YSP’DEN SON HIZ KONGRE HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR..

Halkların Demokrasi Partisi olarak seçim sürecinde YSP olarak yola devam eden YSP(Yeşil Sol Parti)’nin olağan genel kurulu-kongresi 15 Ekim’de yapılacak.
Bu haber 2023-09-24 06:25:42 eklenmiş ve 278 kez görüntülenmiştir.

YSP’DEN SON HIZ KONGRE HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR..

 

Halkların Demokrasi Partisi olarak seçim sürecinde YSP olarak yola devam eden YSP(Yeşil Sol Parti)’nin olağan genel kurulu-kongresi 15 Ekim’de yapılacak. Kongrede Addan tüzüğe PM'ye kadar tüm dünya Kurdlerini kapsayacak, cihanşumul-evrensel Kurd kültürünün temsilcisi, bir parti hedeflenirken, parti de yeniden bir yapılanmaya gidiliyor..

 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin (Yeşil Sol Parti) gerçekleştireceği 4. Olağan Büyük Kongre’nin yeri ve tarihi netleştirken.. kurdler spor salonun ismini de Ankara atafuruk spor salonundan Ankara Xati-Hatti spor salonuna çevirdiler.

 

Kongrenin yapılacağı yer olarak Ankara ataürük spor salonu adını da kurdler, Ankara Büyükşehir Xati-Hitit (kurdi gelenler, Kurdlerin kurdukları en büyük imparatorluklardan biri, TC asimilasyoncu ve Irkçı politikası nedeniyle İç Anadolu halkı Kurd kökenli bir halk olduğunu bilmemektedir, TC nin ortaya çıkardığı sahte türk ırkı ve ırkçılıkla hala 80-90 milyon vatandaşın beyni yıkanmaktadır..)  Spor Salonu olarak değiştirirlerken, kongrenin yapılacağı tarih ise 15 Ekim 2023 olarak belirlendi. (HİTİLER –XATTİLER (GELENLER) KİMDİRLER..)

 

KONGRE HAZIRLIKLARI TÜM ÜLKE SATHINDA SÜRÜYOR..

Kurdlerin faşist ulus devletlere ve onların patronları küresel soykırımcı aile ve firmalara karşı başlattıkları mücadele, bütün gezegen çapında meyvelerini vermeye başlarken, soykırımcı firmalarla, faşist ulus devletler dünya halkları tarafından hızla abluka altına alınmaya başlanırken.. Bu mücadele sonucu insanlık  dünyamız dünya  konfederasyonu fikrine hızla kaymaya başladı..

 

Ülke geneli yapılan tüm toplantılarda Kurdler HDP’den tek beklentilerinin olduğunu, bununda cihanşumul evrensel Kurd kültürne uygun bir yeniden yapılanma ve tüm insanlığı kapsayan bir PM ve tüzük.

Bu meyanda yapılacak ittifaklardan, ortaya konacak tüm siyasi çalışmalar kapalı kapılar ardında değil halka açık yapılması, faşist tc diktatörlüğünün demokrasi ve parlementerizim oyunlarının çöpe atılması, dünya Kurdlerinin birliğini esas alan, dünya halklarının siyon vahşi kapital soykırımcı küresel firmaların ve faşist ulus devletlerin ablukasından çıkaracak  yeniden bir yapılanma..  İle tüm dünya halkları arasında örgütlülüğün had asafhaya çıkarılması..

 

Özetle Kurdler yapılacak kongerde HDP’nin gerçek bir Kurd partisine, Kurdlerin cihanşumul –evrensel (ırk-dil-din üstü..) kültürünün temsilcisi olmasını aksine giderek Kurdleri temsilden uzaklaşcağına vurgu yaptılar, sadece kurdlerin değil sıfırlanma ve yok edilmenin dayattıldığı insan soyuna da öncülük görevini üstlenmesini ve yeni PM nin buna göre şekillenmesi gerektiğine vurgu yaptılar..

 

KONGRE ÇALIŞMALARI TOPLANTILARINDAN BİRİ DE BEYKOZDA YAPILDI..

https://www.dogukultur.com//files/firm/photo/00d57e8395.jpg

HDP kongre çalışmaları her il-ilçede hızla sürerken İstanbul Beykoz’da da bu yönlü çalışma yapıldı.

Beykoz ilçe binasında yapılan toplantıya Kurdi STK’larla HDP üyeleri katılarak yeni PM ile ilgili görüş alış verişinde bulundular..

Toplantıda açılış konuşması yapan HDP Beykoz ilçe Eş Başkanları Özer Demir ve Saniye Korkmaz gündem hakkında bilgilendirme yaptılar.

https://www.dogukultur.com//files/firm/photo/f6a048af50.jpg

Ardından il yönetimi Beykozdan PM ye önerilen isimleri aldılar. Yaklaşan kongrede sadece partililer değil donanımlı Kurd aydınlar, Kurdi STK’lardan Kurd siyaset bilimcilere.. değişik kesimlerden de PM oluşturulacak. PM’ye girmek isteyenler ise form doldurarak mürcaat edecekler..

 

ETİKETLER : Halkların Demokrasi Partisi olarak seçim sürecinde YSP olarak yola devam eden YSP(Yeşil Sol Parti)’nin olağan genel kurulu-kongresi 15 Ekim’de yapılacak.
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA