livan Orman, Sema Koç, Cabbar Leygara, Lütfü Kaya, Semiha Şahin, Canan Çalağan, Mahfuz Güleryüz, Semra Kıratlı, Canan Kebenç Özkan, Mediha Yüksel, Senem Eriş, Cemile Turhallı Balsak, Mehmed Ali Yavuz, Serhat Eren, Derya Arslan, Mehmet Bozgeyik, Servin Kararkoç, Diyadin Fırat, Mehmet Rüştü Tiryaki, Several Ballıkaya Çelik, Ebrü Günay, Mehmet Saltoğlu, Sevtap Akdağ Karahalı, Edanur İbrahimoğlu, Melis Emine Tantan, Sezai Temelli, Elif Bulut, Metin Kılıç, Sinem Seven, Emirali Türkmen, Muhammed Ayten, Şakire Şeyda Ataş, Ender İmrek, Murat Gökdağ, Tayip Temel, Evgil Türker, Murad Mıhçı, Tülay Korkutan, Fatma Çelik, Musa Piroğlu, Umut Vedat Açar, Fatma Koçyiğit Öner, Naciye İskender, Ümit Küçükbayatlılı, Funda Buyruk, Nevroz Şanlı, Ünal Yusufoğlu, Haci Erdemir, Nuray Özdoğan, Vedat Çınar Altan, Halime Bayram, Onur Hamzaoğlu, Vezir Coşkun Parlak, Hatice Betül Çelebi, Ömer Görünmek, Yüksel Mutlu, Hatice Doğan, Hülya Ateş, Özlem Gündüz, Özcan Teker.

 

Merkez Disiplin Kurulu Asil üyeleri şöyle: Cumhur Ege, Garip Kandemir,  Zeynep Nilgün Salmaner, Emine Akyazılı, Hüseyin Gözen, Eylem Arzu Kayaoğlu, Tülay Kılınç.

 

Uzlaşma Kurulu Asil üyeleri ise şöyle: Aylin Hacaloğlu, Ayşe Erdem, Nevzat Onuk, Ayşe Elif Ela Hasanoğlu, Mehmet Salih Yıldız.

 

EMEP Eş Başkanı Seçilen Tuncer Bakırhan Kimdir..

https://www.dogukultur.com//files/firm/photo/3277b4d445.jpg

Tuncer Bakırhan 1970; Kayadibi, Susuz, Kars Doğumlu, DEHAP eski genel başkanı ve siyasetçi.

Hayatı

 

Kars'ın Susuz ilçesinde dünyaya gelen Tuncer Bakırhan İlk ve ortaöğretimini Kars'ta tamamladı. Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Birimler Ekonomi Bölümü'nü bitirdi.

 

 Uludağ Üniversitesi İktisat Fakültesi’ndeki öğrenciliği boyunca bazı eylemlere katıldı. PKK'nın propagandasını yapmak suçundan cezaevinde yattı. 1989’dan itibaren, HEP çizgisindeki partilerin değişik kademelerinde görev aldı. 1999'da Kars Belediye Başkanlığına aday olan Bakırhan seçimi kazanamayınca HADEP Kars İl Başkanlığı ve partinin diğer organlarında yer aldı.

 

2002 yılında yapılan milletvekili seçimlerinde aday olduğu DEHAP tan Kars Milletvekili seçilecek oyu almasına rağmen partisi barajı aşamadığı için parlamentoya gidemedi. Daha sonra DEHAP genel başkanlığı yaptı. Bu sırada, hakkında davalar açılan partiyi feshedip, ekibiyle birlikte DTP çatısı altına girdi. İki yıl süren genel başkanlığı görevini DTP’nin kurulmasıyla birlikte Ahmet Türk’e devretti. 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde İstanbul Esenyurt DTP belediye başkan adayı olarak seçimlere girdi fakat kazanamadı.

 

2013 yılında KCK üst yöneticiliği suçuyla Tekirdağ F tipi cezaevinde yattı. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Siirt belediye başkanı olarak seçildi. 16 Kasım 2016'da "PKK/KCK silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla gözaltına alınan ve aynı gün içerisinde tutuklanan Bakırhan, 17 Kasım tarihinde de İçişleri Bakanlığınca belediye başkanlığı görevinden uzaklaştırıldı.

 

HEDEP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları Oruç kimdir?

 https://www.dogukultur.com//files/firm/photo/4d2b760c64.jpg

Yeşil Sol Parti’nin kongresinde Eş Genel Başkanlığa Tülay Hatimoğulları Oruç ve Tuncer Bakırhan seçildi.

 

Tülay Hatimoğulları Oruç, 1977 yılında Antakya’da doğdu. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesini bitirdi. Halkların  Demokratik  Partisi  bileşenlerinden  Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisinin Eş Genel Başkanlığı ve Halkların Demokratik Partisi Halklar ve İnançlar Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

 

27. Dönemde Adana Milletvekili seçildi. TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi olarak görev yaptı. Dışişleri Komisyonu ve Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliğinde bulundu. Hatimoğulları Oruç, 28. Dönemde Yeşil Sol Parti Adana milletvekili seçildi.

 

HDP KONGRE TÜM HABERLER ..

 

HDP ve Yeşil Sol, Parti Meclisi sonuç bildirisini yayımladı.

 

Yeşil Sol Parti seçim beyannamesini açıkladı: Bu düzeni değiştirmek için buradayız

 

Bir dönem kapanırken HDP

ETİKETLER : Anadolu Birleşik Devletlerini (ABD) inşa edecek parti HEDEP’le Doğdu.
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA