Iğdır CHP'den Elektrik Zammı Tepkisi: Zamları Geri Alın

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) birçok ilde elektrik zamları ile ilgili açıklama yaptı. Iğdır’da da yapılan açıklama CHP İl binasında gerçekleştirildi
Bu haber 2022-02-09 15:14:09 eklenmiş ve 246 kez görüntülenmiştir.

Heber:Murat AKKUŞ-Iğdır

CHP Iğdır İl Başkanlığı, elektriğe yapılan zamlara tepki göstererek, “Elektrik ve doğalgazda fahiş̧ zamlar derhal geri çekilmeli” açıklamasını yaptı. CHP elektrik zamlarıyla ilgili 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) birçok ilde elektrik zamları ile ilgili açıklama yaptı. Iğdır’da da yapılan açıklama CHP İl binasında gerçekleştirildi.

CHP İl yönetim kurulu üyesi Asker Bostancı, burada yaptığı konuşmada, “Saray iktidarı zam yapmaya doymuyor. Türkiye, ekonomik buhran ile yangın yerine dönmüşken, yangının kundakçıları vatandaşlarımıza bir de enerji buhranı yaşatıyor. Elektrikten doğalgaza, akaryakıttan köprü geçiş  ücretlerine, harçlardan vergilere kadar her şeye durmaksızın zam yapılıyor” dedi.

Hayat pahalılığı ile halkın yoksullaştığını söyleyen Bostancı, “Vatandaşlarımızın pazar fileleri boş, tencereleri boş, cüzdanları boş! Kaybeden kim? 83 milyon! Peki ya kazanan? Saray ve yandaşları! Enerji buhranının kahramanı Saray iktidarı, elektrik zamları ile ‘kademeli zam, kademeli zulüm’ politikasını uygulamaya koydu. Bu zammın başrolünü̈ AKP İlçe Başkanlığı gibi çalışan EPDK üstlendi. Elektrikte kademeli soygunun mağdurları yine isçi, memur, emekli, çiftçi, esnaf oldu. Saray iktidarı, elektrikte ‘kademeli tarife’ adı altında Cumhuriyet tarihin en büyük zammını 1 Ocak günü̈ yürürlüğe koydu. Kademeli zulme dönüşen tarifeyi hayata geçirirken ilk kademeye yüzde 52 zam, bir üst kademeye de yüzde 127 zam yapmayı ihmal etmedi” ifadelerini kullandı.

“KDV ve ÖTV kış aylarında sıfırlansın”

Bostancı ayrıca şunları söyledi:

“Dar gelirlilere destek olacağını söyledikleri ilk kademeye bile yüzde 52 zam yaptılar. Şeytanın bile aklına gelmeyecek bu düzenlemeyle zamlı elektrik faturaları ile vatandaşı çarptılar. Kademeli tarife öyle bir döneme denk geldi ki Aralık ayı zamsız, Ocak ayı ise zamlı elektrik bedelleriyle hesaplandı. Elektrik tarifelerinde Cumhuriyet tarihinin en büyük zamları hala yürürlükte. Vatandaş̧ fahiş̧ zamların, hayat pahalılığının altında hala eziliyor. Saray iktidarı tarife oyunlarıyla kendi yaptığı zamların üstünü örtmeye çalışıyor. Elektrik ve doğalgazda fahiş̧ zamlar derhal geri çekilmeli, 2021 yılının tarifelerine geri dönülmelidir. KDV ve ÖTV’nin hiç̧ değilse kış aylarında sıfırlanmalıdır.” Diyerek sözlerine son verdi.

ETİKETLER :
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA