ARDAHANLILAR 11 EKİM'DE ATA ŞEHİRDE BULUŞUYOR..

Ardahan İl-İlçe-Köy dernek bşk ve yönetimleri 11 Ekim Pazar Günü Ataşahir Erdal Eren Kültür merkezinde bir araya geliyorlar..
Bu haber 2020-09-29 17:57:16 eklenmiş ve 934 kez görüntülenmiştir.

ARDAHANLILAR  11 EKİM'DE ATA ŞEHİRDE  BULUŞUYOR..

 

Ardahan İl-İlçe-Köy dernek bşk ve yönetimleri  11 Ekim  Pazar Günü Ataşahir Erdal Eren Kültür merkezinde bir araya geliyorlar..Daha Önce 4 Ekim Pazar olarak belirlenen tarih il dışında olan STK, Siyaset, Bürokrasi dünyasından da katılmak isteyen hemşerilerimizin görüşleri doğrultusunda 11 Ekim Pazar Gününe alındı.

 

Toplantının ana gündemi pandemi süreci dernekler ve derneklerin genel durumu, faaliyetleri ile ilgili görüş alış verişi olacak.

Toplantıda Kars-Ardahan-Iğdır STK yapılanmsı esas alınarak Serhat bölgesi geneli STK-Siyaset-Bükrorasisine yönelik olacak..

Toplantının bir diğer gündem maddesi ise yaklaşan Ardahan dernekler Federasyonu  Arda-Fed kongresi ile ilgili de görüş alış verişi olacak.

Benzer bir toplantı da ilerleyen zamanda aynı gündem maddeleri ile Esenyurtta yapılacak..

 

ARDA-FED Mİ, YENİDEN FEDERASYON MU KARARA BAĞLANACAK..

 

Bu toplantıda Ardahan Dernekleri Mevcut federasyonla devam mı, yoksa mevcut federasyonun kapatıllması ve yeniden bir Ardahan federasyonuyla yola devammı kararı gibi konular da Ardahan derneklerinin gündeminde olacak..  Arda-Fed ilgili soru işaretleri  masaya yatırılacak..

 

Sadece ülkemizin değil dünyanın içinden geçtiği bu  olağanüstü süreçte STK’ların bir araya gelmesinin her şeyden önemli olduğunu belirten dernek başkan ve yönetimleri toplantı için ise Ataşehirde buluşma kararı aldılar..

 

Dernek başkan ve yönetimlerinin başvurusu üzerine  Ataşehir Bld. Bşk Yrd. Kar-der Bşk.nı Orhan Çerkez Mustafa Kemal Mah. De bulunan Erdal Eren kültür merkezini STKlarımız için tahsis ettiler..

 

Mustafa Kemal Mah. Deniz Gezmiş Parkı içinde bulunan Eren Erdem Kültür Merkezi büyüklüğü ve genişliği nedeni ile pandemi koşullarında toplantı için ideal olduğundan burası terih edildi..

 

ÇERKEZ, DÜNYA ve ÜLKEMİZ OLAĞANÜSTÜ BİR SÜREÇTEN GEÇİYOR.. BU SÜREÇTE  DSAYANIŞMAYI EN ÜST BOYUTA ÇIKARMALIYIZ..

 

Ataşahir Bld. Bşk. Battal İlgezdi başta olmak üzere Ataşhir Yerel yönetimi STK alnına en duyarlı belediyerden biri.

Serhat bölgesi STK yapılanması söz konusu olduğunda ise tartışmasız STK’ların örnek ve öncü olarak gördüğü kişiliklerin başında Orhan çerkez gelmektedir.

STK’larımızın taleplerine en üst perdeden cevap olan Ataşehir Belediyesi derneklerimizin taleplerine en iyi şekilde cevap veren belediyelerden..

Toplantı öncesi ziyaret ettiğimiz Çerkez , olağan dönemlerde herkes birlik-dayanışma vb. bahseder. Ama asıl içinden geçtiğimiz bu olağanüstü süreç çok önemli. Bu süreçte yardımlaşma, dayanışma toplumsal anlamda bilgi alış verişi çok önemli. Bu dönemde her alanda yrd. ve dayanışmayı en  üst boyuta çıkarmalıyız dediler..

 

DÜNYA  ISINIYOR, İNSANLIK İÇTEN İÇE KAYNIYOR..

 

Pandemi nedeni ile STK ların kongre ve toplantılarının aksaması sürereken.. Sivil Toplum Örgütleri şimdilik kamunun-devletin  koyduğu kurallara uyarak harekete ediyorlar.. Ama Avrupa Kıtası, Abd, Kanada.. Dünyanın birçok ülke ve kıtasında Pandeminin insanlığı dizayn etme ve düşürmede büyük bir operasyon olduğu, yada operasyona dönüştürüldüğü  yönünde  dünya çapında büyük protestolar giderek alanı kaplamaya başladı..

 

Dünya genelinde dünya halkları içinde büyük bir rahatsızlık  içten içe tüm dünya halklarını kaplarken, gezegenimizi sararken bu koşullar dünya halklarını birbirine biraz daha yaklaştırırken.. Beklenmedik bir şekilde dünya halkları yüzyıllardır kendilerini dizayn eden faşist ulus devletle bu devletlerin patronu küresel firnmalara karşı ortak harekete geçebilirler ki zaten 21. Yüzyılda insanlık bu boyuta pandemiden çok önce geçmişti.. 

 

Bir başka ifadeyle gezegen çapında insanlık büyük bir kaynama yaşıyor.. Bu kaynama dünyayı –insanlığı yüzyıllardır dizayn eden firma ve devletlere yönelme ihtimali de hergeçen gün giderek büyüyor. Bildiğimiz klasik savaşların aksine insanlık devletlere ve devletlerin patronu küresel soykırmcı-köleci firmalra karşı her an harekete geçebilir..  

 

Bu anlamda dünya genelinde STK’ların temsil ettikleri kitlelerle daha sıkı bir ilişki içinde olmaları, dünya genelinde STK’ların birbiriyle ilişkide olmaları  daha da önemli bir hale gelmiş bulunmaktadır..

 

TOPLANTI YERİ ve SAATİ:

Mustafa Kemal Paşa Mah. Erdal Eren Kültür Merkezi, 3004. Cadde No: 391 Ataşehir/ İstanbul..

 

Tarih: 11 Ekim Pazar

Toplantı Saati: 14.00

 

 

ETİKETLER : Ardahan İl-İlçe-Köy dernek bşk ve yönetimleri 11 Ekim Pazar Günü Ataşahir Erdal Eren Kültür merkezinde bir araya geliyorlar..
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA