Okuma Salonları Kayıt Dönemine Hazırlanıyor

Türkiye'nin dört bir yanında, özellikle doğuda, Kalkınma Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Sosyal Destek Programı(SODES) projeleri ve aynı zamanda iş adamlarının ekonomik destekleri ile eğitim faaliyetleri yürüten okuma salonları 2013-2014...
Bu haber 2013-08-16 11:59:02 eklenmiş ve 504 kez görüntülenmiştir.

Türkiye'nin dört bir yanında, özellikle doğuda, Kalkınma Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Sosyal Destek Programı(SODES) projeleri ve aynı zamanda iş adamlarının ekonomik destekleri ile eğitim faaliyetleri yürüten okuma salonları 2013-2014 eğitim sezonu için çalışmalarına başladı. Okuma salonları son SBS'de gösterilen başarıyla dikkatleri üzerine çekmişti.

Kars Okuma Salonları Müdürü Yusuf Bakar, her yıl eğitim alanında elinden tutulmayı bekleyen binlerce öğrenciye ücretsiz ders veren ve okul derslerine yardımcı olan Okuma Salonlarının son SBS'de başarılarıyla dikkatleri üzerine çektiğini söyledi. Bakar, Kars yerelinde, sınava giren 299 tane 8.Sınıf öğrencisinden 253 öğrencinin tercihli okulları kazandıklarını belirtti. Bu başarının yüzdelik dilimde yüzde 85'lere çıktığını dile getiren Bakar; "Bu çerçevede 8 tane fen lisesi, 10 tane Anadolu öğretmen lisesi, 22 tane Anadolu sağlık meslek lisesi, 17 tane Anadolu imam hatip lisesi, 158 tane Anadolu lisesi ve 38 tane Anadolu meslek lisesine öğrencilerimiz yerleşti." dedi.

Türkiye genelinde olduğu gibi Kars'ta da okuma salonlarının her geçen yıl eğitim kalitesini yükselttiğine dikkat çeken Bakar, şöyle konuştu: "20 kişilik sınıflarımızda öğrencilerimizi, okuldaki derslerine yardımcı dersler ile etütlerin yanında test ve deneme çözmede pratik çözümler sunarak sınavlara en iyi şekilde hazırlıyoruz. Öğrencilerimiz mutlu yarınlara daha güvenle yürüyor. Son SBS'de elde edilen başarıyla eğitim kalitesini daha da yükseltecek olan Okuma Salonlarımız bu başarıyı yüzde 100'e taşıma gayretinde olacaktır."

Okuma salonlarının yeni dönem hazırlıklarının başladığını hatırlatan Bakar, "Her geçen yıl artan başvuru nedeniyle bu yıl devam eden kayıt süresi sonunda 5 Ekim'de yapacakları Seviye Tespit Sınavıyla bin öğrenciyi Kars genelinde bulunan 9 okuma salonunda eğitime alacağız. Yine öğrenciler ve veliler için 'www.karsokumasalonlari.com' adlı internet sitesi kurduk. Bununla her türlü rehberlik hizmetlerine katkı sağlayacağımızı düşünüyorum. Site üzerinden de kayıt alınacak." şeklinde konuştu.

ETİKETLER : Okuma Salonları Kayıt Dönemine Hazırlanıyor
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA