HOÇ-FED BAŞKANLIĞINA BURHAN ÖZER SEÇİLDİ..

Hoçvan Dernekler Federasyonu (Hoc-Fed) Cumartesi günü (13-03-2021) yaptığı 7. Olağan Genel Kurulunda Burhan Özer başkanlığındaki Liste seçimi kazandı.
Bu haber 2021-03-14 11:22:49 eklenmiş ve 665 kez görüntülenmiştir.

 

HOÇ-FED BAŞKANLIĞINA  BURHAN ÖZER SEÇİLDİ..

 

Hoçvan Dernekler Federasyonu (Hoc-Fed) Cumartesi  günü (13-03-2021) yaptığı 7. Olağan Genel Kurulunda Burhan Özer başkanlığındaki Liste seçimi kazandı.

 

Sabah saatlerinde başlayan kongrede Divan başkanlığını Güven Aşar, Divan Üyeliklerini de Gülsen Zorba ve Vildan Caferoğlu seçildiler.

 

Hoç-Fed  7. Olağan genel kurulunda  Burhan Özer başkanlığındaki liste ile, Ayhan Öztürk Başkanlığında ki Liste yarıştı.. Seçim sabah 10’dan akşam 4-5 saatlerine kadar sürdü. En son oy kullanan delege ise eski nebioğlu dernek başkanı Adil Mavzer olurken, en erken oy kullanan dernekte dernek yönetimlerinde Yönetici İbrahim Yıldızın vefatı nedeniyle ayrılma zorunluluğu olan Panig Derneği delegeleri oldu..

 

165 delegenin 132 sinin katıldığı kongrede katılım üst düzeyde olurken, bir oyun gecersiz olarak çıktığı kongrede Özer  77, Öztürk ise 54 oy aldı.. Seçim sonucu Hoc-Fed’de Burhan Özer başkanlığa seçildi.

Kongre başlamadan önce, önceki başkan Türkan Yılmaz açılış ve selamlama konuşması yaptı. Yılmaz, Hoç-Fed’in misyonu, projeleri, icraatları hakkında kısa-kısa bilgiler vererek yeni gelecek olan yönetime pandemi ve kriz döneminde olunmasına rağmen + büçenin yanında çok önemli projelerle Hoç-Fed’i yeni yönetime devr ettiklerini ifade ettiler..

Bu projelerden en önemlisi Hoçvanlı Üniversite mezunu mühendis-mimar vb. üst katagoriler başta olmak üzere birçok gencin işssiz olması bu işssizliğin Ekrem İmamaoğlu  Başkanlığındaki İBB’ye taşındığını Büyük şehirle birlikte gençlerimizin istihdam edilmesi yönünde önemli bir proje başlattıklarını ifade ettiler..

 

Yılmaz, Hoç-Fed’de yönetimi devr ederken bizde aslolan koltuk değil hizmettir.. Ben ve kadın arkadaşlarım yine yeni yönetimle birlikte üstümüze düşeni yapacağız dediler..

Seçime geçilmeden önce başkan adayları Öztürk ve Özer  üye ve delegelere selamlama konuşması yaptılar. Projeleri hakkında bilgi verdiler..

Heriki başkan adayıda hangimiz seçilirsek abi kardeş olarak Hoç-Fed’e hizmet etmeye devam edeceğiz diyerek seçimden önce birbirlerini kutladılar..

 

ÖZER TEŞKKÜR KONUŞMASI YAPTI..

 

7. olağan genel kurulda başkanlığa seçilen Özer teşkkür konuşması yaptı. Özer, yoğun katılım ve büyük bir duyarlılıkla örnek bir kongreye imza atdık. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Bizim listemize oy veren vermeyen tüm delegelere de katılımlarından dolayı teşkkür ediyorum..

Özer, bölgede ve İstanbul Anadolu Yakasında şubeleşmeye gideceklerini, bölgede yapıln etkinlikleri yeniden hayata geçirmeye bakacaklarını, federasyonun gerçekleştireceği tüm projelerde üye ve delegelerin onayını alarak yapılacak bütün çalışmalarda birlikte hareket edeceklerini ifade ettiler..

 

Özer, Covit-19 pandemisinde görüldüğü gibi bilim ve teknolojide geri kalanlar,  data(bilgi) ve parayı kontrol eden ileri gidenler tarafından soykırıma açık sürülere çevrilebilmektedir. Dünyamız insan aklının almaycağı bir süreçten geçmektedir. Bu anlamda Türkan başkanın başlattığı gençliğe sahip çıkma, öğrenciye burs verme gençliği geleceğe hazırlama en büyük projemiz olacaktır dediler..

 

YENİ YÖNETİM KONGRE SONRASI ADİL USTADA YEMEK YEDİ..

Burhan Özer başkanlığında seçilen yeni yönetim Esenyurt’tun en önemli tat ve lezzet durağı olan Esenyurt  Cumhuriyet meydanında yer alan adil Usta’da birlikte yemek yediler.. Yemeğin ardından yömetim hatıra foğrafı çektirdi ardından federasyona geçtiler..

 

 

HOC-FED KONGRE FOTO GALERİ..

 

 

 

 

KONGREDEN İZLENİMLER..

 

Federasyonun kongresi başlamadan önce Mart Ayı boyunca İBB-Büyük Şehir temsilcileri başta olmak üzere İş Dünyamızın En büyük değeri yakup Süt başta olmak üzere federasyon sürekli ziyaretçi akınına uğradı..

Kongreye Ardahan Kültür Evi Başkanı Efrail Çiftçi ve yönetimi başta olmak üzere birbirinden değerli birçok STK başkan ve yönetimleri katıldılar. İş Dünyasından inşaat ve gıda sektörünüğn devlerinden Volkan Kaya, Yusuf Süt, Yıldız Film Platoları YK Başkanı Ercan Yıldız, Turizm Hizmet sektöründen Devriş Deli yüzlerce iş adamı, siyasetçi, sanatçı kongre süreci boyunca federasyonu ziyaret ederek, katılım göstererek desteklerini sundular..

Türkan Yılmaz başkanlığındaki eski yönetim ise örnek bir çalışmaya imza atdı. Kongreye hazırlık aşamsında temizlikten rutin tüm çalışmalara herşeyi titizlikle yaptılar..  İş Dünyasından Yakup Süt başta olmak üzere federasyonu ziyarete gelenleri en iyi şekilde karşıladılar.. Bir başka ifadeyle Yılmaz başkanlığındaki yönetim gelecek olan yeni yönetim için herşeyile dört –dörtlük, eksisi olmayan bütçesinde de artısı olan bir kurum bıraktılar..

 

KONGRE SONRASI ÖZTÜRK SERTLEŞTİ, SERT ELEŞTİRİLER YÖNELTTİ..

Seçimin ardından seçimi kayb eden Ayhan Öztürk, Hoçvan iradesi değil feodalizm kazanmıştır diyerek eleştiri yaptı.. Seçim öncesi  abi-kardeşiz hangimiz kazanırsak birlikte çalışacağız söylemine aykırı bir tutum içine girdi.

Öztürk federasyona üye Qora (Bayramoğlu) Mucuc (Beşiktaş) gibi bazı derneklerin adını sayrak kendilerine yönetici vermemesini delegenin iradesine saygısızlık olarak gördüklerini ifade Ederek, bugünkü kongrede feodalizm kazanmıştır, ama burası bizim kurumumuzdur, her zaman çalışmalrın olacağız çalışmalara destek sunacağız, bölen ve parçalyan olmayacağız.. Öztürk, yine siyasi kimliğine vurgu yaparak kayb edede kazanan bir gelenejkten geliyoruz, iki yıl sonra yine adayız dediler..

 

ARSLAN,  ÖZTÜRKÜN ELEŞTİRİLERİ GERÇEK DIŞI..

 

Öztürkün ad vererek bazı dernek ve başkanlarını eleştirmesi üzerine Doğu Medya’ya  açıklama yapan Qora Derneği Başkanı  Devriş Arslan, bir önceki seçimde Öztürkün istesinde yer aldıklarını aynı şekilde Türkan Yılmazın listesine yönetici vermediklerini ifade ettiler. Bu anlamda Öztürk’ün eleştirilerinde gram doğruluk payı yoktur dediler.. Bir önceki kongre belgelerine bakınız dediğimiz belgeleri ile ortadır. Biz dernek olarak sadece bir başkanın listesinde yer alma yönünde karar almktayız ve her dönemde de bu kararımıza uyuyoruz dediler. Ama görüldüğü gibi Yılmazın listesinde yer almdık diye yükülülüklerimizden kaçmadık.. Federasyonun yaptığı her etkinliğin içinde her zaman olduk.. Bu anlamda ayırştırma ve kişiselleştirmeyi doğru bulmuyoruz dediler..

 

ÖZTÜRK İKİ DÖNEMDİR SİYASİ KİMLİĞİNDEN DOLAYI KAYB EDİYOR..

Birçok dernek başkanı, üye dernekler açıkça ifade etmese de siyasi kimliği ön planda olan adaylara dernekler destek vermedikleri gibi sıcakta  bakmıyorlar.. Ki zaten Öztürk birçok konuşmasında sürekli siyasi kimliğine vurgu yaprak aday olmakta. Bu da derneklerin büyük tepkisine neden olmaktadır..

Hoç-Fed Serhat bölgesinin, Türkiye STK yapılanmasının en önemli derneklerinden biri. Federasyonun en önemli ilkesinin ise ayırımsız tüm Hoçvanlıları temsil etmesi.. Bu anlamda siyasi kimliği önde olan kim olursa olsun Hoç-fed’de seçimi kazanma şansı asla olmayacaktır..

Ciddi tüm STK’lar bağımsız kurumlardır. Kapsadığı kitlerler dışında kimseye prim vermezler. Eski TC alışkanlıkları olan vatandaşı atatürükçülük- yada diğer cilik-cülüklarla dizayn etme günümüzde artık köy derneklerinde bile yoktur.  Bu anlamda Hoç-Fed gibi bir STK’yı siyasi partilerin yada belli ideolojiye sahip bireylerin dizayn edebilecekleri yapılar değillerdir..

 

Özetle Öztürkün  siyasi çizgisi başta olmak üzere siyasetin Hoç-Fed’i dizayn etme çabası tarihe karıştı.  Hoç-fed delgasyonu stklar siyaset üstüdür. Siyaset yapanlar gidip partilerinde yapsınlar. Bizler hiçbir zaman derneklerimizin adı ne olursa olsun hiçbir siyasi partinin asla kullanımına izin vermeyiz gerçeğinin tecellisidir..

 

Hoç-Fed bir siyasi kliğin yada ideolojinin arka bahçesi değildir. Birbirine akraba 21 köyün her alanda üst çatısıdır. Önümüzdeki dönemde Hoç-Fed diğer bölgelerdeki  ciddi stkları da üyeliğine alabiecek bir çalışmada yürütecektir. Bu anlamda siyasi kimliği önde olan hiçbir adayın Hoç-Fed’i alma şansı sıfırdır.. Ve bir sonraki seçimde öztürk yada benzeribir aday çıktığında daha da düşük oy alacaktır..

İÇİNE GİRDİĞİMİZ 21. YÜZYIL BİLİM-TEKNOLOJİ BAŞTA OLMAK ÜZERE GERİ KALAN TOPLUMLARIN SONU OLACAK..

Devlet olayının bittiği, data ve parayı elinde bulunduranların insanlığı soykırıma açık sürülere çevirdiği çağımızda bu yıkıcı dalgadan çıkmanın yegane yolu bilim ve teknoloji başta olmak üzere birbirine yakın akrab grubu ve toplulukların firmalaşmadan kendi okullarına, kendi labratuvarlarına, gıda alanında kendi üretimlerine sağlık eğitim, güvenlik kendi alt yapılarını oluşturmalarının bir aciliyet haline geldiği bir dünyaya girmiş bulunmaktayız..

Bu anlamda STK olayı artık birilerinin dizayn etmeye çalıştığı alan olmaktan hızla çıktıı gibi ciddi tüm STK’larında vurguladığı gibi gençliği toplumu esas alan açıkları kapatmaya yönelmek zorundayız.. Bu anlamda STK’lar kapsadıkları kitleleri amasız ayırım yapmadan açıkları kapatacak alt yapıyı en azından fikir düzeyinde kapatmak zorundadırlar..

ETİKETLER : Hoçvan Dernekler Federasyonu (Hoc-Fed) Cumartesi günü (13-03-2021) yaptığı 7. Olağan Genel Kurulunda Burhan Özer başkanlığındaki Liste seçimi kazandı.
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA