KILIÇDAROĞLU, AKP-MHP İTTİFAKI İLE BİRLİKTE TC’Yİ DE CHP’Yİ DE TARİHE GÖMDÜ..

KILIÇDAROĞLU, AKP-MHP İTTİFAKI İLE BİRLİKTE TC’Yİ DE CHP’Yİ DE TARİHE GÖMDÜ..
Bu haber 2020-05-05 10:38:55 eklenmiş ve 870 kez görüntülenmiştir.

KILIÇDAROĞLU,  AKP-MHP İTTİFAKI İLE BİRLİKTE  TC’Yİ DE  CHP’Yİ DE  TARİHE GÖMDÜ..

 

 CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun konuşmaları, darbe tartışmalarını yeniden alevlendirirken.. Kılıçdaroğlu öyle bir açıklama yaptı ki TC sistemi ve siyaseti açısından Kılıçdaroğlunun gösterdiği açık kapatılamasa sadece akp-mhp itifakı değil TC’nin kendisinin de çökeceğini ortaya koydu..

 

Kılıçdaroğlu “Darbeye karşı olanlara, demokrasiyi savunanlara açık çağrımdır:

Gelin hep birlikte hukuk sistemimizi darbe hukukundan arındıralım.

TBMM’yi vesayetten kurtaralım. Siyasal partiler yasasını değiştirelim.

Milletin vekilini liderler değil, milletin kendisi seçsin.

Darbeye ve darbecilere karşı olanlar, darbecilerin bize giydirdiği darbe zırhına da karşı çıkmalılar.

Darbeye karşı olmak lafla değil, gerçek bir demokrasiyi ülkeye getirmekle olur..”


Özetle Kılıçdaroğlu TC anayasasının ve kanunlarının diktatörlük ve darbe üzerine kurulu olduğunu TR siyasi partilerinin ve siyasetininde bu faşlist ve diktatöryel yasa ve anayasa ile zaten bir darbe rejmi olduğunu itiraf ediyor.. Bu yasalarla darbe yapmaya gerek olmadığını  tc rejminin bir darbe rejmi, bir diktatörlük olduğunu itiraf etdi.. Ve çözümü de gösterdi.. Yani chp, akp-mhp itifakına kıvaracak bir tek nokta bırakmadı..


Anayasa, hukuk  sistemi, siyasi partiler yasası.. Kısaca bir-iki  örnek verecek olursak TR’de vekili halk seçmiyor,  perde arkasında kimin kim olduğu beli olmayan yüzyıldır bu ülkeyi ve ülke insanını çökerten.. İstisnalar dışında, yerel, ulusal, küresel ihanetçilerin sermayenin kucağındaki  güçler tr siyasetini, ekonomisini yönetimini.. belirliyorlar..

 

Yaşadığınız ili, bölgeyi, ülkeyi  siz değil anikaradan gönderilen adını dahi bilmediğiniz bir godoş vb. önünüze vekil bld bşk vb. dikilir. Vatandaşında politik kültürü pek olmadığından “ola bu şeyimin başı kimdir, kim bunu önüme kim lkoyuyor”  diye düşünmez, sorgulamaz.

2.Örnek ise TC anayasası tam bir diktatörlük ve faşizm anayasasıdır.. Anayasanın ilk maddeleri..  Değiştirilmesi, dokunulması, değiştirilmesi yönünde yasa teklifi  verilmesi  bile yasak  olan hitler-musoloni yasalarıdır..

 

Özetle Kılıçdaroğlu yüzyıldır ülkemizi esir alan darbe hukuklu ile yöneten bu rejim anayasal açıdan değişmedikçe.. demokrasicilik oyunu ile bir diktatörlük ve darbe rejmiyle halkı kandırıyoruz, halk hızla uyanıyor rejim yıkılacak tehlikesini göstermektedir.. 

 

Kılıçdaroğlu sadece akp-mhp’yi değil iktidar muhalefetiyle tc siyasal sistemini, ve tc rejmini  tarihe gömmektedir.. ,

Düşünsenize halk vekilini seçiyor. Kimimseye atotirix, atokurut, ato tarikot, dintucarex daytamıyor. Anıtkabirler, totemler, putlar yok.. Halk dizayn edilen değil, ülkenin gerçek sahibi halk ve vatandaş ülkeyi ırk-dil-din-mezhep üstü sivil demokraqtik bir anayasa ile halk kendini yönetiyor..


Tek kelime ile bu Kılıçdaroğlu kafayı yemiş.. Rejmin kendisini çökertiyor ya farkında değil, yada tahminimizin ötesinde çok büyük bir devrimci..

 

Yada Corodan sonra ulus devlet faşizminin mevcut haliyle varolamaycağını, yıkılacağını..  net olarak görmeye başladı. TC’yi revize ederek kurtarmaya çalışyor hamlesi de olabilir.. Ama bir gerçeği net görmeye başladı. Sistemin, ulus devlet faşizminin çıkışı yok. Gezegen çapında tümü yıkılacak..


Türkiye uzaydan istyila edilmiş bir ülke gibi. Halkın vergisi ile anıt kabirler dikilmiş.. Koca –koca adamlar gidip orada yerlere kadar yüzyıldır eğiliyorlar, put ve totemlerle halk yüzyıldır dizayn edilyor.  Ve buna da demokrasi deyip 80 milyonun aklı ve kişiliği ile yüzyıldır dalga geçiyorlar. 80 milyon yüzyıldır anıtkabirlerle put ve totemlerle aşağılanmaktadır..


Yani aklınız alıyormu Ankaraya kazık gibi dikilen anıt kabir vb. şeyler kaldırılacak. Vatandaş put-totemler karşısında eğdirilmeyecek. Yüzyıldır süren vatandaşı din-*sağ-sol-mezhep, ırk üzerinden dizayn etme ve aşağılama üzerine kurlu olan bu faşist-diktatör sistem değişecek.. TR toplumu özgür iradesi ile harekete eden bir toplum olacak..

 

Bence chp-mhp zihniyeti intihar ederler ama gerçek bir demokrasiye asla izin vermezler.. Taki halk hepsini al aşağı edecek bir yetkinliğe ulaşıncaya kadar.. Aksi bu sistem halkı bitirinceye kadar binbir oyunla halkla oynamaya devam edecek. Taki ortada halk kalmayıncaya kadar..

ETİKETLER : KILIÇDAROĞLU AKP-MHP İTTİFAKI İLE BİRLİKTE TC’Yİ DE CHP’Yİ DE TARİHE GÖMDÜ..
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA