BEYKOZ ARDAHANLILAR KURUMSAL BİR YÖNETİM İÇİN HAREKETE GEÇTİLER..

Bu Ay’ın 26’sında (26-09-2021) Beykoz Ardahanlılar kongreye gidiyor. Kongreye gidilirken Beykoz Ardahanlılar Kurumsal bir yönetimin ortaya çıkması için birlikte çalışma kararı aldılar..
Bu haber 2021-09-10 08:42:50 eklenmiş ve 524 kez görüntülenmiştir.

 

BEYKOZ ARDAHANLILAR KURUMSAL BİR YÖNETİM İÇİN HAREKETE GEÇTİLER..

 

Ardahan dernekçiliği açısından İstanbul geneli dernekçilik-STK bakımından en geri kalmış ilçelerden biri Beykoz. Gerek pandemi koşulları, gerekse diğer birçok etken yıllardır Beykoz’da Ardahan dernekçiliğini bitirmiş bulunmaktadır..

 

Bu Ay’ın 26’sında (26-09-2021) Beykoz Ardahanlılar kongreye gidiyor. Kongreye gidilirken Beykoz Ardahanlılar Kurumsal bir yönetimin ortaya çıkması için birlikte çalışma kararı aldılar..   

 

Aldığımız duymlara göre Beykozda bir başkanlık enflasyonu yaşanıyor, Beykoz’da başkanlık krizine girmiş, halkı tanımadan, yönetimlerde derneklerde yere almadan ben başkan olacağım krizine giren hemşeriierimizin varlığı ciddi anlamda büyük bir sorun. Beykozda başkanlık krizi ve efenlasyonunu gündemden çıkaracak kurumsal bir yönetime ihtiyaç var..  

 

Beykoz’un hiçbir mahallesinde derneğin temsilcisi yok, Derneğin kadın, gençlik kolları yok.. Ardahan gençliği uyuşturucu illeti başta olmak üzere torbacı tetikçi vb. yapılarak bitirilmeye çalışılıyor.. Ucuz ölümlerle hemşerilerimiz insanlarımız harcanıyor..

 

Beykoz’da onlarca Ünv. Mezunu genç var hepsi işsiz, hepsi sahipsiz. 30-40 yıldır Beykozda belediye var üst düzey temsilci yetkili tek hemşerimiz yok. Beykoz’da hangi mahallede hangi hemşerimiz ne durumda birbirimizden haberimiz yok..

 

Şimdi STK-Dernek nedir diye sorsan % 99 unun cevap vermeyeceği başkanlık krizine girmişler dahil  halk dernekten, dernekçilikten habersiz.. Halbuki bir derneği dernek yapan halktır. Halkın içinde olmadığı bir dernek zaten dernek olamaz. Dernek ne işe yararı bilmeyen bir kitle oluşmuş durumda..

 

Şimdi Beykoz Ardahanlılar başkanlık krizine girmiş acar hemşerilerimiz başta olmak üzere 50-100 kişilk ortak bir yönetim kadrosu oluşturmalı. Kimse ben başkanım yada başkan adayıyım diye kendini dayatmamalı..

 

2017 yılında hayata geçirmeye çalıştığımız, içinde bütün Beykoz Ardahan köy-ilçe derneklerinin yer aldığı ortak kurumsal bir yönetimle yeniden ortaya çıkmak zorundayız. Hemşerilerimiz, toplumun önünde gözüken aktörleri o zaman bir çatı altında topladık ama  bu kurumsallığı  tam anlama ve sahip çıkmada eksik kaldığımızdan Beykoz’da ki çeteler Ardahanlıları ve Ardahan dernekçiliğini yerle bir ettiler.. Hemşerilerimize onartılmaz zararlar verdiler..

Yönetimi ve Ardahanlıları hiçe sayan egosu yüksek bazı hemşerilerimiz kullanılarak   Beykoz Ardahanlılar akimakiyi destekliyor diye siyasi parti pankartı asmaya kadar Ardahan dernekçiliğini yerlebir eden komediler yaşadık..

 

Bu gibi komdilerin yaşanmasının ana nedeni kurumsal bir yönetimin önemini kavramamaktan geçiyor.. Kurumsal bir yönetim oluşmadıkça Ardahan Derneği ile oynama  hep sürecektir.  Bütün İstanbul genelinde kai dernekleri bittiği halde hala beykozda kai var.  Hala beykozda hemşerilerimiz tek çatı altında değiller..

 

Beykoz’da artık başkan krizi ve enflasyonunun kırmak zorundayız..

 

Beykoz’da artık ben başkanım, başkan olacağım diye kendini ben egosu ile dayatanların egosunu kırıp biz diyenlerin önünü açmalıyız..

Günümüzde derneklerde başkanlığın fazla bir fonksiyonu ve önemi yoktur. Bütün YK kadrosu aynı zamanda başkanın ta kendisidir.. Bir dernek üç ayaktan oluşur yönetim, denetim, katılım.. Bu ayaklardan biri yoksa orada dernek yoktur. Birilerinin ofis ve çftlik olarak kullandığı halkı pazarladığı düşürdüğü bir oluşum vardır.

 

Bir insan ben başkanım diye kendini topluma dayatıyorsa, halkın birbiriyle buluşmasını engelliyorsa..  ortada kendi dar çıkarını düşünen halkı önemsemeyen psikolojik sorunu olan, kendi egosonu tatmin etme derdi olan kişiliği oturmamış insan tipi ile karşı karşıya olduğumuzu tüm Ardahanlıların anlamsı gerekmektedir.

 

BEYKOZ ARDAHANLILAR PANİG DERNEĞİNİ ÖRNEK ALMALI..

 

Ben başkanım demekle başkan olunmaz, olsa olsa komedyen olunur. Önce halkı örgütleyip dernekçiliği öğreteceksiniz. Halk ise Panig Derneği örneğinde gördüğümüz gibi geçin kardeşim başımıza bizi siz yönetin, başkanı da, başkanınızı da icranızı da siz belirleyin demeli.. Beykoz Ardahanlılar bu yetkinliğe ulaşmadıkça Beykoz Ardahan Derneği hep düşmeye devam edecektir..

 

Özetle şu aşamada Beykozda başkan adayıyım diyerek öne çıkan hemşerilerimizin STK olayını hiç bilmedikleri ortaya çıktığı gibi ben krizi ve egosunu tatminden başka bir dertlerinin de olmadığı ortaya çıkmaktadır..

 

Önümüzdeki kongre Beykoz Ardahanlılar için Beykoz Ardahan derneğinin kurumsal bir yönetimle ortaya çıkmasının en büyük fırsatıdır..

Bu anlamda 50- 100 kişilik bir yk kadrosu oluşacak bu kadro kendi içinden icrasını seçecektir.. Beykoz Ardahan Dernekçiliğini düze çıkaracak tek yöntem budur. Bunu benimsemeyen kim olursa olsun Ardahanlıları değil kendi dar çıkar egosunu tatmin için yola çıktığını tüm Ardahanlılar bilmeli ve görmelidir..

 

Aday enflasyonu ve krizi sürerse biz bu formülle kongreye gireceğiz. Beykoz Ardahanlıların bu formül etrafında kenetlenmesini sağlayacağız.. Bu anlamda tüm hemşerilerimizin etrafımızda kenetlenmesini istiyoruz ki Beykoz Ardahanlılar tek çatı altında toplanıp birbirleriyle buluşabilsinler..

 

Halkı Ardahanlıları hiçe sayan ben başkanım krizine girenlere geçit vermemiz, ortak kurumsal bir yönetim oluşturmamız gerekmektedir.  Ben başkanım diyerek başkan olunmaz. Panig Derneği örneğinde gördüğümüz gibi halk sizler geçin bizi yönetin dediğinde başkan yada yönetici olunur. Bu gerçeği Beykoz Ardahan İL Derneği yönetimine soyunanların da kavraması gerekmektedir..

 

Bu anlamda önümüzdeki kongre Beykoz Ardahan Dernekçiliğinin kurumsal bir yönetime kavuşması açısından bir fırsattır. Beykoz Ardahanlıların bu fırsatın heba edilmesine izin vermemelidirler.. Dernekçilikte uzman ve samimi olan hemşerilerimizden ortak bir yönetimin oluşması bakımından herkes üzerine düşeni yapmalıdır.. Başkan yok, başkanlık krizi yok her hemşerimiz yöneticidir başkandır.. Ben yok, ego yok, biz varız biz olacağız.

 

Beykoz Ardahanlılar ben başkanım vb. çıkışlarla kendilerini dayatan vb. kim olursa olsun geçit vermemeli kurumsal bir yönetimle ortaya çıkarak bu işin ehli arkadaşlarımıza görev vererek bütün Beykozluların altında buluştuğu Beykoz Ardahan Çatısını oluşturmak hepimizin ana görevidir..

 

BU KURUMSAL YÖNETİM OLUŞTURMA ŞARTIMIZ KABUL EDİLMESE BAŞKAN ADAYIYIM..

 

Bu kurumsal yönetim formülü kabul edilmese başkan aday ve enflasyonu sürerse bu kurumsal yönetimi oluşturmak için Beykoz Ardahanlıları toparlamak adına başkan adayı olduğumuz da siz değerli hemşerilerimizle paylaşıyoruz.. ben değil  hep birlikte  derneğimize sahip çıkıp halka ağalık değil, kendini halka dayatma değil her yöneticinin başkan olduğu kendi halka dyatan değil halka hizmette yarışan bir yönetim için herkesi bu formül etrafında toplanmaya davet ediyoruz..  

Bizim listemiz dernekçilikte kendilerini ispat etmiş en etkili ve yetkili arkadaşlarımızdan, hemşerilerimize hizmet için yola çıkan gençlerimizden  oluşacak..

Yönetimimiz dernekçilikte halka hizmette samimiyetini ispatlamış Panig Dernegi bir öncekş başkanı aynı zamanda Panig yeni yönetiminde YK üyesi Memet Yıldız,

Ardahan Eğitim Vakfı Genel Sekreteri Korgeli Dernek Başkanı Fuat Avşar,

Zabot-Xarziyan YK üyesi dernekçlikte uzmanlığı ile tanıdığımız topluma hizmette örnek bir kişilik olan Serkan Korkmaz..

Çalabaş Köyümüzü temsilen Vural çelik,

Dernekçilikte uzmanlığı ile öne çıkan fikirlerinden her zaman faydalanabileceğimiz Alaattin Kılıç,

Dernekçiliğe gönül vermiş rahmetli başkanımız İnan Aktürkün yeğeni, değerli arkadaşımız Erol beyin kızı Demet Karakayaci başta olmak üzere hemşeri camiamıza hizmet etmek isteyen tüm gençlerimizi yönetime alıp birbiriyle buluşturacağız, STK alanında uzmanlaşmalrı için üstümüze ne düşüyorsa yerine getireceğiz.. Bayan kareşlerimize gençlerimize öncelik tanıyacağız..

Nursel ateş gibi kendilerini STK alında ispatlamış bayan kardeşlerimizi..

Murkayı Temsilen Santçımız Kurbani Sural

Hasköyü Temsilen Korkmaz lale, Atilla Yavuz

Pangis Asker Avsar

Ardahan dernekçiliğinde her zaman gönüllü olarak koşan Metin Demir gibi birbirinden değrli arkadaşlarımızın yanı sıra..

Beykoz’da buluna Çıldır, Hanak, Göle .. gibi Ardahan ilçelerimizden de en az birer arkadaşımız yönetici olarak aramıza alacağız..

Karslıları temsilen Cengiz hasanoğlu başta olmak üzere lars-ığdır gibi illerimize mensup arkadaşlrımızı da aramıza alacağız..

Metin Demir

Turizim-Hizmet Sektörünün önde gelen temsilcilerinden Serkan Yıldız

İs adamı tekstilcı Nazım Yılmaz

 İrfan Koç (turizm-hizmet sektörü)

Ercan yıldız (Film Platoları-Sinema sektörü)

Zafer Sural (temizlik-Güvenlik-kurye sektörü)

Toplumumuzun önemli kanaat önderlerinden Esnaflarımızdan Hamza Ateş  ..

Gibi birbirinden değrli birçok iş adamımızı da kadroya dahil edeceğiz..

Yönetime girmek isteyen tüm hemşerilerimizin Whatsap numaramıza ad larını ve telefonlarını bildirmelerini istiyoruz:

 Yusuf Yasin Sit Whatsapp No: 0535 4120101

Başkan –maşkan yok tüm Ardahanlıların kendisinin  başkan olduğu 40-50 kişilik dev bir kadro ve yönetimle ortak bir yönetimle hep birlikte yola çıkıyoruz.. Tüm Ardahanlıları ırk-dil-din-mezhep üstü kapsayan, Tüm Ardahanlıların çatısı olan bir dernek için yola çıkıyoruz.. Her arkadaşımızın üzerine düşeni yapmasını istiyoruz..

 

 

ETİKETLER : Bu Ay’ın 26’sında (26-09-2021) Beykoz Ardahanlılar kongreye gidiyor. Kongreye gidilirken Beykoz Ardahanlılar Kurumsal bir yönetimin ortaya çıkması için birlikte çalışma kararı aldılar..
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA