ARDAHAN 2022 FESTİVALLERDEN HALAYLAR..

GÖLE-GOREVENG-GOHE BERXA REŞ (BÜLBÜLAN), HOCVAN FESTİVALLER, MÜZİK, KONUŞMALAR VE ÖNEMLİ BELİRLEMELER ..
Bu haber 2022-07-21 08:57:29 eklenmiş ve 2452 kez görüntülenmiştir.

 

ARDAHAN 2022 FESTİVALLERDEN HALAYLAR..

 

GÖLE-GOREVENG-GOHE BERXA REŞ (BÜLBÜLAN), HOCVAN FESTİVALLER, MÜZİK, KONUŞMALAR VE ÖNEMLİ BELİRLEMELER ..

 

Bu yıl, Ardahan Festivallerinde STK tarihinde ilk defa Ardahan’ın sorun ve sıkıntılarına büyük bir özveriyle Ardahan Dernekler Federasyonu değinirken.. Bölgede yapılan festivallerde STK’ların etkinliklerinden videoları sizler için bir araya getirdik..

 

 

ARDAHAN FESTİVALLLER-ARDAFED ETKİNLİKLER

VİDEO ve FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ..

 

 

 

 

Doğu medya analiz haberimizin bütün detayları için tıklayınız..

 

 

ARDAHAN FESTİVALLER ve ARDA-FED, STKLAR NE YAPIYOR, NELER YAPMALI..

 

Bu yıl, Ardahan STK tarihinde ilk defa Ardahan’ın sorun ve sıkıntılarına büyük bir özveri ile sahip çıkan ülke ve dünya kamuoyuna taşımaya çalışan isim Arda-Fed Başkanı Orhan Çerkez oldu.

 

Çerkez bir taraftan bölgede yapılan tüm festivallere katılım ve katkı yaparken, diğer yandan Ardahan’ın siyasi-ekonomik-kültürel sorunlarını, kronik sorunlarını da yerinde inceleyerek Ardahan ve dünya kamuoyuna taşımada bugüne kadar görmediğimiz bir efor ortaya koymaya başladı..

 

Ardahan’daki Festivallerin ardından İstanbul’a gelir gelmez, dünyaca ünlü Prof. Selçuk Şirin‘nin katıldığı Arda-Fed Gençlik Meclisi Moderatörlüğünde mükemmel bir panele de imza attılar..

 

Amerika’dan yeni dönen, uçaktan iner inmez Arda-Fed Gençlik Meclisinin düzenlediği panele katılan Prof. Selçuk Şirin çağımızda ki gelişmeleri doğru okumak, çocuğun hangi alanda başarılı, yeteneğini hangi alanda başarıya gideceği..  seçimini çocuğa bırakma başta olmak üzere önemli belirlemelerde bulundu..

 

Arda-Fed gençlik kolları alışık olmadığımız, duyamadığımız Ana dilde eğitimin çocuğun yaşamında ne kadar önemli olduğuna dair vurgu yapan cevapsız kalan, geçiştirilen soruları.. Federasyonun nasıl cddi bir STK’ya dönüştüğünün en önemli işaretlerinden biriydi..

 

Çerkez burada yaptığı açıklamada, coğrafya kaderdir, bu kader ise ortaya koyacağınız plan, program ve çalışmalarla doğru orantılıdır.

 

ARDA-FED, ARDAHAN FESTİVALLERİ VİDEOLAR HEPSİNİ SİZLER İÇİN BİR VİDEODA BİR ARAYA GETİRDİK..

 

Bülbülan Yayla Festivali, Goraveng (Köprülü), Göle Kaşar Festivali ile Prof. Selçuk Şirin ile Arda-Fed Başkanı Orhan Çerkezin de önemli belirlemelerinin içinde olduğu videolarla fotoğrafları sizler için derledik..

 

ARDAFED BAŞKANI ÇERKEZ, ARDAHANI DÜNYA ve ÜLKE GÜNDEMİNE TAŞIYAN  İSİM OLDU.. 

 

 

 Ardahan’daki festivaller nedeniyle Ardahan’a Çıkarma Yapan Ardahan Dernekler Federasyonu (Arda-Fed) Başkanı Orhan Çerkez ve YK üyeleri bir taraftan etkinliklere katılıp gerekli katkıları yaparken diğer yandan 30-40 yılı aşan Yerel Yönetim-STK yönetimi alanındaki uzmanlıkları ile bölgemizin en önemli aktörleri arasında ilk sırada yer alan Orhan Çerkez biline tüm ezberleri bozarak Ardahanın sorunlarını STK süzgecinden kamuoyuna taşıdı.

Uyduruk STK başkanları tilli çekerken.. Çerkez, sorunları yerinde görerek, sorunları yerinde tesbit ederek çözüm önerileri sunarak bir STK nın ne demek olduğunu, neler yapması gerektiği yönünde  önemli örnekler ortaya koydu..

Çerkezin Tesbitlerinden Satır başları:

Ardahan Kalesi’nin üstünde Nesrin ve Serhat Arslangörür çiftinin yeni açtığı Agara Cafe’de Ardahanlılarla bir araya gelen Çerkez,  bir taraftan Ardahan’ın sorunlarını masaya yatırırken, diğer yandan yetkililerin Ardahan’ın Sorunları Karşısında Ciddi Olmalarını istedi..

 

Sorunların Takipçisi olacağız, sorunları muhatapları ile istişare edeceğiz.. Ardahan’ın sorunlarını yerinde görmek ve tesbit etmek için STK alanında uzmanlığı ile  Çıkan Şemsettin Şenel ile birlikte Posof Türkgözü Sınır Kapısı, Posof Ilgar Tüneli, Hanak, Damal, Posof ve Çıldır ilçesine Doğalgaz verilmesi, Çıldır Gölü’nün turizme kavuşturulması, Aşıkşenlik Tüneli’nin durumu, Çıldır Devlet Hastanesinin akıbeti,  Çıldır Aktaş Sınır Kapısı’nın işleyişi ve var olan mevcut sorunların tesbiti, var olan yatırımların tamamlanması, yapılacak diğer yatırımların tesbiti..  için incelemeler yaptığını aktaran Başkan Çerkez, sorunların takipçisi olacaklarını söyledi.

 

SINIR TİCARETİ OLMAZSA OLMAZIMIZDIR

 

Ardahan’ın çevre illerin ve siyasilerin baskısı altında nefes alamaz duruma geldiğini gözlemlediklerini aktaran Başkan Çerkez, özellikle sınır kapılarında tır trafiğinin engellenmesi yönünde bir takım iddiaların olduğunu, bu işe dur diyeceklerini ve artık ellerini taşın altına koyacaklarını belirtti.

 

Ardahan Dernekler Federasyonu olarak Kocaeli’nden sonra Ardahan’da da temsilcilik açtıklarını açıklayan Başkan Çerkez, “Ardahan'ın sorunlarını güçlerimizi birleştirirsek çözebiliriz. Ardahan’da göçün durması, Aktaş ve Türkgözü sınır kapılarında ticareti arttırarak yapılmasından geçer. İki sınır kapımız var ikisinde de istediğimiz ölçüde sınır ticareti yapılmıyor. Türkgözü sınır kapısında sınır ticaretinin büyümesi için Ilgar dağı tünelinin açılması ile ancak gerçekleşebilir. Fakat ılgar dağı tüneli 3 yıldır 350 metre ilerleme kaydetmiş. Müteahhit firma yetkilileri ile görüştüm. Yılda 190 metre yapılacağı konusunda anlaşma yapılmış. Bu demek oluyor ki ılgar dağı tüneli 25 yıl sonra ancak açılabilecek. Karadeniz’de denizi doldurup havaalanı yaptılar. Onun binde birini buraya harcasalar bu tünel iki yılda açılır” dedi.

 

SİYASİ HESABIMIZ YOK, HER KES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI

 

Ardahan programı kapsamında Ardahan Merkez, Damal, Hanak, Göle, Çıldır, Posof ve Köprülü’de bir dizi ziyaret ve incelemeler yaptıklarını açıklayan Çerkez, Ardahan’ın mevcut sorunlarının çözülmediğini, siyaset ayrımı yapmadan sorunları dile getireceklerini ve bu konuda tüm yetkililerden ciddiyet ve samimiyet beklediklerini söyledi.

 

ARDAHAN’IN SORUNLARI İÇİN ÇALIŞTAY DÜZENLEYECEĞİZ

 

Ardahan Dernekler Federasyonu (ARDAFED) Genel Başkanı Orhan Çerkez, sözlerini şöyle sürdürdü: “ARDAFED olarak yönetimi devraldıktan sonra Ardahan ilimize çok önemli hizmetler yaptık. Bunların içinde beş tane kütüphane yaptık. Önemli sinema yönetmenlerini Ardahan’a getirerek sine günleri etkinliği düzenledik. 100 adet satranç takımı ve 300 adet kışlık giysi yardımı yaptık. İstanbul Maltepe etkinlik alanında Ardahan Tanıtım Günleri yaptık. Bu etkinlik alanında Ardahan’ın bütün değerleri ve organik ürünlerinin tanıtımını yaptık. Ardahan’ın tüm sorunlarının masaya yatırılacağı bir çalıştay yapacağız. Federasyon yöneticileri olarak Ardahan ve ilçelerinde yapılan tüm festivallere destekte bulunduk.  Ardahan sorunlarını yerinde tespit ve takip etmek için bütün Ardahanlılar ile el ele verip alt yapısını oluşturmak için ilimize ARDAFED şubemizi açtık. Ardahan’ın sorunlarını çözmek için siyasi ayrım yapmadan herkesle çalışma yapacağız.”

 

STKLARNEDEN ÖNEMLİ.. ANALİZ..

 

STK’LAR NEDEN ÖNEMELİ.. VE NEDEN HALA ÇOK GERİLER.. TOPLUMU 100-200 YIL GERİDEN NEDEN TAKİP EDİYORLAR..

 

Bu yüzyılla önümüzdeki yüzyıl toplum olarak, ülke olarak hayatta kalmamız alacağımız sağlıklı, bilimsel bilgi ve önlemlerle doğru orantılı.. Ülkemizde uyduruk proje siyaset alanı başta olmak üzere uyduruk STK’ların ekseriyası, vatandaşı kandırma ölüme ve soykırıma yatırma yönünde basınıyla kurumlarıyla büyük bir yarış içerisindedirler…

 

İklim Krizi, nereye doğru evrileceği öngörülmeyen dünya savaşları.. bilinen bilinmeyen silah ve saldırı metotları ile küresel soykırımcı sermaye, firmaların ve ailelerin dünya insanlığına hava-su-yiyecek-içeceği de silahla dönüştürerek saldırıya geçmeleri, öngörülemeyen savaş çeşitleri, öngörülemeyen dünya savaşları  Sivil toplum örgütlerini, STK’ların önemi tarihte görülmedik derecede artırmış bulunmaktadır..

 

Bu durum ise kurt-turk-laz.. kılığına girmiş kripto ajanların siyaset-STK-yerel-kamu alanlarını ele geçirmeleri, toplumu yönlendirme, esir alam yönünde 80-90 milyon vatandaş üzerinde hakimiyet kurma babında bütün güçleri ile saldırıya geçmelerini de beraberinde getirmiş bulunmaktadır..

 

Örneğin iklim krizi nedeniyle yakın bir gelecekte İstanbulun da içinde olduğu Avrupa Kıtası giderek donacak ve kıta Sibirya’ya dönüşecek..

 

Bunu bilen soykırımcı firma ve ailelerin temsilcileri bu meyanda bölgemizde dağ-taş demeden toprak toplamaları, kendilerine yakın kriptoları stk alanı başta olmak üzere heryere sızmaya bakmaktadırlar.. 

 

Örneğin biz Doğu Medya Olarak ((Serhad’da Yeni İşgal Dalgası Tıklayınız..)) haberiyle bu gelişmeleri kamu oyuna duyururken.. Bölgede Doğu Medya Temsilcileri dışında bu işgal dalgasını bırakın görmeyi aydın-stk-siyasetçi adıyla ortada gezginlerin ruhu bile duymadı.. Bölgemizden milli-manevi duyguları yüksek sivil-kamu-yerel de yer alan hemşerilerimiz, istihbaratçılar bu haberimiz üzerine yoksul halkı para ile kandırarak dağ-taş toprak toplayan, toplamaya çalışan kriopto ajanların peşine düşmesini sağladık..

 

Ardahan’da halkın ençok  rahatsız olduğu bir diğer konu ise hala ato-put, totem ve gölge oyunları ile puta tapıcıların Ardahanlıları dizayn etmeye çalışmaları oyunları..

Bilindiği gibi Osmanlıyı yıkıp soykırımcı TC yi kuranlar bunun ideolojik altyapısını da döşediler.. Örneğin Celal Bayarlar uzaktan tüpleri patlatarak ermiş olduklarını.. Ardahanda ise 450’li yıllarda askeriyedeki siyonist mühendisler Damal daki dağ ovarlara dolgu yaparak günümüzde gordugumz silületi ina ettiler.. Cahiliye Arapları helvadan put yapı uzun kervan yolculuklarında tüketirken.. Siyonistler yenmeyen gölge oyunları ile insanlığın uzaya açıldığı bir çağfda hala put-totemlerle beyinlerimizi kitlemeye çalışıyorlar..

 

Bu beyin kitleme kurtarıcı edebiyat dünyanın en ağır psiklojik, biyolojik-sosyolojik saldırı harekatıdır.. Atatürk yada atakürt olmasa siz olmasınız oyunları ile halkı sıfırlamaktadır.. Şu andaki TC de ak partiyi ele geçiren krptolar aynı oyunu Erdoğan üzerinden yapıyorlar.. Erdoğan Olmasa.. Yani dikkat edin bulunduğunuz il-ilçe-köyde dernekçiliği bilmeyen, siyasi partilerin kurt-türk-müslüman—gavur, sağ-sol oyunları ile kullandığı, politik kültürü olmayan; birbirini öteki gören vatandaşı davar sürüsüne çeviren ana anlayış kurtarıcı edebiyatıdır, insan topluluklarına yapılan en derin saldırı yöntemidir.. Arşivlerin açılıp damalda ortaya konan bu siyonist gölge oyunlarının da bozulması Ardahan STK yapılanması önünde duran en büyük sorunlardan biridir..

 

Festival süresi boyunca bölgede bölgemizle oynama yönündeki oyun ve kumpasları yerinde izlememizi engellemek  için muhalefet-iktidar ı üsten ele geçirmiş ajan –kripto yapıların ambargosu sonucu bölgeye gidemedik.. Bölgemiz adına seçilen koltukları kapan üstteki hiçbir isim yerel-kamudaki temsilciler bize gram ilan vermediği gibi yüzyıllık tarihinde olduğu gibi bizim adımıza öne sürülenlerin ekseriyası kripto.. 

 

Bu ambargoyu bilmeyen birçok hemşerimizi bize gönül koydu, neden bölgeye gelemediğimizi sordular.. Bu konuda biz heryere bizimle birlikte çalışan birçok arkadaşımızı harekete geçirdik. Bilinen temsilcilerimiz gidemedi.. Ama rahat olsunlar bizli bizsiz duyarlı yurtsever binler-milyonlar alanda..

 

Bölgemizde iklim krizi ve kıyametlerini bilen ajanların tarım arazisi adı altında 40- 50 yıllığına Göle İlçemiz başta olmak üzere halkın arazilerine coğrafyasına konulduklarını, çitler çekip halkın –vatandaşın faydalanmasının engellendiği haberlerinin yanı sıra.. İktidar –Muhalefet bizim adımıza seçtiklerimizin sadece Serhaddğil ülkemizin birçok bölgesinde vatandaşı, bizleri nasıl çıkarları için pazarladıklarını da halkın içindeki duyarlı hemşerilerimiz, vatandaşlarımız a-dan, z^’ye kayd etmeye baladılar..

 

Birbaşka ifade ile coğrafyamıza, ovalarımıza sularımıza ülkemize dadanan kripto ajanların günü geldiğinde vatandaşın, Serhad Halkının hepsinin heveslerini barsaklarına tıkayacağını bilmelerini; bu anlamda yerli-yabancı ihanet şebekelerinin ülkemiz genelinde STK’lar ve vatandaş tarafından gözlem altına alınması hayati önemde bir gelişmeydi..

 

Bill Gates gibi elitlerin dünyanın yüksek zirvelerini, kıtlarda toprak toplamaları.. Siyonist-Soykırımcı sergerdelerin yerli işbirlikçilerle ovalarımıza ve sularımıza, ülkemize  dadanmaları.. Nasıl kuşatıldığımızın açık resmidir..

 

Ve günü geldiğinde halk yerel-kamu-stk alanında rol ve misyon alan kendilerine doğru bilgi taşımayanlarla kendilerini kurbanlık koyuna çevirmeye çalışan herkesten şiddetli bir şekilde hesabını soracaktır.. Bu anlamda birkez daha uyarıyoruz..

Halkın sağlığıyla, suları, ovarlı ile coğrafyaları ile, yer altı-üstü madenlerimizle oynamayın.. Bunun faturası tahmin etmeyeceğiniz kadar ağır olacaktır..

 

Şimdi Ardahan’da yapılan STK etkinliklerine festivallere bakın ne gölenin kesilen sarı çamaları, ne Ardahanı derinden ele geçirmeye çalışan fetö-dinli-dinsiz terör lejyonlarının ayak oyunları, ne elimizde alınmaya çalışılan bülbülan yaylaları, nede el konulmaya çalışılan toraklar-ovalar-sular dokunulmadı .. bunların yerel-kamu alanlarına sızmaları, nede toraklarımıza, sularımıza, ovarlımıza dadanan, dadanmaya çalışan siyonist soykırımcı fare sürülerine tek kelime ile dokunulmadı.. Bu konularda hayatını Ortaya Koyan Cevdet Şentürk gibi hemşerilerimiz birtek kelime ile bile anılmadılar..

Festival tarihleri birbirine denk getirilerek, bazıları yasaklanarak,  Ardahanlıların birbiriyle buluşması yine engellendi..

 

HALK ARTIK 7 SÜLALESİNİ BİLMEDİĞİ HERKESE DİKKAT ETMELİ ÖNÜNÜ AÇMAMALIDIR..

 

Ardahanlılar başta olmak üzere ülkemizin her ilinde artık halk-vatandaş  bu ölümcül konuları, bu topraklarda 300 yıldır süren derin soykırımcı işgali halka taşımayan, çaktırmadan halkı soykırıma açık koyun sürüsüne çevirmeye çalışan.. Baş-Başkan-İş Adamı, Vekil çeşitli sıfatlarla  ülkemizle, sağlığımızla geleceğimizle oynayan cahil davarlara geçit vermemeli, bizim adımıza önümüze çeşitli sıfatlarla öne çıkarılan tüm kripto ajanları çözmeli ve ekarte etmeliyiz..

 

Aksi bu yüzyılla önümüzdeki yüz yıl bizimdir diyebileceğimiz bir ülke kalmayacağı gibi.. Bizim düşürülmemiz Rusları ve Russian tüm halkların, Kafkas halklarının  da kaderini belirlediğinden Sibirya’dan Afrika’ya çürümüş tüm nüfusları hiç acımdan tarihten silerler, çürümüş düşünemeyen insan topluluklarının da tarihten silineceği bir çağa girdik..

 

Bir başka ifade ile içinde yaşadığımız yüzyılla önümüzdeki yüzyıl var olma-yok olma yüzyıllarıdır.. Bu anlamda bizim adımıza bizi geri bırakan ve pazarlayan tüm kriptoları –oyunları çözmeli ve ekarte etmeliyiz, bizim adımıza bizden kullanmaya çalışılan davar ve cahilleri anında tebit ve ekarte etmeliyiz.. Aksi bir kovaya doldurulan fare sürüleri gibi hepimizi fırınlara atıp imha ederler..

 

Bilim-yazılım, özgür irade, stk-siyaset-ekonomi-güvenlik-sağlık, gıda … her alanda kurumsallaşmalı kanunlarımızı kendimiz yapmalıyız.. Topraklarımızın-Ovalrımızın-Sularımızın-Madenlerimizin Özelleştirlmesini ne pahasına olursa olsun artık engellemeliyiz.. TC gibi uyduruk faşist devletlere bunların siyasi legal-ilegal tüm siyon-kripto yapılarının basının vatandaşı sürekli 7/24 saat beyin yıkamaya tabi tuttuğunu 1 dk bile aklınızdan çıkarmamalıyız.. Buna göre örgütlenmeliyiz.. Ve bunları tarihe gömmeseniz bunlar tüm vatandaşı 7 sülalesi ile 300 yıldır gömüyor ve bu yüzyıl da 80-90 milyon vatandaşı gömerek finale gitmek istiyorlar..

 

Ardahan’ın sorunlarını tesbit ve dile getirmeye çalışan Arda-Fed Başkanı, Şemsettin Şenel gibi aktivistler, birkaç istisna dışında Ardahan’daki Festivaller çok-çok geri olduğu halkı temsilden uzak oldukları hayatını Ardahan’ın Ovalarını, Sularını, Dağlarını..  korumaya adayan Cevdet Şentürk gibi rahmetli bir hemşerimizi anmamalarında da net görüyoruz..

 

Ardahan’ın Yılmaz Doğa Savaşçısı Cevdet Şentürkü Rahmetle Anıyoruz..

Cevdet Şentürk Video İçin Tıklayınız..

 

ETİKETLER : GÖLE-GOREVENG-GOHE BERXA REŞ (BÜLBÜLAN) HOCVAN FESTİVALLER MÜZİK KONUŞMALAR VE ÖNEMLİ BELİRLEMELER ..
Diğer Serhat News haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA