ARDAHANLILARDAN ÖRNEK STK ETKİNLİKLERİ..

Beykoz Ardahanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği olarak halkla buluşma babında ilk toplantımızı yaptık.
Bu haber 2023-09-13 19:28:23 eklenmiş ve 836 kez görüntülenmiştir.

ARDAHANLILAR KÜLTÜR ve DAYANIŞMA DERNEĞİ OLARAK HALKLA BULUŞMA  TOPLANTISININ İLKİNİ TÜM STK'LARA ÖRNEK OLACAK ŞEKİLDE GERÇEKLEŞTİRDİK..

 

Merkezi Beykozda bulunan Ardahanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği olarak halkla buluşma babında ilk toplantımızı yaptık. Toplantının açılış konuşmasını Başkan Yusuf Yasin Sit yaptı. Sit, katılımlarından dolayı hemşerilerimize teşekkür ederken derneğimizin bugünlere ulaşmasını sağlayan kuruluşundan bugüne tüm yönetim kadrolarına üyelere de herkese de teşkkür ediyoruz dedi.

 

Ardahanlıları dernek çatısı altında birbiriyle buluşturma toplantımızın ilikni bugün gerçekleştirdik.  Beykoz Ardahanlılar Birbiriyle Buluşuyor toplantısında açılış konuşmasını yapan başkan Yusuf Yasin Sit, halkla buluşma bu yönlü toplantılarımız giderek büyüyecek ve çeşitlenecek dediler.

 

Paşabahçe soğuksu merkezde bulunan Ardahanlilar Kültür ve Dayanışma  dernek merkezimizde üyelerimiz, ARDAHAN  halkının birbiriyle buluşma toplantısının ilkinde yönetim kurulu üyelerimiz Vural çelik, Fuat Avşar, Serkan Korkmaz arkadaşlarımız yoğun bir efor harcadılar.  Bu arakadaşlarımız başta olmak üzere bütün yönetim Yusuf Yasin Sit gibi STK alanında uzman bir arkadaşlarının YK başkanı olmasının büyük bir şans olduğunu, Ardahanlıların dernek çatısı altında toparlanmasının, halkın dernekçiliği öğrenmesi ve örgütlenmenin bir üst aşamaya çıkarılması için üstlerine ne düşüyorsa layıkıyla yerine getirmenin esas görevleri olduğunu.. Bir sonraki toplantı için hemşerilerimizle buluşmanın heycanını şimdiden yaşadıklarını ifade ettiler.

 

HABERİN FOTO GALERİSİ..

 http://www.stk-dernekler.com/files/firm/photo/3bcc369cf2jpeg

Bu yıl 4-5 bin hemşerimizi Çayır Festivalinde birbiriyle buluşturduk. Beykoz Ardahanlılar Derneği Çayır Festivalinden bir kare..

Yönetim kurulu üyelerimizle birlikte Yuşa, Tokaktköy, Şahinkaya, Paşabahçe Merkez, Kavacık, Yeni Mahalle temsilcileri hemşerilerimiz birbirleriyle buluştular. Akşam toplantıya katılmaya müsait olmayan hemşerilerimiz üyelik forumlarını alı giderken, Öğle saatlerinden itibaren akşam 21 kadar çalışma yaptık.

 

Derneğe gelen hemşerilerimizden üye olmayanları üye yaptık. Derneğe gelen hemşerilerimizin önerisiyle bir sonraki toplantı tarihimizi 24-09-2023 Pazar günü olarak belirledik..

 

Derneğimiz  önümüzdeki haftadan itibaren her gün açık olacağı gibi, derneğin çay kazanı, kıırtasiye arac gerecleri, eksik evrakların tamamlanması gibi birçok eksiği de bu toplantıda giderdik.

 

Bugünkü toplantıya katılan hemşerilerimiz’den iş adamı Davut Demir,  Tr Emekliler sendikası MYK üyesi Yavuz Kaya STK alanında ne kadar uzman olduklarını ortaya koydular. Ardahanlılar Kültür ve dayanışma Derneği Halk buluşmasına öğle saatlerinde İlyas Yılmaz, İsmail Yıldız, İsmail Şirin, Bilal Şirin, İhsan mavzer, Öner Hurşan, Senem Yılmaz gibi birbirinden değerli hemşerilerimiz mahalle temsilcileri olarak gorev alacaklarını belirttiler.

 

Kaya, halkla buluşma toplantılarının çok önemli olduğunu Ardahanlılar olarak bu yönlü çalışmaları çok önemsiyor, Beykoz Ardahanlılar Kültür ve dayanışma Derneği Dernek Başkanı Yusuf Yasin Sit ve yönetimine sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz dedi.

Kaya, bizi arayıp toplantı olduğunu söyleyen yönetici arkadaşlara ayrıca teşkkür ediyoruz. Gelişmiş toplumların en önemli kriteri üye oldukları STK’larla doğru orantılıdır. İsviçrenin nufusu 5 milyon, herbirey 5 derneğe üye olduğundan örgütlü insan sayısı 25 milyon gibi bir sonuç doğurmaktadır.

 

Bu ivemeyi sadece bulunduğumuz bölgeye değil ülke sathına taşıyacak yeti-yetnek ve örgütlülük Ardahanlılarda var dediler.

Siyaset STK alanında, iş dünyası alanında bölge STK yapılanmamızın en önemli aktörlerinden olan Davut demir ise derneklerin gerçek sahipleri halktır. Bu toplantıları başlattığı için Başkan Y. Yasin Sit ve yönetimine teşkkür ediyoruz.

 

Demir, bu toplantılarda halk STK alanında en iyi koşan, ben değil biz diyen hemşerilerimiz kimler onları birebir görme fırsatını yakalayacağı gibi, STK olgusunu da halka taşıyarak örgütlü bir toplum olma yolunda önemli ve tarihi bir adım atmış bulunmaktayız dediler..

Toplantı boyunca Gökmen Kormaz, Mail Çelik, Alaatin Kılıç, Kasım Avşar arkadaşlarımız çay-kurabiye ikram arı gibi çalıştılar.

 

BEYKOZ ARDAHANLILAR OLARAK KISA ZAMANDA EKSİ BÜTÇEDEN ARTI BÜTÇEYE GEÇTİK..

 http://www.stk-dernekler.com/files/firm/photo/2bb5dd5967.jpg

Beykoz Ardahanlılar olarak gelir giderlerimizi her ay halkla paylaşacağımız gibi şefaf ve halka hesap verilebilir bir dernekçilik anlayışını da hayata geçirmiş bulunmaktayız..

 

Yusuf Yasin Sit Başkanlığında Ardahanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Şefaf ve Halka Hesap  veren bir konuma hızla kaydı.  Dernek eksi bütçeden artı bütçeye hızla geçti.

 

Bundan önceki süreçte yönetimdeki  bazı arkadaşlardan borçlanarak kirasını ödeyen, yıllık dahi olsa gelir giderini ortaya çıkaramayan bir dernekten şu anda 15 binden fazla bütçesi olan bir derneğe geçiş yaptık.

 

Çayır Festivali yapılan katkılarla 14.300 tl,

Stand geliri 800 tl

Derneğimize üye olan Hemşerimiz Öner Hurşan 100 tl

Derneğimize Üye olan Yavuz kaya  Hocamız 70 Tl

Toplamda şu anda 15. 200 tl bütçemizde yer almaktadır.

 

((Ayrıntılar için bkz  alltaki dip not X1 DİP NOT))

 

Ayrıca derneğimize kırtasiye araç gereç, çay kazanı vb. toplamda 3.000 lirayı aşan masraflarıda yeni yönetim cebinden karşılayarak derneğin bütçesine dokunmadan karşıladık..

Derneklerin En Önemli Özelliği Halka Karşı Samimİ olmaları, şeffaf olmalarında yatmaktsadır..

Şefaf halka hesap veren halkı derneğin derneklerin gerçek sahibi olarak yönetim anlayışımızdan dolayı.. Halkın verdiği her krş bizim için kutsaldır.

 

Dernek olarak her ay gelir giderimizi halkla paylaşcak her hemşerimizin, üyemizin özlediği dernekçilik anlayışını hep birlikte hayata geçiriyoruz..

Büytçemizi hergeçen gün giderek büyüteceğiz, yoksulumuza, öğrencimize sahip çıkacağız.

Artık borçlu olan, birilerinin cebinde olan, bir dernek anlayışını tarihe gömüyoruz. Bütün Ardahanlıların olan bir dernek anlayışını hayata geçiriyoruz..

 

Bütün hemşerilerimizden ricamız derneğin gerçek sahipleri olarak derneklerini her alanda kontrol etmeleri, üye olmaları, hesap sormalarıdır.

Sadece Ardahanlılar açısından değil bütün ülkemiz açısından vatandaşın bilmesi gereken en önemli gerçek kontrol etmediğin devlet, kontrol etmediğin belediye, kontrol edemediğin dernek senin değildir.

Bu gerçekten dolayı halkın derneklere üye olması ve kontrol etmeleri gerekmektedir.

Aksi hırsıza yolsuza halkı çürütmeye çalışanlara, halkın çürümesi ve düşürülmesinden nemalananlara geçit verilmektedir. Ülkemizde yatan ana sorunların temel nedenide budur. 80-90 milyon vatandaş şu gerçeği net kavramalıdır:

 

Kontrol edemediğin dernek, beld., devlet senin değildir. Bundan dolayı nasıl biz şefaf bir şekilde gelir-giderimizi halkla paylaşıyorsak halkın her derneği kontrol etmesi ve denetlemesi gerekmektedir.

Demokrasinin özü budur.. şefaflık ve hesap verilebilrlilik samimiyet, ahlka ve politik kültürdür..

Duyarlı tüm hemşerilerimizi derneklere davet ediyor, katılım ve katkı yapmalarını, alın teri ile kazandıklarına sahip çıkmalrını sağlamak 1. Dereceden öneceliğimiz olacaktır.. 

 

Şefaf hesap veren halkın hizmetinde olan bir yönetim olarak Ardahanlılar Kültür ve Dayanışma derneği her ay gelir-giderini tüm ayrıntılarıyla halkla paylaşacaktır..

 

DİP NOTLAR.. X1 NOT

 

Yukarda verdiğimiz bütçe örneği tahlil edildiğinde dernekçiliğin uzmanlık, bilgi, samimiyet ve topluma hizmet işi olduğu, toplumu seçimden seçime pazarlamayı meslek edinen üçkağıtçıları engelleme gerçeği olduğu net ortaya çıkmaktadır.

 

Filan-falan adamla dernekçilik olmaz. Filan-Falan  iş adamı adamla, parayla dernekçilik olmaz.  Gerçek iş adamı topluma plan proje sunan adamdır. Dernekçilik alanında toplumu kimler daha iyi örgütleyebiliri kavrayıp siyasi sosyal anlamda donanım ve bilgi anlamında toplumda ortaya çıkan bireyleri finanse ederek derenkelere, STK alanına maddi ve fikir katkısı sunarsa  toplum onun gerçek bir iş adamı olduğunu kavrar, takdir eder. Bizde toplum nedir, toplumsal çürüme nedir, STK nedir diye sorarsan cevabını vermeyecek on binler vardır.

 

Dernekçilikte başarının ana sırrı,  hangi koşulda olursa olsun toplumu kollamak-korumak, toplumu pazarlamaya düşürmeye çalışan üç-beş kağıtçıları tesbit edip engellemektir. Dernekçilik egosu oturmamış beni tavan yapmış insanların değil, biz deyip bütün toplumu bir aile gibi görenlerin işidir. Baskanlık ve yöneticilik  hizmet ve hamallık işidir. Yönetimlerde yöneticilerin allemi cihan çok bilgili olmaları aranmaz. Tek bir şey aranır topluma karşı samimiyet-dürüstlük, ahlak aranır. Bu kriteri taşıyan her yönetici tüm engelleri rahatlıkla aşar.

 

Bundan dolayı dernekçilite sadece biz Ardahanlılar değil ülke geneli vatandaşlar filan-falan adam haffliğinden kurtulup STK alanında koşan işin ehli insanların önünü açmalıdırlar. Aksi ben baskan olursam hafifliğinde 2 kaz güdemeycek bir sürü insanın içine düştüğü başkanlık  krizleri, koltuk krizi, krizleri tutmaktadır ki bu da toplumu çürütmek isteyenlerin arayıpta bulamayacakları bir nimettir.Bu tür hafiflikler topluma canla başla hizmet etmek isteyen ahlaklı insanları kaçırtmaktadır. İşte toplumu örgütleyip bu tür hasta analyışları da engellemek dernekçiliğin ana esasıdır.

 

Yani halk’ta iş dünyasıda  filan-falan adama bakmayacak, kim koşuyor, kim bu işi en iyi yapıyor. Ona bakacak ve bu anlamda destek olacaktır. Aksi toplumu orgutlemeye çalışırken daha da dağıtmaktadırlar.. Sevindirici olan gelişme ise halkın belirttiğimiz STK kriterlerini bildiği kimin arkasında durulup durulmayacağı, yönetimlere kimin alınıp alınmaycağını gerçeğini de toplum net olarak görmeye analmaya başladı. Bu görme ve analama Ardahan özelinden ülke geneline hızla yayılmaya başladığı gibi, giderek büyüyecek. Önümüzdeki yıllarda ülkemizin kaderini siyasi partiler değil bölge -bölge dernekler ve derneklerin oluşturdukları federasyonlar belirleyecektir..

 

 

ETİKETLER : Yusuf Yasin Sit Beykoz Ardahanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği...
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA