ABDULLAH ADIMAN, SERHADI YATIRIMCIYLA BULUŞTURAN AKTÖR..

2000’li yıllardan beri Mali Müşavir, bilirkişi olarak iş dünyasına hizmet veren Abdullah Adıman, her yıl belirli aralıklarla iş dünyası heyetlerini Iğdır başta olmak üzere Serhat –Serka bölgesine götürmektedir.
Bu haber 2021-06-13 19:49:24 eklenmiş ve 445 kez görüntülenmiştir.

 

ABDULLAH ADIMAN,  SERHADI YATIRIMCIYLA BULUŞTURAN AKTÖR..

 

2000’li yıllardan beri Mali Müşavir, bilirkişi olarak iş dünyasına hizmet veren Abdullah Adıman, her yıl belirli aralıklarla iş dünyası heyetlerini Iğdır başta olmak üzere Serhat –Serka  (Kars-Ardahan-Iğdır-Artvin) bölgesine götürmektedir. Yılda 2-3 kez bu anlamda yüzünü bölgeye çeviren Adıman, iş dünyasına öncülük ve rehberlik ederek yatırım için bölgemize önemli katkılar sunmaktadır..

 

Adıman bu yılda Sebze Meyve alanında ithalat-ihrcaat işi yapan iş adamı Haluk İyigün ve beraberindeki iş adamlrını Iğdır’a götürdü.. İş dünyasının tarım başta olmak üzere birçok sektörde yatırım yapmalrının önünü açtı..

 

Yatırım İçin Iğdır'a Gelen İş Adamı iyigün ve beraberindeki iş adamları  İl Tarım Müdürünü Ziyaret Ettiler..

Bir 3 kişi, ayakta duran insanlar ve oturan insanlar görseli olabilir

Sebze ve meyve ithalat ve ihracatı dalında faaliyet gösteren  İş adamı Haluk İyigün, Mali Müşavir Abdullah Adıman, heyetteki diğer iş adamları  ve Iğdır Doğuş Gazetesi İmtiyaz sahibi  sahibi Murat Akkuş ile birlikte il Tarım ve Orman Müdürü Özkan Yolcu’u ziyaret ettiler.

 

Sebze, meyve ambarı Iğdır’da yatırım yapmak isteyen İş adamı Haluk İyigün İl Tarım Ve Orman Müdürü Yolcu’dan bilgiler aldı. İlk etapta çekirdeksiz karpuz için 200 dönümlük arazi kiralamak isteyen İyigün, Iğdırlı karpuz üreticilerinde tohum dağıtarak kesin alım garantili çekirdeksiz karpuz ektirmeyi de hedefliyor.

 

Iğdır’da arazi sahipleri ile kiralama görüşmelerini başlatan iş adamı İyigün’ün firmasının muhasebe işlemelerine bakan Mali Müşavir Abdullah Adıman, İyigün  başta olmak üzere birçok yatırımcıyı Iğdır’a götürerek iş dünyasının Srehat bölgesine yönelmesi ve yatırım yapması için çalışma başlattı..

 

İŞ İNSANI İYİGÜN IĞDIR BÜYÜLEYİCİ BİR İLİMİZ.. İYİGÜN,  BÖYLESİNE VERİMLİ TOPRAKLAR DÜNYADA BENZERİ YOK, EŞSSİZ BİR DOĞA, EŞSİZ BİR FLORA, EŞSSİZ BİR İKLİM DEDİLER..

 

Bulgaristan ve Yunanistan’da çok daha verimsiz toprakları işleterek, atıl durumdaki arazileri tarıma kazandıran sebze meyve yetiştiren iş adamı İyigün Iğdır’ın sulanabilir topraklarına hayran kaldı. Yıllardır Avrupa ülkelerine sebze meyve ihraç eden İyigün,  Iğdır’da yetişen birçok sebze ve meyve üretimine katkıda bulunup hem üretecek hem de satın alıp ihraç edecek.

 

SERHAT BÖLGESİNDE YAYIN YAPAN DOĞU MEDYANIN DA GÖNÜLLÜ TEMSİLCİĞİNİ YAPAN IĞDIR DOĞUŞ GAZETESİNİ DE  ZİYARET ETTİLER..

 

İstanbul merkezli firmasıyla Sebze ve meyve ithalat ve ihracatı dalında iştigal eden İş adamı Haluk İyigün, Mali Müşavir hemşerimiz Abdullah Adıman ve gazetemize nezaket ziyaretinde bulundular.

 

Gazetemiz sahibi Murat Akkuş ile sohbet eden İyigün ve Adıman fikir alışverişinde bulunarak çalışmaları üzerine konuştular.

 

Anı fotoğrafının çekildiği sohbetin sonunda Gazetemizin Kurucusu Murat Akkuş, İş adamı Haluk İyigün ve Mali Müşavir Abdullah Adıman’a nezaket ziyareti için teşekkür etti.

 

İŞ ADAMLARI HEYETİ  YENİ AÇILAN TUZLUCA TUZ TERAPİ MEKEZİNİ ZİYARET ETMEYİDE PROGRANLARINA ALDILAR..

 

Iğdır Turizmi için çok önemli projelerden biri olan Tuzluca Tuz Terapi Merkezi Kısa Zaman Önce Hizmete Açıldı. Tuzluca Tuz Terapi Merkezi hizmete girer girmez iş dünyasınında dikkatlerini celb etmeye başladı.

Adıman ve beraberindeki iş adamları Tuzluca Tuz Terapi Merkezinide ziyaret edecekleri gelen bilgiler arasında..

 

Iğdır Üniversitesi, Iğdır Valiliği İl Özel İdaresi, Tuzluca Kaymaklığı (Köylere Hizmet Götürme Birliği) ve Serhat Kalkınma Ajansı destek ve katkılarıyla hayata geçirilen Tuz Terapi Merkezi projesi tamamlanarak hizmete açıldı.

 

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’nın öncülüğünde Tuzluca Tuz Mağaralarının sağlık turizmine kazandırılmasına yönelik yapılan Tuz Terapi Merkezi projesi tamamlanarak hizmete açıldı. Tuz Mağaraları içinde 12 dönüm alana kurulan Tuz Terapi Merkezi projesi ile astım, bronşit ve alerjik hastalıkların tedavisinde bir tür terapi vadisi oluşturuldu. 9 adet tuz terapi odasının da kullanıma hazır hale geldiği belirtilirken terapi merkezine gelecek ziyaretçiler tuz odalarında belirlenen sürelerde kalarak şifa bulacak. Odalarda kalma süresi 20-40 dakika arasında değişirken her nefes alışverişte vücuda giren tuz molekülleri insan sağlığını olumlu yönde etkileyerek var olan hastalıkların iyileşmesini sağlayacak. Tuz terapisi; zatürre, astım, bronşit, sedef hastalığı, öksürük, soğuk algınlığı, orta kulak iltihabı, üst ve alt solunum yolu enfeksiyonları, nezle, KOAH, uyku bozuklukları, depresyon, cilt hastalıkları ve sinüzit hastalığının tedavisi için en etkili yöntemlerden biri olarak görülmektedir. Ayrıca bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için de tuz terapisi kullanılmaktadır.

 

Tuzluca'da yer alan Tuz Terapi Merkezi; Haftaiçi ve Cumartesi günleri 08:00-17:00 saatleri arasında ziyarete açık olup giriş ücreti öğrenciler için 5 TL ve yetişkinler için 10 TL olarak belirlenmiştir. Şehit ve gazi yakınlarına ise ücretsiz olarak hizmet verilecek.

 

ABDULLAH ADIMAN KİMDİR..

 

1974 Yılında Iğdır Tuzlucada Doğdu. İlk Öğretimi Iğdır, Ortaokul Doğubeyazıt, Liseyi ise Karsta bitirdi.

Ardından 1988 yılında Erzurum Üniversiteden İktisat Bölümünü Bitirdi. 2000’li yıllarda mali müşavir-serbest muhasebeci olarak iş dünyasına adım atdı.

Kısa zamanda Meslekte ortaya koyduğu başarısından dolayı bilirkişi olarak ta öne çıktı. Yerel yada kamu sektöründe en zor hukuki adli sorunlara  karşı ortaya koyduğu çözümlerle öne çıktı. Türkiyenin saygın bilirkişileri arasında yer almaya başladı.

Adıman, iktisat eğitiminin yanında sosyoloji ve psikoloji eğitimlerini de alan kendini her alanda iyi yetiştiren bir kişilik.

Iğdırın önde gelen Celali ve Piredbadi aşiretlerine mensup olan Adıman evli ve iki çocuk babası..

 

ADIMAN, İŞ DÜNYASININ ÖRGÜTLENMESİNDE 2000’Lİ YILLARDAN BERİ EN ÖNEMLİ AKTÖRLERDEN BİRİ..

Bir Ahmet Demirbaş,Aytekin Agbulak ve Halit Avşar dahil 13 kişi, oturan insanlar ve ayakta duran insanlar görseli olabilir

Adıman, 2010 yılında Veysel Çamlı, Sureyya Çinik, Nurettin Yılmaz, Cemal Avcı, Ahmet Keske, Ahmet demirbaş.. gibi birbirinden değerli bir çok iş adamının içinde yer aldığı iş adamları derneğinin de kurcuları arasında yer aldı, iki dönemde dernekte YK üyesi olarak görev yaptı.. Bu kurucu heyet inşaat malzemeleri üretimi ve ihracatı yapan Cemal Avcı başta olmak üzere birçok iş adamının bölgede yatırım yapmasını da sağladılar. Bölgemize yatırım yapmak isteyen onlarca iş adamının da önünü açtılar, rehberlik yaptılar..

SERHAT BÖLGESİ İŞ DÜNYASINI KOMŞU ÜLKE İŞ DÜNYASI İLE BULUŞTURACAĞIZ..

 

Adıman, Serhat-Serka kurucu kadrosunun en önemli projelerinden biri olan  Serhat İş Dünyası projesini de uygun bir xzamnda hayta geçireceklerini ifade ettiler..

Adıman, gezegenimizde insan soyu yönetim olarak bir üst aşamaya dünya federasyonu yada konfederasyonuna hazırlanıyor. Kapitalizm sonrası, yada faşist ulus devlet sonrasına hazırlanıyor. Bütün dünyayı kapsayacak olan bu yönlü siyasal projeler içinde yaşadığımız yüzyılla önümüzdeki yüzyıl da hayata geçecekler..

 

Buna binaen ortya çıkacak olan STK tyapılanmalrıda buna parelel bir evrim, bir değişim dönüşüm, bir devrim süreci ve süzgecinden geçcekler.. Bu anlamda Ermenistan, Gürcistan, Azerbeycan, Nahçıvan gibi komşu ülke iş dünyasınında içinde yer alacağı Merkezinin Serhat Bölgesi olduğu bir iş adamları projesi  üzerine çalıştıklarını belirttiler..  Tarihi İpek Yolunun ev sahipleri ve meskunları olarak Doğu Avrupadan Asyaya ve dünyaya yine bizim nüfus popülasyonumuz, insanlığın medeniyet nğfusu olarak bizler  insanlık tarihi boyunca olduğu gibi dünyamızın siyasi, sosyal, ekonomik büyük bir değişimden geçtiği insanlığın uzayda kolonileşmeye soyunduğu bu zaman diliminde yine bizler öncülük edeceğiz. Biz en azından fikri anlamda bunların alt yapısını hazırlıyoruz dediler..

 

Adıman, yüzyıllardır ulus devletlerin halklar arasına döşediği sahte suni ırk-dil-din- mezhep sınırlarını Doğu Avrupa sınırlarından (Yunaistan-Bulgaristan) Rusya İçlerine iş dünyasına büyük darbeler vurmaktadır..

 

Küresel bir dünyada küresel çapta iş yapmak için iş dünyası ile komşu ülkelerden başlayarak ırk-dil-din-mezhep sınırlarını yerle yeksan edecek  STK yapılanmalrı kaçınılmaz bir ihtiyaç olarak kendini daytmış bulunmaktadır. Çalışmalarımız olgunlaştığında kamuoyu ile paylaşacağız..

Şu anda serhat ve komşu ülkelerde birçok değerli iş adamı, aydın, kanaat önderleri ile istişarelerişmiz sürmektedir dediler..

 

HABERİN BÜTÜN FOTOLARI TIKLAYINIZ..

Bir 3 kişi, oturan insanlar ve açık hava görseli olabilir

 

 

ETİKETLER : ABDULLAH ADIMAN SERHADI YATIRIMCIYLA BULUŞTURAN AKTÖR..
Diğer Bilim-Teknik haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA