BAĞDAŞEN (KİNZOTDAMAL) DERNEĞİNDEN GÖRKEMLİ LOKAL AÇILIŞI..

Ardahanın en köklü, en eski derneklerinden, kur5ucusu settin Şenel’in olduğu derneklerden biri olan Bağdaşen Derneği Sancaktepede görkemli bir açılışa imza atdı..
Bu haber 2019-10-28 07:57:56 eklenmiş ve 706 kez görüntülenmiştir.

BAĞDAŞEN (KİNZOTDAMAL) DERNEĞİNDEN GÖRKEMLİ LOKAL AÇILIŞI..

 

Ardahanın en köklü, en eski derneklerinden, kurucusu Şemsettin Şenel’in olduğu derneklerden  biri olan  Bağdaşen (kinzotdamal) Derneği Sancaktepede görkemli bir açılışa imza atdı..

 

Mahmut  Bilginin başkanı olduğu dernek ve yönetimi, Sancaktepe Merkezde hayata geçirdikleri dernek loklali ile Ardahanlıların bu ilçede daha güçlü bir derneğe kavuşmalrına imza attılar.

 

Sabah erken saatlerde başlayan açılışta, bölgeye özgü (kate, bışi, mafiş, çeçil peynir vb.)  ikram edilirken..  Öğle saatlerinde ise davetlilere, katılımcılara bölgemize özgü bir tata olan Cağ Kebabı İkram edildi..

 

Açılışa bölgemizin önde gelen yerel yönetim ve STK uzmanı, Ataşehir Bld. Bşk Yrd. , Karder Genel Başkanı Orhan Çerkez, Bağımsız Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, Sancaktepe Bld. Bşk. Yrd. Ahmet Yılmaz, Saktepe bir önceki yerel yönetimde başkan yardımcılşığıda yapan Turgay Akpınar, Sancaktepe Bld. Başkan Danışmanı Tarkan Yalçın.. ve.. katılırken, Sanatçı Mehmet Kılıç, Özkan Arasın yanı sıra dengbej ve ozanlar, dernek başkanları ve yönetimleri, Doğu Medya imtiyaz sahibi Yusuf Yasin Sit gibi birbirinden değerli simalar katıldılar.. Orhan Çerkez başta olmak üzere protokol hep birlikte açılış kurdelesini kestiler..

 

AÇILIŞ KONUŞMASINI BAŞKAN BİLGİN YAPTI:

 

Yoğun bir katılımın olduğu açılışta selamlama konuşması yapan başkan Mahmut Bilgin, Derneğin kuruluşundan bugüne emeği geçen herkes başta olmak üzere katılımlarından dolayı herkese teşkkür ettiler.

Bilgin gerek federasn ve gerekse bölge dernekçiliğinde, bölgede Bülbülan yayla şenlikleri başta olmak üzere Bağdaşen Derneğinin önemli ve anlamlı bir misyona sahip olduğunu; bu anlamda Ardahanı ve bölgemizi ilgilendiren her etkinlikte amasız yer alamya çalıştıklarını belirttiler..

Ardahan Dernekler Federasyonunda Eğitim Başkanlığı, Bşk. Yrd. Vb. birçok görevleride icra eden kurucu başkan Şemsettin Şenelde açılış boyunca bir taraftan sunuculuk yaparken, diğer yandan gelen misafirler yeni yönetimle en iyi, şekilde karşılamak için yoğun bir çaba harcadı..

AÇILIŞTA  ARDA-FED KONUŞULDU..

Açılışlta  2017 yılında Ardahan tanıtım günlerinin mimarlarından olan, katkılarından dolayı milyonlarca Ardahanlıyı birbiriyle buluşmasında çok büyük emek sahibi olan Orhan Çerkez ve Turgay Kafkasyalıya ayrıca teşkkür edildi. Bu aktörlerin Ardahan Dernekler Federasyonunu  yeniden toparlamaları ve mevcut çöküntü halinden kurtarmalarını istediler..

Hemşerilerimzden gelen yoğun talep üzerine Çerkez, hep birlikte stk olayını en iyi şekilde oturtmaya çalışıyoruz. STKların dışında değil içinde kalrak sorunlar çözülür dedi. STK’ların başaerılı olmasının ana unsuru, yönetim, denetim, katılım bu üç ayağın sağlam ve sağlıklı bir şekilde ilşlemesinde yatmaktadır. Feriştah ta olsanız bu üç ayağı oturtmasanız çöküş kaçınılmaz olmaktadır..

 

Çerkez, Bu ayın sonunda başlayacak olan kai tanıtım günlerine de Ardahan STKları olarak destek verdiklerini, bütün Ardahanlıların katılmalarını istedikleri gibi, yapılan toplantılarda ise kaisiaddan hesap verme ve şefaflık istrediklerini bu anlamda Maltepede icra edilecek olan kai tanıtım günlerinin Ardahan dernekleriyle birlikte aynı zamnda birebir takipçisi olacaklarını belirttiler.. kAİ Tanıtım Günlerine destek vererek sorumluluk aldıklarını belirten Çerkez, bu sorumluluğun bir gereği olarak ta organize edenlerden Şefalık ve hesap verilebilirlik istediklerini bunu görmezlerse bu durumu ayırca kamuoıyuı ile payalaşcaklarını ifade ettiler..Çerkez 2020 de tanıtım günlerini bütün stkların katılımı ile kurumsal bir şekilde tüm bölgemizi temsil edecek stk ruhuna uygun yapılacağını Ardahan ve Kars-Iğdır derneklerinin bu alanda yetkinlşetiklerini bundan sonra biresysel değil tüm derneklerin ortak bir şekilde bu yönlü organizasyonlara imza atacaklarını ifade ettiler.. 

Çerkezin Ardından Santepe Bld. Bşk Yrd. Ahmet Yoılmazda ardafed ve tanıtım günleri ile ilgili açıklama yaprak, federasyonun içine düştüğü durum üzüntü vericiğ. Federasyonun içinde bulunduğu durumdan çıkarılması için elimizden ne geliyorsa yapacağız, yapmak zorundayız dediler..

Turgay Akpınar dsa benzer görüşleri dile getirerek , partiler üstü lobileşmenin stklarla mümkün olduğunu bu ana İstanbul geneli stk yapılanmamızı özellikle federasyonu işler ve kurumsal bir hale getirmek zorundayız dediler..

 

 ÖZTÜRK YILMAZ, HJEMŞERİLERİMİZİN BİRBİRLERİNİ DESTEKLEMELERİNİ İSTEDİ..

Yeni bir siyasal oluşum ve siyasi parti çalışmalrına hız veren ve önümüzdeki Kasım Ayının 17. de bütün İstanbulu kapsayacak olan bir toplantıya ev sahipliği yapcaklarını belirten Yılmaz, hemşeri camiamızda takdir kültürü çok eksik olduğu gibi, sosyal medya geyikliği ile içi boş eleştiri haddinden fazla.. Bizler fakir ailelerin çocukları olarak geri kalmışlığın girdsabından çıkarak Ardahanımızın, ülkemizin  adını dünyaya taşırken yabaqncılar bizi takdir ederken; hemşerilerimzden bazıları sürekli bizleri rencide edecek şekilde adeta saldırmaktadırlar. Bu kafa ve bu yoz kültürle ilerleme değil her alanda gerilme yaşarız. Eleştiri şart ama yapıcı ve yol gösterici olmalıdır.. Bir birey olarak hemşerilerimizin her alanda bişrlik-beraberliğini sonuna kadar istyiyor ve destekliyoruz dediler..

ETİKETLER : BAĞDAŞEN (KİNZOTDAMAL) DERNEĞİNDEN GÖRKEMLİ LOKAL AÇILIŞI..
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA