HOÇWAN’IN ŞAMPİYONLARI ÖZER DEDİLER..

Kasım Ayında Kongreye gidecek olan Hoçvan Dernekler Federasyonu (Hoç-Fed) kongre çalışmalarına hız verdi..
Bu haber 2020-09-01 09:46:14 eklenmiş ve 481 kez görüntülenmiştir.

HOÇWAN’IN ŞAMPİYONLARI ÖZER  DEDİLER..

 

Kasım Ayında Kongreye gidecek olan Hoçvan Dernekler Federasyonu (Hoç-Fed) kongre çalışmalarına hız verdi..

 

Şimdiden birçok başkan adayı adı geçerken,  Hoçvan derneklerinde başkanlık yapmış, yönetimlerde yer almış, stk, sanat spor, kültür alanlarında..  Hoçvan’ın her alanda şampiyonları diyebileceğimiz yapı, Hoç-Fed’de  başarıları ile öne çıkan delegasyon Burhan Özer’in etrafında toplanmaya başladılar..

 

Hoçwan sivil toplum  iradesinin konuştuğu  Burhan Özer sürekli STK alanı içinde olan bir isim. 2 Dönem Qelık  Dernek başkanlığı da yapan dernekçilik alanında başarılı bir isim.

Doğu Medya olarak Özerle Esenyutta buluştuk. Özer Hoçvan STK iradesi, yoğun talep üzerine başkan adayı olduklarını, Hoçvan ve Hoçvanlılara hizmet etmekten gurur duyduduklarını, başkan adayı olduklarını ifade ettiler..

Özer, yönetimi stk yapılanmasında başkanlık yapmış başarılı arkadaşlarımızla birlikte oluşturuyoruz. Arkadaşların görüş ve önerileri doğrultusunda bütün Hoçwan’ı temsil edecek bir yönetimle ortaya çıkacaklarını belirttiler..

 

Özer birlikete  YK da yer alacak bazı  isimler ise: Devriş Arslan, Yaşar gökdemir, Deniz Ömeroğlu, Ersan Yılmaz, Yasin Özer, İlkin Yılmaz, Fikret Aktürk, Hikmet Öztürk, Aşkın Şit vb. gibi isimler öne çıkmaktadır..

Özer,  öncelikle hedeflerinin bütün dernek başkanlarının içinde olduğu bir liste ile ortaya çıkmak olduğunu bu anlamda “bütün dernek başkanlarımızla görüşeceğiz, başkanlarımızın önereceği isimlerle yönetimi birlikte belirleyeceğiz. Denetim-Yönetim-katılım ayağının sağlam çalıştığı bir kurumsal yönetimle hizmete soyunacağız”  dediler..

Özetle Hoçvanın şampiyonları, hoçvanın stk alanında önde gelen isimleri Burhan Özer’le birlikte güçlü bir yönetimin, güçlü bir iradenin oluşumu yönünde harekete geçmiş bulunmaktadırlar..

 

Özer, projeleri hakkında ise,  Hoçvan özelinden Ardahan’a, bölgemize stk alanında yapılacak etkinliklerden projelere yönetime seçildikten sonra yk ile birlikte, hoçvan halkı ile birlikte, halkıniradesi ile seçilen yönetimle birlikte karar alınacak konular.. Yönetim seçildikten sonra sadece yönetime bağlı kalmadan halkın da görüş ve önerileri doğrultusunda hareket edeceğiz dediler..

 

BURHAN ÖZER KİMDİR..

1956 Ardahan Doğumlu olan Özer, 1974-75 yıllarında Ardahan Lisesinden mezun oldu.  1978 yılında İstanbula gelen Özer Vergi dairesinde memur olarak hayata başladı. 35 yıllık hizmetin ardından Maliye Bakanlığı memurluktan emekli oldu..

2000’li yıllardan itibaren STK alanı içinde. Bölgemizin birçok derneğinde üye, YK Üyeliği bulunan Özer, 2013-17 yılları arasında ise merkezi Esenyurtta bulunan Hoç-Fed üyesi  Qellık Derneğinin  2 dönem başkanlığını yaptı. Bölge STK aypılanması içinde sevilen sayılan bir isim. Bölgemizin önde gelen knaat önderlerinden..

 

AŞAĞI -YUKARI KURDOĞLU KÖYLERİ BİRLİKTE DERNEK KURACAK..

Ağustos ayı içinde iş adamlarımızdan Ergin Yıldırımın Oğlunun düğününde karşılaştığımız stk yapılanmamızın duayen isimlerinden Ayvaz Hoca (Ayvaz Yıldırım), Erdoğan Hoca (Erdoğan Yıldırım) Aşağı-Yukarı Kurdoğlu önde gelen isimler bu yıl içinde iki köyümüzü birleştirerek dernekleşeceklerini belirttiler..

Burada derneğpi olmayan Erdemel Köyününde dernekleşerek Hoç-Fed katılacağını belirtelim..

İki köyün birlikte bir dernek olması fikrini ilk ortaya atan Sıxırpet-Beberikler olmuştu. Ve bu yönlü ilk dernek Fuat Yıldızın başaknaı olduğu Hoç-Fed üyesi Sıxırpet-Beberek Derneği 2019 da resmi olarak iki köyü tek dernek çatısı altında birleştirmişti..

Burhan Özer, Qellık kurucu başkanı Adil Özerle birlikte..

 

HOÇ-FED HAKKINDA KISA BİR BİLGİ..

 

Hoçvan Dernekler Federasyonu (Hoç-Fed) Kasım Ay’ının ilk haftasında kongreye gidiyor.. Hoç-Fed 2005’ten sonra çıkan STK’larla ilgili yasalardan sonra Türkiyenin ve Serhad’ın kurulan ilk federasyonu  olduğu gibi Serhat STK yapılanmsı başata olmak üzere STK alanına her bakımdan örnek olan bir federasyon..

2007-2008 yıllarında kuruluş çalışmalarına başlayan Hoç-Fed 2008-09 yılında ise resmen kuruldu. Her yıl bölgede ve istanbul başta olmak üzere metropollerde yaptığı etkinliklerle sadece Türkiye sınırları içinde değil, Başur’da, Bakur’da, Rojava-Rojhılat başta olmak üzere  (kurdistan Coğrafyasında..) Avrupa vb. dünyanın birçok yerinde konuşulan gündem yaratan bir kurum oldu.

Bölgede her yıl düzenli yaptığı Hoçvan Yayla Festivali STK alanında bilinen bütün ezberleri bozdu. İlk defa bir kurum kendi özgücü ile kendi etkinliklerini yaptığı gibi.. TC rejminin basit STK yapılanmsını (avazı çıktığı kadar marş okuyan, hazırola geçen, ilkokul çocukları gibi hazırolda durup, totem, kurtarıcı  vb. figürleri karşısında alçaldıkça alçalan stk ruhu ile ilgi alakası olmayan.. ) yerle bir ettiler.

Bu meyanda Hoç-Fedin yaptığı bütün etkinliklerde siyasi parti temsilcileri, bakandan vekiline ve ciddi tüm stklar İstanbul, İzmir, bursa.. dan her yıl Hoç-Fed’in  bölgede yaptığı etkinliklere akmaya başladılar..

Ve STK’ların var olma sürecinde Kürt halkını kendi tekellerinde gören siyasal anlayışlarla diktatör devlet yapılanmasının en çok baskı altında aldığı, hakkında birçok soruşturma açtığı ve kaptmaya çalıştığı bir kurum oldu Hoç-Fed..

Bölgemizin ilk kurulan Federasyonu ve en ciddi STK’sı olan Hoç-Fed Kurdistandan Avrupaya ve Ülkemize herkesimin örnek aldığı bir stk olarak giderek öne çıkmaktadır..

Ve önümüzdeki yıllarda ülkemizden dünyaya açılabilkecek potansiyeli bünyesinde taşıyan tek STK Hoçfed’dir..

İşte bu önemli STK’nın Kasımda kongresi var..

ETİKETLER : HOÇWAN’IN ŞAMPİYONLARI ÖZER DEDİLER..
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA