Evi İşaretlenen Fırat Tik Kayıplara Karıştı

Iğdır’da HDP’nin kalesi konumunda bir mahalle. Bölücü faaliyetlerin merkezi konumundaki bu mahallede bir çok kişi Kürtçü faaliyetlerden yargılanıyor
Bu haber 2022-03-26 10:07:29 eklenmiş ve 337 kez görüntülenmiştir.

Bölücülük propagandası yapmak, Kürtçü faaliyetlere yardım ve yataklık suçlarından aranan HDP’li Fırat Tik, Polis tarafından yapılan aramada Iğdır’ın Karaağaç mahallesindeki  ikametinde bulunamadı.

Bilindiği gibi Kürtçü kimliği ile öne çıkan Karaağaç mahallesi, Iğdır’da HDP’nin kalesi konumunda bir mahalle. Bölücü faaliyetlerin merkezi konumundaki bu mahallede bir çok kişi Kürtçü faaliyetlerden yargılanıyor. 

HDP’nin etkinliklerinde katalizör görevi yürüten Fırat Tik’in birçok etkinlikte olduğu gibi Newroz bayramında da  sarı kırmızı yeşil renkli takılarla posterleri taşıyarak bölücülük propagandası yaptığı iddiasıyla da hakkında soruşturma açıldığı öğrenildi. 

Daha önce de gözaltına alınarak evi aranan HDP’li Tik, yakalandığında, kürtçülük propagandası yapmakla yargılanacağı belirtiliyor. 

Güvenlik güçleri tarafından yapılan operasyonlarda ikametinde ve kalabileceği muhtemel adreslerde bulunamayan Fırat Tik’in örgüte katılmış olabileceği ya da yurtdışına kaçmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Evleri işaretlenmişti!

Fırat Tik’in evinin birkaç gün önce aşırı Türk milliyetçisi olduğu belirtilen kişi veya kişilerce işaretlendiği ortaya çıkmıştı. 

Mahalle sakini Eray “kaçmaktan başka çaresi kalmadı”

Karaağaç Mahallesi ihtiyar heyetinden Mehmet Eray, gazetemize yaptığı açıklamada: “Fırat Tik, bir yandan Kürt olduğu için gözaltı, ev baskınları ve soruşturmalarla boğuşurken bir yandan da evine kırmızı (x) çarpı işareti konularak tehdit edildi. Adam sonunda çareyi kaçmakta buldu. Kaçmasa ya tutuklanacak ya da evi kundaklanarak yakılacaktı. Türkiye'nin değişik şehirlerinde yoğun olarak Kürtlere karşı linç girişimleri oluyor. Kaçmasında ne yapsın” Şeklinde konuştu.

 

ETİKETLER :
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA