HDP’li Belediye meclis üyesinden AKP il başkanına cevap

HDP’li Etreci şunları söyledi: “Bir radyo programında AKP Iğdır il başkanı Ali Kemal Ayaz çapsız ve niteliksiz açıklamalarla halkımızın değerlerine dil uzatmıştır
Bu haber 2023-09-23 13:53:48 eklenmiş ve 683 kez görüntülenmiştir.

 

Yerine kayyum atanan HDP’li Iğdır belediye meclis üyesi Musa Etreci, Ak Parti Iğdır il başkanı Ali Kemal Ayaz’ın bir radyo programında ‘Iğdır belediyesini örgüte teslim etmeyeceğiz” şeklindeki sözlerine cevap verdi.  

HDP’li Etreci şunları söyledi: “Bir radyo programında AKP Iğdır il başkanı Ali Kemal Ayaz çapsız ve niteliksiz açıklamalarla halkımızın değerlerine dil uzatmıştır.

Yıllardır, alın teriyle, emeğiyle, bedellerle demokrasi mücadelesi veren milyonlarca seçmeni olan bir partiye ve değerlerine dil uzatmak bir nefret söylemdir.

Bu hadsiz adamın söyledikleri aslında ırkçı faşist bir zihniyetin tezahürüdür. Parlamentonun 3’ncü büyük partisi olan ve meclis başkan yardımcılığı yapan bu partinin değerlerine dil uzatmak ne senin ne de senin gibilerin haddinedir. Bunu böyle bil.

Sözüm ona Iğdır halkına sesleniyor ‘gereğini yapın diyor.’ 

-          Iğdır halkı kayyumunuzla beraber 3 buçuk yıldır Iğdır belediyesinin nasıl rant ve talan alanına çevirdiklerinizi bilmiyor mu sanıyorsunuz?

-          Iğdır halkı sözüm ona nasıl imar planı koyduğunuzu mahallelerdeki adaları parsel parsel kendi aranızda nasıl bölüştüğünüzü nasıl yandaşlarınızla paylaştığınızı bilmiyor mu? Iğdır halkı nasıl torpille insanları nasıl işe aldığını bilmiyor mu sanıyorsunuz?

-           Iğdır halkı nasıl ihalelere fesat karıştırdığınızı nasıl ihalelere el altından birbirinize peşkeş çektiğinizi bilmiyor mu?

-          Iğdır halkı bu belediyenin yerlerine nasıl çetevari bir anlayışla çöktüğünüzü bilmiyor mu?

Iğdır halkı, Belediye parkı, yer altı çarşısındaki esnafların dükkânlarına nasıl bir gecede ansızın çöktüğünüzü bilmiyor mu? Kimlere peşkeş çektiğini bilmiyor mu? Sırf birileri AVM’sini yapsın orada ki belediye parkını ve esnafları çıkarıp o alanı oto park olarak tahsis edildiğini Iğdır halkı biliyor.

Iğdır halkı bunların gereğini elbette yapacaktır. Yirmi yıldır nasıl AKP belediyeleri tüm ülke halkı şahittir nasıl o alanları talana çevirdiğinizi tüm ülke halkı biliyor.

Ali kemal efendi bu hadsiz söyleminizden dolayı çıkıp HDP seçmeninden ve HDP’den özür dilemen lazım. Senin zerre kadar yüreğin varsa gel bu seçimde AKP’den belediye başkanı adayı ol, hodri meydan diyorum. Bak Iğdır halkı senin bu söylediklerini sana nasıl yediriyor! bu nasıl bir hadsizlik bu nasıl bir cahilce bir söylem herhalde sen bizi kendi partinle kıyaslıyorsun. Utanmadan çıkıp hala bu ülkeyi yönetmekten bahsediyorsanız çıkın şuanda ülkenin yaşadığı bu darboğaza bir bakın Nahçıvan’ın 1Manatı Türkiye’nin 15 lirası olmuş,  Gürcistan’ın 1 Larisi bizim 5 liramız olmuş.

Bu ülkede insanlar çöpten ekmek topluyor siz hala siyasi rant elde etmeye çalışıyorsunuz. Iğdır halkı HDP’nin belediye pratiğini de biliyor senin zihniyetindekilerin yönettiği belediye pratiğini de biliyor. Biz 2009’da belediyeyi aldığımızda 2 yıldır belediye personellerinin maaşları verilmiyordu. Maaşlarını biz ödedik. Ve bir tek Kürt personel belediye de yoktu. Iğdır halkından ve HDP ve HDP’ ye gönül veren herkesten özür dilemelisin.

 

Partim adına senin bu söylemlerini misliyle sana iade ediyorum.”


ETİKETLER :
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA