ZEYTİNBURNU'NDA ŞEHİT POLİS KARAGÖZLÜ ve BABASI BİRLİKTE ANILDI..

ZEYTİNBURNU'NDA ŞEHİT POLİS KARAGÖZLÜ ve BABASI BİRLİKTE ANILDI..
Bu haber 2022-12-02 21:18:40 eklenmiş ve 580 kez görüntülenmiştir.

 

ZEYTİNBURNU'NDA ŞEHİT POLİS KARAGÖZLÜ ve BABASI BİRLİKTE ANILDI..

 

7 Haziran 2016'da Veznecilerde dinli-dinsiz terör lejyonlarının bombalı saldırısı sonucu 5 meslektaşı ve 12 siville birlikte hayatını kaybeden Şehit polis memuru Kadir Cihan Karagözlü, terör saldırılarında hayatlarını kayb eden şehitler, bu yıl 30 Temmuzda vefat eden babası Zeki Karagözlü hep birlikte Kuran-i Kerim ve Mevlit okutularak anıldılar..

 

Zeytinburnu, Yeşiltepe Mahallesinde şehitler ve şehit aileleri için Kur’an-ı Kerim okutuldu. Şehit polis memuru Kadir Cihan Karagözlü ve babası Zeki Karagözlü ile diğer şehitler ve aileleri için okutulan mevlide mahalle sakinleri ve şehit yakınlarından kalabalık bir katılım oldu.

 

Programı düzenleyen şehit polisin ağabeyi Yasin Hakan Karagözlü, okutulan Kur’an ve duaların bütün mahalle sakinlerinin geçmişleri ve şehitler için okutulduğunu söyledi.

 

Mahalle muhtarı Nadiye Polat ve siyasi parti temsilcilerinin iştiraklerinden dolayı memnun olduğunu ifade eden Karagözlü, programa maddi destek sağlayanlara da teşekkür ettiğini belirtti. Kur’an ve dua okunan programına; Abdullah Sapan, Nihat Kurt, Alaettin Polat, Erhan Öner, Dilek Ürün Karadağ, Asuman Sula Durmuşoğlu, Nihayet Uzun Gölbaşı, Tülin Kitapçı ve İbrahim Şencan’ın da aralarında olduğu siyasi parti temsilcileri de iştirak etti..

 

BASINDAN KARAGÖZLÜ AİLESİ..

 

Hiç görmediği şehit babasının hasretiyle büyüyor

Vezneciler'deki terör saldırısında şehit olan polis memuru Kadir Cihan Karagözlü'nün ailesi, geçen günlerde 2 yaşına basan ve hiç göremediği babasıyla aynı adı taşıyan minik Cihan ile hayata tutundu.

27.02.2019

Hiç görmediği şehit babasının hasretiyle büyüyor

 

 

Istanbul

Vezneciler'deki hain terör saldırısında şehit olan polis memuru Kadir Cihan Karagözlü'nün hiç göremediği oğlu 2 yaşındaki Bilal Cihan, baba hasretiyle büyürken ailenin de umut ışığı oldu.

 

Polis memuru Kadir Cihan Karagözlü, İstanbul Vezneciler'de Çevik Kuvvet polisini taşıyan araçlara yönelik 7 Haziran 2016'da terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen saldırıda 5 meslektaşı ve 12 siville birlikte hayatını kaybetti.

 

Saldırıda baba ocağına ateş düşenlerden biri de Karagözlü ailesi oldu. Şehidin 9 aylık eşi Gülçin Karagözlü ve ailesinin gözyaşları henüz kurumadan aileyi sevindiren bebek haberi geldi. Gülçin Karagözlü, eşinin ölümünden 20 gün sonra hamile olduğunu öğrendi.

 

Şehidin doğacak bebeği aile için umut ışığı olurken, cinsiyetinin erkek olduğunu öğrenen Gülçin Karagözlü, eşinin adını oğlunda yaşatmaya karar verdi. Şubat 2017'de dünyaya gelen Bilal Cihan Karagözlü, 2 yaşına bastı.

 

"Herkes yanımızda, bir babamız yok"

AA muhabirine konuşan şehidin eşi Gülçin Karagözlü, eşinin ölümünden 20 gün sonra hamile kaldığını öğrendiğini, cinsiyetinin erkek olduğunu öğrendiği bebeğe de eşinin adını vermeyi planladığını anlattı.

 

Çocuğuna Bilal adını da koyduklarını belirten Karagözlü, "Babasının ismini yaşatması için bu gerekliydi. Oğlum artık 2 yaşına bastı. Herkes yanımızda, bir babamız yok. Ama o da buradadır eminim." dedi.

 

Gülçin Karagözlü, oğlunun artık "baba" demeye başladığını anlatarak, bununla ilgili psikolojik destek almaya karar verdiğini söyledi.

 

Karagözlü, minik Cihan'ın aynalara bakıp "baba" dediğini, cevap gelmeyince daha da hırçınlaştığını belirterek, şöyle devam etti:

 

"Eşim, bugün her zaman olduğu gibi yanımızda. Allah mekanını cennet etsin. Bizleri de ona layık eş ve çocuk eylesin inşallah. Eksikliğini hissediyoruz. Tek temennimiz onun cennette olduğuna inanmak. Tabii ki keşke yanımızda olsa ama vatan uğruna onu kaybettiğimiz için gönlümüz rahat inşallah. Oğlum, gönlü ne isterse onu olacak. Genelde şehit evlatları askerliğe, polisliğe meyilli oluyor. Bakalım kendi ne olmak isterse."

 

"Torunumu oğlumun yerine koydum"

Oğlundan bahsederken zaman zaman gözleri dolan şehit annesi Mükerrem Karagözlü, 2 yaşına basan torununu öz oğlu yerine koyduğunu söyledi.

 

Torununu çok sevdiğini belirten anne Karagözlü, "Çok canımızı acıtıyor, ama yapacak bir şey yok. Bundan sonra hayatımı torunuma adayarak geçirmek istiyorum Torunumla mutluyum, Allah bugünü gösterdi. Oğlumdan bana emanet, bir hatıra. Onu, onun yerine koydum. Onunla mutlu olmaya çalışıyorum." dedi.

 

Anne Karagözlü, şehit oğlunun aklından hiç çıkmadığını dile getirerek, şöyle devam etti:

 

"Torunum, oğlumun çocukluğuna çok benziyor. Duruluğu, yapısı.. Acılarımı onunla biraz sarıyorum. Bir yerlere saklıyorum ama ne kadar saklayabilirim ki? Onunla avunuyorum işte. Torumun gelince sanki oğlum gelmiş gibi oluyor. Evim doluyor. O benim, güneşim, ışığım, her şeyim. Onu Allah bize yolladı. Oğlumdan sonra bir emanet. Çok şey söylemek istiyorum ama aslında yüreğime düğümleniyor.

 

Oğlunun polis arkadaşlarını görünce de çok mutlu oluyorum. Allah emniyet teşkilatından razı olsun. Bir an beni yalnız bırakmazlar. Haftada bir, on günde bir ziyaretime gelirler. Onları görünce çok seviniyorum, sanki oğlum gelmiş gibi. Arkadan baktığımda sanki dönse oğlummuş gibi, kafamda öyle hayaller kurarak avunmaya çalışıyorum. Acılarımı sarıyorum, dürüyorum ama olmuyor."

 

Şehit anneleriyle belirli zamanlarda bir araya geldiklerini kaydeden anne Karagözlü, "Şehit anneleri benim kader arkadaşlarım. Zaman zaman bir araya geliyoruz. Konuşuyoruz acılarımızı, sıkıntılarımızı, ne kadar zor olduğunu… Beni ancak onlar anlıyor." şeklinde konuştu.

 

"Gönlümden torunumu emniyet müdürü yapmak geçiyor"

Baba Zeki Karagözlü ise oğluna duyduğu özlemin hiç bitmeyeceğini ifade ederek, torununun da babası gibi polis olmasını istediğini söyledi.

 

Torununun kendilerine biraz teselli olduğunu dile getiren baba Karagözlü, "Torunumla oyalanıyoruz bir yerde. Ama oğlumun özlemi bitmez. Dün akşam da gelinime söyledim. 'Torunumu emniyet teşkilatına vereceğim iznin olursa.' dedim. 'Tabii baba.' dedi. Benim gönlümden torunumu emniyet müdürü yapmak geçiyor. Mustafa Çalışkan gibi bir emniyet müdürümüz olsun inşallah. Öyle kahraman biri olsun istiyorum." ifadelerini kullandı.

 

Torununun karakterinin babasına benzediğini ifade eden baba Karagözlü, şunları anlattı:

 

"Bu kadar benzeme olmaz. Dün akşam aynı oğlumla konuşmuş gibi oldum. Onun çocukluğuna döndüm. Oğlumun okul arkadaşları geliyor. O heyecanı yaşatıyorlar. Sağ olsunlar bizi hiç yalnız bırakmıyorlar. Devamlı arıyorlar. Böyle nostalji yapıyoruz, oğlumun çocukluğuna dönüyorum. Onların gelmesi beni mutlu ediyor. Onlar gelmeyince oğlumla ilgili hiç konuşmuyorum. Onlar gelince anlatıyorlar, şöyle yapardık, böyle oyun oynardık, çitten atlardık. Onları bir daha yaşıyorum, mutlu oluyorum."

 

Şehit Babası Zeki Karagözlü Temmuz Ayında Hakka Yürümüştü..

 

2016 yılında Fatih Veznecilerde Çevik Kuvvet araçlarına yapılan bombalı saldırıda birçok arkadaşı ile şehit olan Polis Memuru Kadir Cihan Karagözlü ’nün babası ve Geleceğin Zeytinburnu Platformu (GZP) yönetim kurulu üyesi Zeki Karagözlü hakka yürüdü. Hüseyin Çetiner 30 Temmuz 2022 Cumartesi 15:05

 

DOSTLARI ŞEHİT BABASINI SON YOLCULUĞUNDA YALNIZ BIRAKMADI

 

Zeytinburnu Yeşiltepe Mahallesinde bulunan TAŞ camisinde öğle namazına müteakip Kılınan cenaze namazına Zeytinburnu Kaymakamı Zekeriya Güney,Belediye Başkanı Ömer Arısoy,Ak Parti Zeytinburnu ilçe başkanı A.Selami Delibalta,İyi Parti Zeytinburnu ilçe başkanı Hasan Hoşben, Yeniden Refah Partisi Zeytinburnu kurucu ilçe başkanı Mali Müşavir Onur Dolar,3.dönem Zeytinburnu Belediye başkanı Dr.Adil Emecan,CHP Zeytinburnu Meclis grup başkan vekili iş insanı Hasan Hüseyin Üsküdar,Zeytinburnu Kızılay şube başkanı iş insanı Ayhan Balcı, Mahalle muhtarları,Meclis üyeleri,Basın mensupları,siyasi parti yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda Zeytinburnu’lu vatandaş şehit babası Zeki Karagözlü’yü son yolculuğunda yalnız bırakmadı. ŞEHİT EVLADINI 6. YILINDA DÜNYA GÖZÜ İLE ZİYARET ETMİŞTİ ARTIK AHİRETTE KAVUŞMA VAKTİ GELDİ… Polis memuru Kadir Cihan Karagözlü, İstanbul Vezneciler'de Çevik Kuvvet polisini taşıyan araçlara yönelik 7 Haziran 2016'da terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen saldırıda 5 meslektaşı ve 12 siville birlikte hayatını kaybetmişti. Merhum Zeki Karagözlü vefat etmende tam 53 gün önce şehadet yıl dönümünde dünya gözü ile son kez 6.senesinde evladını kabri başında ziyaret ederek dua etmişti. İstanbul Times Medya Grubu olarak o gün orada bulunan tek basın mensubu olarak gerekli çekimleri yaparak yayınlamıştık. Biz de merhum Zeki Karagözlü’de bunun son ziyaret olacağını bilemezdik. İnşallah şehit oğlu ile cennette buluşmuş ve dünya sürgünü bitmiştir…

 

ÇETİNER :YÖNETİM KURULU ÜYEMİZDİ ÜZGÜNÜZ …

 

Gazeteci yazar ve Geleceğim Zeytinburnu Platformu (GZP) kurucusu başkanı Hüseyin Çetiner ‘de şunları söyledi “Zeki Karagözlü kurucusu olduğum GZP Yönetim Kurulu Üyemdi. Kendisi ile beraber ilçemizin tarihi mekanları ve ebedi şahsiyetlerini daha çok kişiye tanıtmak için 2016 yılından bu yana ciddi çalışmalara beraber ima atmıştık. Rabbim ilçemiz için yaptığı çalışmalarını kabul etsin. Biz kendisinden razıydık inşallah rabbimde razı olur.Mekanı cennet olsun. Eşi Mükerrem ve oğlu Yasin Hakan Karagözlü başta olmak üzere geride kalan yakınlarına sabırlar dilerim şeklinde konuşan Çetiner merhum’u son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Cenaze namazında sonra merhum Bakırköy -Osmaniye mezarlığında toprağa verildi. Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

 

ETİKETLER : ZEYTİNBURNU'NDA ŞEHİT POLİS KARAGÖZLÜ ve BABASI BİRLİKTE ANILDI..
Diğer İstanbul haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA