AZERİ IRKI DA TC DEKİ TÜRK IRKI GİBİ SAHTE ÇIKTI..

AZERİ IRKI DA TC DEKİ TÜRK IRKI GİBİ SAHTE ÇIKTI..
Bu haber 2020-09-04 22:06:16 eklenmiş ve 668 kez görüntülenmiştir.

AZERİ IRKI DA TC DEKİ TÜRK IRKI GİBİ SAHTE ÇIKTI..

 

Yaşlılar en büyük kitaplardır.. Kurd yaşlılar azeri, ermeni vb. diye milletler yok. Gürciler dahil bunlar kurtlerin değişik kolarıdırlar.. Aliyev Ailesininde Kürt olduğunu, Azerbeycanın ezici nüfusunun kürtlerden oluştuğunu serhat bölgesi geneli bilmektedir..

 

Bilindiği gibi Osmanlı Devleti dünyanın en önemli birleşmiş miletler devletiydi. Her ırk dil-dinden insanın bir arada yaşadığı, günümüzdeki ABD rejiminin taklit ettiği bir siyasal yapılanmaydı.. Osmanlı yıkılırken İngiliz Emperyalizmi sahte bir türk ırkı ve sahte kurtarıcılarla yüzyıllık derin işgale imza atarken.. Aynı derin işgal ve düşürülmenin Stalin soykırımcısı ile Azerbeycanda da hayata geçirlidiği ortaya çıktı.. Türkü-Ye olarak inşa edilen tc rejmi  nasıl sahte bir türk ırkı ortaya çıkardıysa ve yüzyıldır bu sahtekarlık devam ediyorsa azeri-azerbeycanın da aynı siyonist-kapitalist plan çerçevesinde ortaya çıkarıldığını prof İlber Ortaylı ifşa etmiş oldu..

 

İşte bu gereçği Kürt kısmına değinmeden Tarihçi İlber Ortaylı Ortaya koydu. Hemde müthi,ş bir tesbitle: Azeri diye bir millet yok, Stalin hıyarı uydurdu dedi..

 

 

İlber Ortaylı: Azeri diye bir millet yok, Stalin hıyarı uydurdu

 

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, Sovyetler Birliği’nin liderlerinden Stalin’le ilgili ilginç sözler sarf etti. Ortaylı, “Azerbaycan’lı başka, Azeri başka. Türkler arasında Azeri diye bir millet yoktur. Bunu Stalin hıyarı çıkardı. Stalin cahil bir Gürcü’dür. Milliyetlerden anlamaz, felaket bir heriftir” dedi.

 

Lüleburgazlılar ile bir araya gelen Prof. Dr. Ortaylı, “Trakya’nın Tarihi, Siyasal, Ekonomik ve Kültürel Fay Hatları” başlıklı bir oturumda halkla sohbet etti.

 

Çevre il ve ilçelerden de katılımın olduğu sohbette yoğun ilgiyle karşılaşan Ortaylı, Trakya’nın ve Balkanların tarihi öneminden bahsetti. 20 yıl önce Lüleburgaz’a geldiğini belirten tarihçi “20 yıldan sonra geldiğim şehirde çok sağlıklı bir gelişim gördüm. Sizlerle sohbet ederken kadınların ve erkeklerin katılımını bu kadar eşit oranda görmek beni çok mutlu etti. Tartışmaya açık ve sağlıklı sorular sorabilen bir toplulukla karşılaşmak sevindirici” dedi.

 

Kurtuluş Savaşı’ndan Osmanlı moderleşmesine, Balkanlar’daki Türk nüfusundan kültürel tarihe kadar pek çok konuda dinleyicilerin sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Ortaylı, ailesi Bulgaristan’dan göçen genç bir dinleyicinin, kökenini açıklamaya çalışğında “Bulgar mısın?” sorusuyla karşılaşğını anlatması üzerine şunları söyledi:

 

“Azerbaycan’lı başka, Azeri başka. Türkler arasında Azeri diye bir millet yoktur. Komünist şairler bile ‘Türk kızları’ diye yazar. Bunu Stalin hıyarı çıkardı. Stalin cahil bir Gürcü’dür, milliyetlerden anlamaz, felaket bir heriftir” dedi.

ETİKETLER : AZERİ IRKI DA TC DEKİ TÜRK IRKI GİBİ SAHTE ÇIKTI..
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA