ARDA-DER AYDA BİR HALKLA BULUŞMA TOPLANTILARI YAPACAK..

STK-dernekçilik örgütlü toplum bir ülkenin, demokrasinin olmasa olmazı olduğundan halkın dernekçiliği kavraması için ayda birkez halkla buluşma toplantılarının yapılması kararını aldık.
Bu haber 2023-09-20 06:21:59 eklenmiş ve 294 kez görüntülenmiştir.

ARDA-DER AYDA BİR HALKLA BULUŞMA TOPLANTILARI YAPACAK..

 

STK alanında uzmanlığı ile öne çıkan deyim yerindeyse hayatı boyunca 24 saat halk için koşan Yusuf Yasin Sit’in Ardahanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği başkanlığına geçmesi ile birlikte Sit ve Yönetimi kısa zamanda farklarını ortaya koydular. STK-dernekçilik örgütlü toplum bir ülkenin, demokrasinin olmasa olmazı olduğundan halkın dernekçiliği kavraması için ayda birkez halkla buluşma toplantılarının yapılması kararını aldık.

 

Bir dernek 3 organdan oluşur. Katılım, yönetim, denetim. Katılım organı halk olduğundan halk olmadan STK olmaz gerçeğinden yola çıkarak derneği halkın derneği yapmanın yolu dernekçiliği halka taşıma ve öğretme işi olduğu gerçeğine binaen ayda birkez halkla buluşma toplantılarımızı sürekli yapacağımız gibi bu etkinliği de geleneksel hale getiriyoruz.

 

En büyük güç, örgütlü toplum toplumdur. Gelişmiş toplumlarda her birey 5-7 derneğe üyedir. Ondan dolayı gelişmiş toplumdurlar. Ondan dolayı zenginlik ve refah içinde yaşamaktadırlar. Örneğin İsveç toplum 5 milyondur. Her birey 5 derneğe üye olduğundan bu ülkenin örgütlü toplumu 5x5= 25. milyondur. Bu örnek gelişmiş toplumların neden gelişmiş olduğunu da net ortaya koymaktadır.

 

STK -DERNEKÇİLİKTE BAŞARININ SIRRI SAMİMİYET, ŞEFAFLIK-HALKA KARŞI DÜRÜSTLÜKTÜR..

 

Dernek kısa zamanda şeffaf, halka hesap veren bir dernek konuma hızla geçtiği gibi, dernek eksi bütçeden artı bütçeye de hızla geçti. Dernekçiliğin temel harcının insan, halk olduğu gerçeğinden yola çıkarak, dernek yönetimi olarak dernek merkezinde her ay halkla buluşma toplantıları düzenleme kararı aldık.

 

Bundan önceki süreçte yönetimdeki bazı arkadaşlardan borçlanarak kirasını ödeyen, yıllık dahi olsa gelir giderini yıllardır ortaya çıkaramayan bir dernekten şu anda 15 binden fazla bütçesi olan bir derneğe hızla geçiş yaptık. Her ay bütçemiz katlanarak büyüyecek. Bu bütçe yoksula, öğrenciye ihtiyaç sahibi hemşerilerimiz için kullanılacaktır.

 

ARDAHANLILAR KÜLTÜR DAYANIŞMA DERNEĞİ OLARAK KISA ZAMANDA EKSİ BÜTÇEDEN ARTI BÜTÇEYE GEÇTİK..

 

Beykoz Ardahanlılar olarak gelir giderlerimizi her ay halkla paylaşacağımız gibi şeffaf ve halka hesap verilebilir bir dernekçilik anlayışını da yönetimimizle birlikte hayata geçirmiş bulunmaktayız..

 

Çayır Festivali yapılan katkılarla 14.300 tl,

Stand geliri 800 tl

Derneğimize üye olan Hemşerimiz Öner Hurşan 100 tl

Derneğimize Üye olan Yavuz kaya Hocamız 70 Tl

Kirasını bile borçlanarak ödeyen bir dernekten kısa zamanda toplamda şu anda bütçesinde 15. 200 tl artı bütçesi olan bir derneğe geçiş yaptık.

 

DERNEKÇİLİK HALKA YÜK OLMADAN HALKA HİZMETTİR..

 

Dernekçilikte, sosyal alanda sahip olunan her şey halkın malıdır. Bu anlamda her kuruş kutsaldır. Bundan dolayı yönetim olarak her ay yukarda belirttiğimiz gibi gelir giderini halkla paylaşan bir dernekçiliğe geçtiğimiz gibi, gelir giderimizi her ay düzenli olarak dernek merkezinde ki panomuzda bir pano ile üyelere halka sunma kararı aldık. Halkın derneklerden beklediği derneklerin en önemli iki özelliği olan halka karşı samimiyet-şeffaflık ve dürüstlüğü  bütün yönetim olarak el birliği ile hayata geçirdik.

 

Daha bir ay dolmadan derneğe su tesisatının çekilmesi, çay ocağı, kırtasiye araç gereç 15 bin liraya yaklaşan tüm masrafları da derneğin bütçesine 1 krş dokunmadan iş adamlarımız ve duyarlı hemşerilerimizle birlikte hal ederken..

İstanbul geneli, il dışı birçok öğrencimiz için yurt ve barınma sorunlarından, iş dünyası ile ihtiyacı olan öğrencileri birbiri ile buluşturarak eğitime katkıda bulunduk.

 

Yüz binleri aşan sahip olduğumuz geniş sosyal medya ağı ile, medya ile Ardahan il-ilçe-federasyonlarının, derneklerimizin piknik, gece, toplantı, panel.. Etkinliklerini etkinlikten aylar öncesinden işleyerek güçlü geçmelerini sağladığımız gibi, geniş medya ağımızda da hemşeri camiamızın düğün-sünnet-taziye-cenaze töreni, haber ve etkinliklerini de yayarak hem hemşerilerimizin birbirinden haberdar olması hemde düğün ve sünnet gibi etkinliklerde hemşerilerimizin etkinliklerine katılımın yoğun olmasını sağlayarak her hemşerimize yüz binlere varan katkılar sağlamaktayız.. 

Her Ay Halkla Buluşma Toplantıları Yapma Kararı Aldık.

STK-Dernekçilik temel harcı insandır. Toplumumuzun ezici çoğunluğunun dernek ve STK olgusundan uzaklaştırıldığını, bu alanı bilmediğini..

Sistemin siyasi partilerinden kurumlarına örgütsüz, seçimden seçime pazarlanabilen kullanılan sürüler oluşturma gibi hastalıkları tersine çevirmek, halkın kullanılmasını, çürütülmesini ve düşürülmesini engellemek için tek yol halkı birbiri ile buluşturmak sorun sıkıntılara ortak çözümler üretmekten geçtiğini..

Bu anlamda her ay dernek merkezimizde yada değişik mekanlarda halkı birbiri ile buluşturma-tanıştırma toplantılarını yapma kararını aldık.

 

 

İLK TOPLANTIMIZI PAZAR AKŞAMI

Önümüzdeki Pazar günü 24-09-2023 saat 19.00 -20.00 de başlayacak olan yapacağımız halkla buluşma toplantısına tüm halkımız davetlidir.. Bu konuda tüm hemşerilerimizi duyarlı olmaya katılım ve katkı sunmaya, derneklerine üye olamaya davet ediyoruz.

İletişim İçin, mesajlarınız, soru, öneri ve görüşleriniz için  X (WhatsApp) Numaramız: +90 535 412 0101. Bu numaramıza mesajlarınızı atabilirsiniz..

 

ETİKETLER : Yusuf Yasin Sit STK alanında uzmanlık Ardahanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA