'Çukur Adam' öldü, soykırım tamamlandı

Brezilyada Amazonlarda Yaşayan Tanaru Kabilesinin son üyesinin ölümüyle soykırım tamamlandı..
Bu haber 2022-08-30 07:38:29 eklenmiş ve 2481 kez görüntülenmiştir.

 

'Çukur Adam' öldü, soykırım tamamlandı

 

Brezilyada Amazonlarda Yaşayan Tanaru Kabilesinin son üyesinin ölümüyle soykırım tamamlandı.. 

 

Brezilyada Amazonlarda Yaşayan Tanaru adlı yerli kabile 19. Yüzyıldan Beri sürekli soykırıma uğradı.. Kabile 1995 yılında 7 kişi kaldı. Soykırımcılar aynı yıl altısını daha katlettiler.. Ormanın derinliklerinde yaşayan son temsilcileri ise ölü bulundu. Ve böylece  soykırım tamamlanmış oldu.. Ve yakın ve uzak gelecekte ve birgün bir yerli ne edip edip bu gezegenin mınına koyup soykırımcı insan soyunu yaşadıkları dünya  ile birlikte  gömecektir..

 

 Haber Merkezi – Brezilya'da “yerli soykırımın sembolü” ve kabilesinin son üyesi olan “Çukur Adam” ölü bulundu. Brezilyalı yetkililer, modern dünya ile teması olmayan kişinin son 26 yıldır yalnız yaşadığını belirtti.

 

Brezilya'nın batısındaki Amazon'daki Rondonia eyaletindeki Tanaru Yerli Bölgesi'nin tek sakini olan ve "Çukur Adam" olarak bilinen yerli, 23 Ağustos'ta samandan yaptığı kulübesinin dışındaki hamakta ölü yatarken bulundu.

 

Yetkililer, bedeninde herhangi bir şiddet izine rastlanmadığı gibi, kulübesine ve yaşadığı bölgeye bir saldırı olduğuna dair de belirti olmadığını açıkladı.

 

Euronews’ün haberine göre, 60 yaşlarında olduğu tahmin edilen kişinin ismi bilinmiyordu. Ancak bazen hayvan yakalamak, bazen de saklanmak için açtığı derin çukurlar sebebiyle "Çukur Adam" olarak anılıyordu. 1996'dan bu yana Brezilya Yerli İşleri Kurumu (Funai) tarafından güvenliği için takipte tutuluyordu.

 

"Soykırımın son temsilcisi"

 

Funai internet sitesinde Çukur Adamı "yerli soykırımının son temsilcisi" olarak tanımladı.

 

Yerli halkaların haklarını savunan Survival International da Çukur Adam'ın ölümünü duyurduğu sosyal medya paylaşımında çevresindeki bütün yakınlarının öldürüldüğünü ve yaşam boyunca korkunç şiddete dayandığını belirterek, "Yıllar boyunca hayatını tamamen yalnız yaşadı, bütün iletişim çabalarına direndi. Şimdi öldü ve halkının soykırımı tamamlandı. Brezilya Amazonları'nın trajik öyküsü" ifadelerini kullandı.

 

Çukur Adam'ın son temsilcisi olduğu Tanaru yerli kabilesi, ülkenin Bolivya sınırı yakınlarındaki Rondonia eyaletinde yaşıyordu. Kabilenin önceki altı üyesi 1995 yılında öldürülmüştü. Kabilenin yedi üyesi dışındaki üyelerinin ise 1970'lerde topraklarını genişletmek isteyen çiftçiler tarafından katledildiği sanılıyor.

 

Brezilya Anayasası'na göre yerli halkın geleneksel topraklarını koruma hakkı bulunuyor, bu nedenle bu topraklara sahip olmak isteyenlerin yerlileri öldürdüğü biliniyor.

 

Ülkede halen 240 yerli kabilenin yaşadığı tahmin ediliyor. Yerli kabilelerin birçoğu yasa dışı madenciler, oduncular ve çiftçiler tarafından tehdit altında.

ETİKETLER : Brezilyada Amazonlarda Yaşayan Tanaru Kabilesinin son üyesinin ölümüyle soykırım tamamlandı..
Diğer DÜNYA haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA