TC SİYASETİNDE YÜZYILLIK KOMEDİ OLDUĞU GİBİ SÜRÜYOR..

Anayasa tartışmalarında devrimci kılıçdaroğlundan devrimci bir çıkış bekleyen tüm çevreler hayal kırıklığına uğradı.. Kılıçdaroğlu ilk 4 madde aynı kalması şartıyla evet deriz dedi..
Bu haber 2021-02-08 07:38:14 eklenmiş ve 360 kez görüntülenmiştir.

 

TC SİYASETİNDE YÜZYILLIK KOMEDİ OLDUĞU GİBİ SÜRÜYOR..

 

Anayasa tartışmalarında devrimci kılıçdaroğlundan devrimci bir çıkış bekleyen tüm çevreler hayal kırıklığına uğradı.. Kılıçdaroğlu ilk 4 madde aynı kalması şartıyla evet deriz dedi..

 

Bunun türkçesi 200 yıllık siyonist işgal rejmi tc anayasası özüne dokunulmadan ülkemizin bir müstemleke, bir sömürge ve bir diktatörlük olduğunu; bu ülkenin patronunun israil-abd ingiliz siyonistleri olduğu gerçeğinin kabullenilmesi.. iktidar ve muhalefetiyle tc siyasetinin ana görevinin bu düzeni sürdürmesi, halkı vatandaşı hertür argümanı kullanarak bu işgal-soykırım sistemine alet etmesi.. TC’nin bu sömürge durumu, siyon-ingiliz projeksiyonunu kimsenin değiştirmesine izin vermeyeceğinin CHP ce beyanıdır. Zaten CHP kuruluş kodları gereği siyonist-kapitalizmin, işgalcilerin Anadolu-Mezopotamya halklarını düşürmek için siyonist israilin altyapısını oluşturmak için kurdurdukları  Ortadoğudaki en büyük siyonist proje tc nin bel kemiği bir yapılanma olduğunu azçok tc tarihini bilen herkesin malumu.. MHP’li İktidar ise bu konuda chp den 1-2 adım daha ötede..

Özetle tc siyaseti iktidarı muhalefetiyle 200 yıllık derin işgal rejminin temsilcileri olduklarını tc sistemini halka nasıl yediririz babında yarışıyorlar.. Ama tumayacak.. TC nin en fazla ömrü 5-10 yıl.. Ve bu yüzyıl bütün ulus devlet faşizminin tarih oldsuğu yüzyıl olarak tarihe geçecek..

 

İktidar kanadında ise e muhtıraların yerini e-çakıcı muhtıraları aldı. MHP li ortakla iktidar yeni anayasası 90'lı yılların çete-mfya-devlet üçgeni özlemi herhalukarda kendini dışa vuruyor..Toplumsal anlmlamda iktidar muhalefetin salvolarının karşılığı yok.. Ülkemizde siyasete güvenmeyen kararsızlar %50 yi aşmak üzere..

 

ARINÇTAN DEVRİMCİ ÇIKIŞ.. ARINÇ MİLLİ GÖRÜŞÇÜLERİN GİDECEĞİ ADRESİ  İŞARET EDERKEN, AKP NİN MAĞDURDAN MAĞRURA DÖNÜŞÜNE ve BİTİŞİNE VURGU YAPTI..

AKP nin gericileşmesi ve düşmesi üzerine yaptığı açıklamalarla şimşejkleri üzerine çeken Arınç, Milli görüşçülerin gideceği çatı olarak Yeniden Refah Partisini işaret etmesi Türkiye siyasetinişn en önemli gündem maddelerinden biri oldu..

 

Basından Arınç ve Kılıçdaroğlu açıklamalrı..

Bülent Arınç'tan yeni eleştiriler: Dünün mücahitleri bugünün müteahhitleri oldu

 

Bülent Arınç'ın eski devlet bakanlarından Fehim Adak'ın ölüm yıl dönümünde mezarı başındaki anmada yaptığı konuşmasında kullandığı ifadeler gündeme oturdu. Arınç, "Dünün fakirlerinin bugün zenginlikten gözlerinin kamaşmasıdır. Dünün mücahitlerinin daha sonra müteahhit daha sonra müşahit olduğu bir noktadayız" dedi.

 

Eski TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı eski Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç, Necmettin Erbakan'ın arkadaşlarından ve eski devlet bakanlarından Fehim Adak'ın ölüm yıl dönümünde mezarı başında yapılan anmaya katıldı.ARINÇ, ANMA KONUŞMASINI SOSYAL MEDYA HESABINDAN PAYLAŞTIBülent Arınç, sosyal medyadan yaptığı paylaşımında "Millî Görüş lideri merhum Prof. Dr. Necmeddin Erbakan hocamızın yol ve dava arkadaşı, eski bakanlarımızdan merhum Fehim Adak'ın ölüm yıl dönümünde Bağlum'da kabri başında toplanarak hatim duasına hep birlikte iştirak ettik. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, devlet eski bakanı Dr. Sacit Günbey ve Millî Görüş camiasından dostlarımızın katıldığı hatim duası ve anma toplantısında bendeniz de bir konuşma yaptım" ifadelerini kullandı.

 

 

"EN BÜYÜK SIKINTIMIZ DÜNÜN MAĞDURLARININ BUGÜN MAĞRUR OLMASI"

 

Arınç, Adak'ın ölüm yıl dönümünde mezarı başında yapılan anma konuşmasında ise "Bugün bizim en büyük sıkıntımız, maalesef dünün mağdurlarının, bugün mağrur olmasıdır. Dünün fakirlerinin bugün zenginlikten gözlerinin kamaşmasıdır. Ve bugünkü yaşantı içerisinde ne varsa, kaybetmiş olmalarıdır. Dünün mücahitlerinin daha sonra müteahhit daha sonra müşahit olduğu bir noktadayız. Burada kalsalar bile iyi, ona bile şükredeceğiz. Dünya için her şeylerini feda etmiş bir topluluk var karşımızda. Ama yüz binlercesini toplasan içinden bir tane Fehim Adak çıkmaz" dedi.ARINÇ, FATİH ERBAKAN'A "MUHTEREM GENEL BAŞKAN" DEDİArınç konuşmasının sonunda Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'a yönelik "Muhterem genel başkanımıza çıktığı yolda başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.Bülent Arınç'tan yeni eleştiri: Dünün mücahitleri bugün müteahhit oldu

 

CUMHURBAŞKANLIĞI YİK'TEN İSTİFA ETMİŞTİ

Geçen yılın kasım ayında katıldığı bir televizyon programında Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'nın tahliye edilmesi gerektiğini söyleyen Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelen tepki üzerine Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu'ndan istifa etmişti.

 

 

 

KILIÇTAROĞLU İLK DÖRT MADDE AYNI KALMASI ..

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni bir anayasaya ihtiyaç olduğu yönündeki açıklamasına ilişkin, "Türkiye’de demokrasiden yana olan herkes, 'Türkiye’nin demokratik yeni bir Anayasaya ihtiyacı var' diyor. Tabii mevcut Anayasa'nın ilk dört maddesinin aynı kalması kaydıyla" dedi.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 'Türkiye’nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğu' yönündeki açıklamasına ilk kez yorum yaptı.

 

Gazeteci Murat Yetkin’e konuşan Kılıçdaroğlu, yeni anayasa önerisine ilişkin şunları söyledi:

 

'İlk dört maddesinin aynı kalması kaydıyla'

"Bugün Türkiye’de demokrasiden yana olan herkes, 'Türkiye’nin demokratik yeni bir Anayasaya ihtiyacı var' diyor. Tabii mevcut Anayasanın ilk dört maddesinin aynı kalması kaydıyla… Yeni bir Anayasayla Türkiye, demokratik standartlarını daha ileriye taşımalıdır, buna ihtiyacımız var. İhtiyacımız, 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemdir'."

Türkiye’nin, "ilk dört maddenin aynı kalması kaydıyla" yeni ve demokratik bir Anayasaya ihtiyacı olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Ben dillendirilen Anayasa değişikliği taleplerinin demokrasiyi güçlendirmek yerine otoriterliği güçlendirme yönünde olacağından endişe ediyorum" ifadelerini kullandı.

 

"Diktatörler insan haklarına dayalı demokratik bir Anayasa istemezler" diyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

 

"Tam aksine güçler ayrılığının, kendilerini zayıflattığını, yönetimleri için zaaf oluşturduğuna inanırlar. Çünkü diktatörler, gücü elinde bulundurdukları sürece ayakta kalabileceklerini düşünürler… Bu anlayışta olmalarının temel nedeni ise tüm diktatörlerin narsist olmasıdır"

 

 

 

ETİKETLER : Anayasa tartışmalarında devrimci kılıçdaroğlundan devrimci bir çıkış bekleyen tüm çevreler hayal kırıklığına uğradı.. Kılıçdaroğlu ilk 4 madde aynı kalması şartıyla evet deriz dedi..
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA