QELLIK BU YILKİ DAYANIŞMA GECESİNDE SALONLARA SIĞAMADI..

Hoç-Fed üyesi Qellık Derneği bu yıl Esenyurt Kültür Merkezinde yaptığı etkinlikle dayanışma gecelerine damgasını vurdu.
Bu haber 2020-01-28 19:58:39 eklenmiş ve 641 kez görüntülenmiştir.

QELLIK BU YILKİ DAYANIŞMA  GECESİNDE  SALONLARA SIĞAMADI..

 

Hoç-Fed üyesi Qellık Derneği  bu yıl Esenyurt  Kültür Merkezinde yaptığı etkinlikle dayanışma gecelerine damgasını vurdu. Deyim yerindeyse İstanbul bu  geceye aktı. İnsanlar devasa salonlara sığamadılar, bölgemizin yemek, müzik, folklor kültürü en iyi şekilde yaşandı yaşatıldı..

 

Qellikin 4. Dayanışma gecesinin bu yönlü başarılı geçmesinin nedeni genç –girişimci, dodnımlı bir yönetimin yanı sıra Yakup Süt gibi Serhad bölgesinin onuru ve gururu bir iş adamının Hoçvanlı (Ardahanlı ) ve bu köyden olması geceye damgasını vuran ana etken oldu. İstanbul geceye aktı..

 

QELLİK  -AĞALI KÖYÜ VİDEO TIKLAYINIZ..

 

Gecede işadamı Süt başta olmak üzere STK alanına katkısı olanlar en iyi şekilde plaketlerle onure edildiler. Süt için yapıalan kendi portresi ise gecenin en önemli jestlerinden biri oldu..

 

Qellıkın dernekçilik alanında geldiği noktanın ana mimarı hiç kuşkusuz  Kurucu başkan ve bir dönemde başkanlık yapan Adil Özer oldu.  Adil Özer gerek Hoç-Fed’in kuruluşunda gerekse Qellıkın dernekleşmesinde  olağanüstü bir çaba ortaya koymuştu. Dernekin  kuruluş aşamsında iş alanında çöküşü bile göze alan Özer derneğin temellerini sağlıklı bir şekilde atana kadar hiç durmadı. Adil Usta Kebap Salonlarından bazılarını kapatarak derneği kurmak, dernek için sağlam bir temel atana kadar hiç durmadı,  sonrada koltuğa tekme atarak hemen çekildi, Qellıklilerin dernekçiliği kavramasında en büyük özne oldu.. Ve ardılları da bayrağı hep yukarılara taşıdılar. Rahmetli Cevdet (Ali) Özer başkanlığı döneminde  ise 6-7 katlı bir plazaya –binaya imza attılar..

 

Genel anlamda özetle Hoçvan dernekçiliğinin bu günlere gelmesinde:

a-     Biz çamur çiğneyen Hoçvanlı aydınlar, aktivistler ve kanaat önderleri yıllarca ölümüne koştuk manevi-fikri alt yapıyı 90’ların ortalarından itibaren döşedik, 2000 binlerden sonra hızlandırdık. 2008-09 da Serhadın ilk federasyonu Hoç-Fed ortaya çıktı..

 

b-    Yakup Süt gibi Serhad bölgesinin gururu-onuru iş adamları, iş dünyası desteğiyle  maddi altyapı oluşturuldu..

 

c-     Adil Özer gibi onurlu –dürüst başkan ve yönetimlerin olağanüstü çabalarıyla bugünlere gelindi..

 

d-    Biz Hoçvanlıların attığı temel üzerinden özelde Serhat Bölgesi, genelde TR STK alanı şekillenmeye başladı..

 

Bu yıl Hoç-Fed dayanışma gecelerinde en büyük eksiklik Qellık-Tikoş Dayanışma Gecesinin aynı gün ve saatlerde yapılamsı oldu. Bu durum  ise bu yıl yaşanan en bu eksiklik en çok eleştiri alan konu oldu.. Hoçvanlılar Hoç-Fed yönetiminin bir daha böyle bir hataya düşmemesini istediler..

 

HABERİN FOTO GALERİSİ TIKLAYINIZ..

 

ETİKETLER : Hoç-Fed üyesi Qellık Derneği bu yıl Esenyurt Kültür Merkezinde yaptığı etkinlikle dayanışma gecelerine damgasını vurdu.
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA