BERHEM SALİH TC ve PKK HEM DOĞAYA HEMDE İNSANLIĞA KARŞI SUÇ İŞLİYORLAR..

Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih: TSK’nın Kurdistandaki operasyonlarda Ağaçların kesilmesi, ormanların yakılması insana ve doğaya karşı suçtur! Dedi.
Bu haber 2021-06-03 19:41:10 eklenmiş ve 455 kez görüntülenmiştir.

 

BERHEM SALİH TC ve PKK HEM DOĞAYA HEMDE İNSANLIĞA KARŞI SUÇ İŞLİYORLAR..

 

Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih: TSK’nın Kurdistandaki operasyonlarda Ağaçların kesilmesi, ormanların yakılması insana ve doğaya karşı suçtur!  Dedi.

Bir ‎bir veya daha fazla kişi ve ‎şunu diyen bir yazı '‎2s @BarhamSalih Salih Barham التجاوز على السيادة والعنف ونزوح ونزوح المدنيين من ،منازلهم فقطع أشجار الغابات في هرور وباتيفا وغيرها من المناطق الحدودية في اقليم کردستان،ممارسات غير إنسانية وجريمة بيئية لا يجب غض النظر عنها واحبنا التنسيق العملي بين سلطات الحكومة الاتحادية والاقليم لإيقاف التجاوزات ومحاسبة المذنبين‎'‎‎ görseli olabilir

Iraklı ve Kurdistanlı yetkililer TC –PKK  siyonist israil, siyonist abd ve siyonist ingiliz sergerdelerden aldığı emri yerine getirerek  karşılıklı olarak 50 yıla yakındır Kurdistanı yakıp yımaktadırlar. TC devleti ve terör lejyonu PKK hem insanlığa, hemde doğaya karşı suç işlemektedirler..TC ve PKK nın ana hedefinin Kurdistanı filistine dönüştürerek siyonist israilin yayılımı için alt yapı hazırlamadır..

 

Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, TSK’nın operasyon düzenlediği bölgelerde ormanların kesilmesine sert tepki göstererek, bu “suistimalleri” önlemek için Irak ve Kürdistan Bölgesi’ne destek vermenin bir görev olduğunu belirtti.

 

Berhem Salih: Ağaçların kesilmesi insana ve doğaya karşı suçtur!

Haberi Paylaş

Berhem Salih, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Kürdistan Bölgesi toprakları içerisinde operasyon düzenlediği bölgelerde ormanların kesilmesine ilişkin sosyal medya üzerinden açıklama yaptı.

 

Twitter hesabından Kürtçe ve Arapça paylaşımda bulunan Salih, şu ifadeleri kullandı:

 

“Egemenlik ve sivillerin evlerinden göç etmesine neden olan ihlallerin yanı sıra, Kürdistan Bölgesi sınırlarında bulunan Hirur ve Batifa’da ormanların kesilmesi insanlığa ve doğaya karşı işlenmiş bir suçtur.

 

Suistimalleri durdurarak suçluları cezalandırmak için federal hükümet ve bölge arasındaki işbirliğini sağlamak görevimizdir.”

 

ETİKETLER : BERHEM SALİH TC ve PKK HEM DOĞAYA HEMDE İNSANLIĞA KARŞI SUÇ İŞLİYORLAR..
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA