QORA DERNEĞİ 5. OLAĞAN GENEL KURULUNU YAPTI..

Hocvan Dernekler federasyonu (Hoc-Fed) üyesi Bayramoğlu Köyü (Qora) Kültür ve Dayanışma Derneği 5. Olağan Genel Kurulunu Sarıyer Yaşar Kemal Kültür Merkezinde İcra Etdi.
Bu haber 2021-06-17 09:19:41 eklenmiş ve 490 kez görüntülenmiştir.

 

QORA DERNEĞİ 5. OLAĞAN GENEL KURULUNU YAPTI..

 

Hocvan Dernekler federasyonu (Hoc-Fed) üyesi Bayramoğlu Köyü (Qora) Kültür ve Dayanışma Derneği  5. Olağan Genel Kurulunu Sarıyer Yaşar Kemal Kültür Merkezinde İcra Etdi. STK alanında örnek bir kongreye imza atdı..

 

Çarşamba günü (16-06-2021) Saat  11.00 da başlayan kongre divan seçimiyle başladı. Divan başkanlığına Hoç-Fed ve Mucuc derneklerinde çeşitli dönemlerde başkanlık yapomış olan Latif Yılmaz, Divan Üyeliklerine ise Osman Arslan ve Fezair Koç seçildiler..

5 kongre dahil Qora’nın bütün kongrelerinde divan başkanlığına seçilen Latif Yılmaz açılış konuşmasını her zamanki gibi akıcı kurtçesi ile kurdi-tırki yaptı. Tüm katılımcıları Kurdi u Tırki selamladı.

 

Yılmaz, Bayramoğlu derneğinin kendine yakışan proje ve etkinliklere imza attığını, kurucu yönetimden bugünkü yönetime hep çıtayı yukarı taşıdıklarını bu anlamda tüm Qoralıları saygı sevgi ile selamlıyoruz dediler.. Bu başarının temelinde şefaf yönetim, hesap verilebilirliki halka tam güven verme yatmaktadır. Bir başka ifade ile denetim-yönetim-katılım ayakları iyi çalışan her dernek gelişmekte, bu kriterleri taşımayanlar ise çökerek tabela derneğine dönüşmektedirler.. Bu anlamda Hoçvan dernekçliği bir bütün olarak başarılı ve örnek bir durum ortaya koymuştur.

 

Divan üyeliklerine seçilen Arslan ve Koç ta selamlama konuşması yaptılar.. Tüm katılımcılara teşkkür ettiler. 5 olağan kongrenin Hopçvana ve Qoraya hayırlı uğurlu olmasını dilediler..

İlter Koç başkanlığında tek liste ile girilen seçimde Koç ve yönetimi oy birliği ile seçildikleri gibi, gündem maddeleri de oy birliği ile kabul edildi.

Bir İlter Koç ve ayakta görseli olabilir

Kongrenin açılış ve kapanış, teşekkür konuşmasını başkan İlter  Koç yaparken.. Hoç-Fed başkanı Burhan Özer, Sarıyer Ardahanlılar Dernek başkanı  Ersin Özer, Derneğin Kurucu başkanı Devriş Arslan, Yılmaz Şit, Berna Koç, Cevdet Arslan, Kemal Kasimoglu dernek üye ve yöneticileri de halkı selamlama konuşması yaptılar..

Başkan İlter Koç, derneğin icraatları, projeleri, hayata geçirilecek olan projeleri hakkında bilgi verdikten sonra, pandemi dönemi olmasına rağmen öğrencilere burs, köylerine çok amaçlı kultur merkezi, yardıma ihtiyacı olan ailelerin yardımına koşma vb.. bir  STK dan beklenecek etkinlikleri köylülerimizin, üyelerimizin destekleriyle hayata geçirdik dediler.

Koç, dernegin kurumlarının hep yanında olduklarını, her zaman desteklerini sunduklarını başta önceki kurucu ekip ve komisyon üyeleri olmak üzere kongreye katılım gösteren, derneğin kuruluşundan bugüne emeği geçen herkese ve Qoralılra, bu salonu kendilerine tahsis eden Sarıyer Bld Bşk. Şükrü Genç'e  sonsuz saygı-sevgilerimizi, teşekkürlerimizi sunuyoruz. Derneğimizi hep birlikte daha da ilerilere taşıyacağız dediler..

 

KÖYÜN ÇOK AMAÇLI KÜLTÜR MERKEZiNİN PROJESİNİN YAPIMIN  IS ADAMLARI HALIM-IBRAHIM ARSLAN ÜSTLENDİ..

Qora Derneği  adına yakışan birçok proje hayata geçirirken.. Çok amaçlı Kültür merkezinin Arsasını Kerim Arslan, projenin yapımını ise is adamları Halim ve İbrahim Arslan kardeşler üstlendiler.

Doğdukları toprakları ve yeri asla unutmayan, sivil toplum stk alanına katkılarından dolayı tüm konuşmacılar is adamlarina ve öğrencilere burs yardımında bulunan tüm üyelerine teşekkür ettiler..

 

HABERİN FOTO GALERİSİ..

 

QORA DERNEĞİ HAKKINDA KISA BİR İZLENİM..

 

Kurulduğundan beri futboldan eğitime, kütürel ve sosyal projelere, dernekçiliğe kattıkları ivme ile Qora bölgemizin örnek derneklerinden biri.

Pandemi döneminde bayrağı devr alan İlter Koç ve yönetimi ise burs konusu başta olmak üzere, çok amaçlı kultur merkezi, çeşitli panel ve sosyal aktivitelerle konuşmacıların da belirttiği gibi pandeminin es geçtiği başarılı bir dernek ortaya çıkardılar..

Tabi burada temel etken güvenirlilik, şefaflık, halka üyelere hesap verbilirlilik, yönetim, denetim, katılım ayaklarının sağlıklı çalışması kimsenin kendini başkan ve yönetici olarak daytmaması halkın ve üyelerin demokratik bir usulde kendi yönetimlerini belirlemesinde yatmaktadır. Bir başka ifade ile Hoçvan derneklerinin tümünde egoizim ve halkın önünü tıkama yoktur. Tamamen STK ruhu her alanda hayata geçirilmiştir..

Derneğin asil-yedek YK üyeleri ve konuşmacıların tam metni, videolar ilerleyen zamanda habere eklenecektir..

 

ETİKETLER : Hocvan Dernekler federasyonu (Hoc-Fed) üyesi Bayramoğlu Köyü (Qora) Kültür ve Dayanışma Derneği 5. Olağan Genel Kurulunu Sarıyer Yaşar Kemal Kültür Merkezinde İcra Etdi.
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA