Iğdır'da Süslü Kadınlar Bisiklet Turu: Süslüyüz, Özgürüz, Bisikletliyiz

Iğdır’da pedal çeviren kadınlar Vali Yolu sonunda buluştu
Bu haber 2023-09-18 09:27:10 eklenmiş ve 562 kez görüntülenmiştir.

Haber: Murat Akkuş - Iğdır

Dünyanın ve Türkiye’nin birçok kentinde eş zamanlı olarak düzenlenen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu etkinliği için Türkiye’nin en doğusu Iğdır’da kadınlar 4’ncü kez pedal çevirdi.

2013 yılında İzmir’de başlatılan Süslü Kadınlar Bisiklet Turu için bu yılda kadınlar eş zamanlı olarak  otomobilsiz yaşama ve kadın haklarına dikkat çekmek amacıyla bir araya geldiler. Etkinliğin ana turu İzmir’in Karşıyaka ilçesinde düzenlenirken eş zamanlı olarak Türkiye’nin birçok yerinde de aynı etkinlik düzenlendi. Bu yıl 30 ülke ve yaklaşık 200 kentte gerçekleştirilen etkinlik Türkiye’nin en doğusu Iğdır’da da gerçekleştirildi.

Iğdır’da pedal çeviren kadınlar Vali Yolu sonunda buluştu. Buradan hareket eden kadınlar, kendilerine destek veren erkekler ve çocuklar ile birlikte Iğdır’ın en kalabalık caddesi olan Vali Yolu Caddesi’nde tur atarak tekrar toplanma alanına döndüler.

En güzel kıyafetlerini giyerek bisikletlerini rengarenk süslerle donatan kadınlar toplanma alanında basın açıklaması yaptı.

Topluluk adına konuşan Ayşe Elban: “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, 2013 yılında İzmir’de başlamıştır. 10 yıl içerisinde büyüyen bu etkinlik önce Türkiye’de daha sonra dünyada diğer şehirlerde bisiklete binen kadınların da dikkatini çekmiştir. Turumuz bu yıl yaklaşık 200 şehirde ve 30 ülkede eş zamanlı olarak yine bağımsız gönüllü kadınlar tarafından yapılıyor, gururluyuz. ‘Dünya Otomobilsiz Kentler Günü’ kapsamında bisikletin günlük hayatın bir parçası olmasına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, kadınların toplumda daha fazla görünürlüğünü sağlamak, kendilerini temsil etmelerine fırsat vermek ve güvenli bisiklet sürmeye ilişkin alt yapı talebini pekiştirmek için düzenlenmektedir.” dedi.

Bisiklet turuna katılan kadınlar ise etkinliği çok beğendiklerini söyleyerek: “Genç kadınların böyle bir aktivite yapması çok anlamlı ve olumlu. Kadınların daha çok yapacağı şeyler var, etkinlikler var. Ondan dolayı bu etkinliği anlamlı buluyoruz.” dediler.

Pedal çeviren bazı kadınlar ise: “Çok güzel bir etkinlik, kadınlar yaşamın her alanında daha görünür olmalıdır. Iğdır’da bisiklet sürmelidirler. Iğdır’da bisiklet yolu istiyoruz.” dediler.

Bir başka kadın ise bisiklet turuna boynuna astığı kedisiyle geldi.

 
ETİKETLER :
Diğer Kultur-Sanat-Yasam haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA