HOC-FED ÜYESİ 3 DERNEK AYNI GÜN KONGRELERİNİ YAPTILAR..

HoCvan Dernekler Federasyonu (Hoc-Fed) Üyesi Sıxırpet-Bebereg, Haciali Köyü, Çalabaş Köyü Kültür Sosyal Yrd, Dayanışma Dernekleri C.tesi günü kongrelerini yaptılar..
Bu haber 2021-03-28 13:51:59 eklenmiş ve 477 kez görüntülenmiştir.

 

HOC-FED ÜYESİ 3 DERNEK AYNI GÜN  KONGRELERİNİ YAPTILAR..

 

HoCvan Dernekler Federasyonu (Hoc-Fed) Üyesi Sıxırpet-Bebereg, Haciali Köyü, Çalabaş Köyü Kültür Sosyal Yrd, Dayanışma  Dernekleri C.tesi günü kongrelerini yaptılar..

 

SIXIRPET- BEBEREG DERNEĞİ KONGRESİNİ İNCİRTEPE SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ KÜLTÜR MERKEZİNDE YAPTI..

 

Merkezi  Esenyurtta bulunan   Hoçvan Dernekler Federasyonu (Hoc-Fed) Üyesi Sıxırpet-Bebereg  Köyü Sosyal  Yrd. Ve Kultur  Derneği 3. Olağan Genel kurulunu Cumartesi günü (27-03-2021) Esenyurt İncirtepe Kültür merkezinde icra ederek yeni yönetimini seçti.  Saat 12 de  başlayan kongre akşam 16-17 saatlerine kadar sürdü..

 

 Kongrede Divan Başkanlığını Derneğin kurucu başkanı Ayhan Öztürk, Divan üyeliklerine Berkant  Yılmaz’la Ertuğrul Uçar Seçildiler..

 

Tek liste ile seçime giden, yaptığı etkinliklerle, üyelerine yaptığı maddi-manevi yardımlarla dayanışma geceleri ile bir köy derneğinden ziyade bir federasyonu andıran, mevcut dernekler içinde en başarılı derneklerden biri olan  Sıxırpet-Bebereg  yaptığı kongre ile daha güçlü bir yönetime kavuştu..

 

Mevcut başkan Fuat Yıldızın başkanlığında Sıxırpet Bebereglilerden oluşan ortak yönetim, Yıldız Film Platoları Başkanı Ercan Yıldız, İnşaat Sektörünün önde gelen temsilcilerinden iş adamı Ayhan Şit, Erol Avşar gibi birçok iş adamının da yönetimde yer aldığı güçlü bir liste ile yönetimini oluşturdu.. ( Not: YK  listesi elimize ulaştığında habere eklenecektir..)

 

Kongreye Hoc-Fed Başkanı Burhan Özer ve YK üyeleri Ardahan kültür Evi temsilcisi Bilal Sönmez, Qora (Bayramoğlu)  Derneği  Başkanı İlter Koç, YK üyesi Yılmaz Şit, Xeskar, Xaskar Başkanı Erkan Deli, Mucuc Başkanı Ersan Yılmaz, Qellık (Çobanlı Köyü) Derneği Başkanı Yasin Özer, Kars-Ardahan-Iğdır’dan da bazı STK başkan ve yöneticileri de katıldılar..

 

Kongrede açılış konuşmasını başkan Fuat Yıldız yaptı. Pandemi koşulları nedeni ile ülkemizde dünyada yaşanan zorlu sürece vurgu yaptı. Tüm zorluklara rağmen toplumu toplumsal alnı her şeyin üstünde tutan duyarlılık gösterip genel kurula icabet eden herkese teşkkür ettiler. Derneğin icraatları hakkında bilgi verdiler..

 

İŞ ADAMI DOĞAN AĞABEY ÖZTÜRKÜN MESAJI OKUNDU..

Derneğin bir önceki yönetiminde yer alan, yapılan kongrelerde Sıxırtpet-Bebereg adına Hoc-Fed’de yönetici olarak seçilen Ercan Öztürk, Sıxırtpet-Bebereg’li iş adamı Doğan Ağabey Öztürk’ün mesajını okudu..

 

Doğan Ağabey Öztürk’ün Mesajı Video Tıklayınız..

Bir Ilhan Özdemir görseli olabilir

 

Başkan Fuat Yıldız Video Tıklayınız..

Bir 1 kişi ve ayakta görseli olabilir

 

HACİALİ DERNEĞİ KONGRESİNİ DERNEK MERKEZİNDE YAPTI..

 Bir bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

Hoçvan Dernekler Federasyonu (Hoc-Fed) üyesi  Haciali Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği  3. Genel Kurulunu Sultanbeyli’de ki dernek merkezinde 27/03/2021 Cumartesi Günü dernek merkezinde icra etdi.

 

Kongreye tek liste ile gidildi.  Kongreye Hoc-Fed Bşk Yrd.larından Deniz Ömeroğlu, Aşkın Şit, Tikoş Derneği Bşk Yrd. Ali Morkoç, Mahalle muhtarları, üye ve delegeler katıldılar..

 

Yeniden başkanlığa seçilen Yaşar Gökdemir, Haciali Derneği derneğin mülkiyeti ile ilgili tapusunu aldıklarını bilgisini delege katılımcılarla paylaştılar. Derneğin icraatları hakkında bilgi verdiler. Yeni yönetim dlegelerin oy birliği ile kabul edildi..

 

Hoc-Fed temsilcileri, katılım gösteren misafirler yönetimi kutlarken..

 

Tikoş Bşk Yrd. Ali Morkoç, Haciali Derneği, Yaşar hocamız her alanda örnek bir dernekçilik olgusunu ortaya koydular.

 

Derneğin mülkiyete kavuşması, yaptıkları etkinliklerle ortaya koydukları başarı bir çok alanda bu derneği örnek yapmaktadır. Bizde Tikoş olarak Haciali’yi örnek alıp en kısa zamanda mülkiyet başta olmak üzere eksiklerimizi gidermeye bakacağız diyerek yeni yönetimi kutladı.

 

ÇALABAŞ DERNEĞİ KONGRESİNİ YAPTI..

Bir Yücel Hışır ve Günay Gökce dahil 5 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir

 

Merkezi  Esenyurtta bulunan   Hoçvan Dernekler Federasyonu (Hoc-Fed) Üyesi Ardahan ili Çalabaş Köyü Sosyal Yardımlaşma Derneği Genel kurulunu Cumartesi günü (27-03-2021) Esenyurt Federasyon Merkezinde Kongresini yaparak yeni yönetimini seçti. Öğle saatlerinde  başlayan kongre akşam 16-17 saatlerine kadar sürdü..

 

Tek liste ile gidilen kongerede Mevcut başkan Yusuf Koç ve Yönetimi yeniden seçildiler..

Yeniden başkanlığa seçilen Yusuf Koç Genel Kurula icabet eden herkese teşkkür etdi. Yeni yönetimi kutaldı..

Bugün derneğimizin olağan genel kurulu yapıldı yönetime yeniden mevcuttaki yönetim seçilmiştir,Yusuf Koç tekrardan başkan seçilmiş olup kendisine ve yönetime başarılar dileriz.

 

Kongremize katılan Hoç Fed. Başkan yardımcısı sayın Derviş Arslan,Hoç Fed. Yönetimi Günay Gökçe, Alpan Yılan ve katılımı sağlayan çalabaş köylü üyelerimize teşekkür ederiz.

Çalabaş köyü ve yönetimimize hayırlı uğurlu olsun yönetim adına

Başkan  -Yusuf Koç

 

HABERLERLERİN FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLAYINIZ..

 

HOCVAN DERNEKLER FEDERASYONU ve ÜYE DERNEKLERDEN KISA BİR İZLENİM..

 

Hocvan Federasyon ve federasyona bağlı derneklerin ortak özellikleri bir bütün halinde çalışan yönetimlere sahip olmaları. Dernekleri dernek yapan üç temel özellik olan “Yönetim, denetim, katılım” ayaklarının tam anlamıyla çalıştığı dernekler.

 

Bu derneklerde 1 kuruşta alınsa makbuzuyla alınmakta, bir kuruş harcansa evrakıyla nizami tutulmakta üye delegelerle paylaşılmaktadır. Dernek ile ilgili yapılan çalışmalarda başkan olayından ziyade yönetim olayı ön plandadır. Şeffaflık ve hesap verebilirlik bu derneklerin en temel özelliği. Dernek adına başkan yada tek bir yönetici tek başına hareket edemez. Disiplin suçudur. Anında dernekten şutlanıp üyeliği düşürülür..

 

Bir toplantından panele yapılacak hertür etkinlik, yerel, kamu, stk alanına yapılacak bir ziyaret önce yönetimde tartışılır. Üye delegelerin onayının ardından hayata geçirilir..

 

Rejimin ilkokul talebelerini andıran bas-bas bağıran marş okuyan komedyenlere dönüşen geri-yoz-ırkçı dernekçilik yapılanmasının burada d si olmadığı gibi.. Toplumu toplumsal alanı çiftlik gibi gören, halkı, üyeyi seçimden seçime pazarlayan, başkan-başkan maymunlukları ile fotoğraflara girmek için omuzlarını kırarcasına halka omuz atan siyaset-stk zübükleri bu derneklerden içeri adım atma şansları yoktur. Başkandan üyeye herkesin eşit temsil edildiği sivil toplumun ruhuna uygun sadece serhat bölgesi için değil Türkiye sivil toplum örgütlenmesine de örnek mükemmel dernekler. .

 

Yerli-yabancı fark etmeksizin insana en büyük değeri veren, toplumun, sivil toplumun, insanın gelişimi yönünde 24 saat arı gibi çalışan, çalışmalarının da asla reklamını yapmayan insanlar..

 

Yolsuzluk -Yoksulluk, Covid-19 operasyonu ile dünya genelinde ölüm, soykırım, binbir oyun ve belanın döndüğü ülkemizde-dünyamızda onlar saf-temiz kalmayı başaran ender insalar.. tek dertleri insan, tek dertleri toplum, tek dertleri toplumsal çürümeyi önleme.. Adeta çağımızın havarileri.. İnsanlık onları örnek alırsa dünya sorunlarını kısa zamanda aşar..

 

Özetle TC deki sivil toplum Hocvan’ı örnek alırsa ülkemiz 1-2 yılda tam demokrasiye geçer.. ne yoksulluk-yolsuzluk, ne hırsızlık nede vatandaşı Kürtlük-türklük,dincilik, mezhepçilikle.. dizayn eden derin şebekeler kalmaz.. batı demokrasilerini geçen standartlarda gelişmiş politik bir toplum ve ülkeye kavuşulur..

 

 

 

 

 

 

ETİKETLER : HoCvan Dernekler Federasyonu (Hoc-Fed) Üyesi Sıxırpet-Bebereg Haciali Köyü Çalabaş Köyü Kültür Sosyal Yrd Dayanışma Dernekleri C.tesi günü kongrelerini yaptılar..
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA