HOC-FED EĞİTİME DESTEK GECESİNDE TARİHİ İLKLERE İMZA ATDI..

HOC-FED EĞİTİME DESTEK GECESİNDE TARİHİ İLKLERE İMZA ATDI..
Bu haber 2023-10-01 11:12:43 eklenmiş ve 726 kez görüntülenmiştir.

HOC-FED EĞİTİME DESTEK GECESİNDE TARİHİ İLKLERE İMZA ATDI..

 

Hoc-Fed bu yıl eğitime destek, bir öğrenci de sen okut etkinliğinde tarihi önemde ilklere imza atdı..

 

Bölgemizin, ülkemizin en ciddi STK’larından biri olan, 2000’li yıllardan sonra ülkemizin ilk kurulan federasyonu ünvanını da taşıyan  Hocvan Dernekler Federasyonu (Hoc-Fed) ciddi bir STK olarak her zaman ve her yerde farkını ortaya koymaya devam ediyor..

 

7 ay önce federasyon başkanlığına seçilen Ayhan Öztürk ve yönetimi, Hocvan federasyonu üye dernek başkan ve yönetimleri deyim yerindeyse tarih yazmaktadırlar.

 

Bu yıl Ardahan’da, bölgede  yapılan festivallerde ciddi bir STK’nın nasıl olması gerektiği yönünde yılın en önemli etkinliklerinden birine imza atan Hoc-Fed , Şap hastalığı başta olmak üzere, bölgemizin yeraltı-üstü kaynaklarından eko sistemle oynamaya kadar ciddi konuları, sorunları bölge ve ülke  gündeme taşıyarak fakirin deyimiyle cirtik atan STK’ların akıl edemeyeceği ciddi tüm konuları bölge ve ülke gündemine taşımıştılar.

 

Hoc-Fed Eylül Ay’ının son gününde Esenyurt Bld. Kültür Merkezinde düzenlediği eğitime destek gecesinde de farkını ortaya koydu. Birçok ilke yine imza atdı..

Hoc-Fed, geleneksel olarak her yıl eğitime destek gecesi etkinliğini yaparken, bu yıl çıtayı daha da yükseltti. Yine birçok ilke imza atdı.

 

Bunlardan bazılarına değinecek olursak Hoc-Fed diğer Kurdi STK’larla, bölge STK’larıyla birlikte Serhat bölgesi, İstanbul geneli harikulade bir lobi hareketi başlatma kararı da alarak STK alanında öncü rolünü bir ve farkını büyüterek ortaya koymaya başladı. 

 

Eğitime destek, bir öğrenci de sen okut etkinliğinde en önemli gelişmelerden biri de bu yıl lüks restaurantlar yerine Esenyurt Bld. Kültür Merkezini kullanılarak halkın parasının gereksiz yerlere harcanması engellendi ki.. Yüzlerce öğrenciye daha fazla burs çıkarılması ile eş anlamlı bu girişim halk tarafından da takdirle karşılandı.

 

Hocvan dendiğinde, eğitim dendiğinde Süt Ailesi başta olmak üzere Hocvan’ın önde gelen tüm aileleri her zaman öne çıkmaktadırlar.  Gecede Esenyurt Bld. Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Hoc-Fed Genel Başkanı Ayhan Öztürk, iş dünyası adına da Yusuf Süt konutsu. Hoc-Fed genç yönetiminin oluşmasında büyük emekleri geçen iş adamı Volkan Kayadan Hocvan STK’larına eksiksiz katılım oldu. Gecede Hocvanlılar tek yürek-tek bilek oldular..

 

Geceye Sipki-Der'den Tümkiada, Tümkiad yeni açılan İstanbul Anadolu Yakası Şb. Genel başkanı Eenes Selimoğlu, Burhan Osmanoğlu, Menderes Öztürk'e; Esenyurt kent konseyinden  bölgemizin büyük bütün STK federasyon ve başkanları, Kars-Ardahan il ilçe köy dernek ve federasyonlarına kadar bölgemizin tüm ciddi ve büyük STK'ları da katılım gösterdiler..

 

Katılımcılar Kimler, Kim  ne konuştu:

 

Haberin Videosu TIKLAYINIZ..

 

Haberin Foto galerisi-1 TIKLAYINIZ..

 

Haberin Foto galerisi-2 TIKLAYINIZ..

 

 

 

 

HOC-FED’DEN TARİHİ BİR ADIM DAHA

 

Bölgemiz lobiciliğinin ortaya çıkmasında beklenen adım Hoc-Fed’den geldi..

Bu gelişmelerden en önemlisi,  bölge lobisi ve lobiciliğinin kurulması, ete kemiğe bürünmesi çalışması.. Hoc- Fed Genel başkanı Ayhan Öztürk diğer bölgelerin 20-30-..50 yıl önce bitirdikleri lobileşme olayının da ete kemiğe bürünmesi yönündeki çalışmamıza strat verdi.  Serhat bölgesi potansiyeli büyük tüm STK’ların artık lobileşme yönünde kurumsal adım atmaları gerktiğini belirterek, Hoc-Fed olarak bu çalışmaya ev sahipliği yapacaklrını belirttiler. Bölge lobimizin oluşmasının zamanı çoktan geldi-geçmektedir dediler.

 

Bölgemizin büyük bütün STK’ları bölge lobisinin kurumsallaşması çalışması önemli bir çalışma, bu konuda geç bile kalındığını ifade ettiler.

 

STK alanında uzmanlıkları ile bilinen hemşerilerimizden Doğu Medya genel yayın Yönetmeni, bölgemizin birçok federasyon ve derneğimize danışmalık yapan,  Ardahanlılar Kültür ve Dayanışma derneği Başkanı Gazeteci Yusuf Yasin Sit’in önerisi ile bölgemizin büyük tüm STK’ları Hoc-Fed ev sahipliğinde bir araya gelme çalışması başlarken..

 

Digor Kültür Platformu Orhan Özyakışır,, Iğdır dernekler Federasyonu Öztürk Altıntaş, Sipki-Der Başkanı Menderes Öztürk, Hoc-Fed Başaknı Ayhan Öztürk, Arda-Fed Örgütlenmeden sorumlu Bşk. Şemsettin şenel, Gole Federasyon ve Dernekleri ön çalışma yapması adına  hemşerimiz Harun Yıldırım, ülkemizin giderek en büyük iş adamları örgütüne dönüşen Tümkiad Bşk Yrd. Burhan Osmanoğlu, Damal Dernekler Federasyonu Başkanı Güner Kökat’la birebir görüşmeler yapılarak lobi çalışmasının startının verildiği yönünde ön blgilendirilme yapıldı. Yapılan ön görüşmelerde görüşülen her başkan bu çalışmanın bir an önce bitirilip kurumsal bir lobi hareketinin ortaya çıkmasında hemfikiriz dediler.

 

Bu kararda bölgemiz lobiciliğinin oluşması ve oturtulması anlamında çok geç kalındığı, bu açığın kapatılması gerektiğini ve bu anlamda üzerlerine ne düşüyorsa yapma yönünde öncülük eden Hoc-Fed’in genç yönetiminin de büyük katkısı oldu. Bölge lobiciliği alanında Hoc-Fed ilham kaynağı oldu.

 

İçine girdiğimiz Ekim ayının ilk gününden  itibaren Doğu Medya Genel yayın Yönetmeni, Ardahanlılar Kültür ve Dayanışma derneği başkanı Yusuf Yasin Sit’in  önerisi ile geniş kapsamlı lobilcilik faaliyetlerine başlama kararı aldılar. Sit, gelişmiş toplumların gelişmiş olmasının ana nedeni STK’lardır. Örneğin İsveç gibi gelişmiş ülkelere ve toplumlara baktığımızda bir birey ortalama 5-7 STK’ya  üyedir. O ülkenin nüfusu 5 milyonsa, örgütlü insan sayısı ve nüfusu ise 5x5= 25 milyondur. Gelişmiş ülke ve toplumlarda Bld. Başlanından vekile, itfaiye erine kadar STK’lar belirler, gelişmemiş toplumlarda ise toplumun, halkın çürümesinden nemalananlar, özellikle seçim dönemlerinde kullanabilecekleri yemlere kravat ceket cebine 3-5 krş koyarak aha adana, aha aradahan, aha kars aha igdir.. temsilcisi diye toplumsal alanla diledikleri gibi oynamaktadırlar.. 

İşte Serhat bölge ve İstanbul lobiciliği bu geriliği ve geri kalmışlığı bitirmek için harekete geçmesi, hem bölgemiz hem de ülkemiz açısından tarihi bir adımdır. Bu konuda öncülük eden Hoc-Fed başta olmak üzere bölgemizin tüm STK başkan-YK kadrolarına, STK aktörlerine ve bu çalışmalara ev sahipliği yapacak olan Hoc-Fed  başkan ve yönetimine de ayrıca teşekkür ediyoruz..

Önemli Not: Bölge lobicilik hareketi içine bölgemizin federasyon, il-ilçe-köy dernekleri STK’ları süreç içerisinde dahil edilecektir. İlk toplantı zaman ve yerini ise Hoc-Fed başkanı Ayhan öztürk ayarlayacaktır.

 

ETİKETLER : HOC-FED EĞİTİME DESTEK GECESİNDE TARİHİ İLKLERE İMZA ATDI..
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA