Dask'tan Reklam Filmiyle Bilinçlendirme

DASK Yönetim Kurulu Başkanı Yazıcı: "Son reklam filmimizde, depremin muhtemel etkilerini somutlaştırmak için 'zorunlu misafirlik' kavramına odaklandık" "Uzun süreli misafirliğin sürdürülebilir bir çözüm olmadığını, depremden sonra hayata devam edebilmek için zorunlu deprem sigortası yaptırmak gerektiğini vurguladık"
Bu haber 2013-08-15 17:59:02 eklenmiş ve 400 kez görüntülenmiştir.

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Yazıcı, son reklam filminde depremin muhtemel etkilerini somutlaştırmak için "zorunlu misafirlik" kavramına odaklandıklarını belirterek, "Uzun süreli misafirliğin sürdürülebilir bir çözüm olmadığını, depremden sonra hayata devam edebilmek için zorunlu deprem sigortası yaptırmak gerektiğini vurguladık" dedi. 

Yazıcı, yaptığı yazılı açıklamada, DASK'ın, Van ve Simav depremlerinde iyi bir sınav vererek kamuoyu nezdinde sahip olduğu güveni güçlendirdiğini belirtti.

Van ve Simav depremleri nedeniyle 2011 ve 2012 yıllarında 15 bin hasar ihbarı aldıklarını ve toplamda 132 milyon lira hasar ödemesi yaptıklarını akataran Yazıcı, bu ödemenin 121 milyon lirasının Van, 11 milyon lirasının Simav için yapıldığını bildirdi.

Yazıcı, Van depreminden sonra yapılan kamuoyu araştırmasının sonuçlarının DASK'ın yeni iletişim stratejisinin belirlemede de etkili olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Türkiye çapındaki kamuoyu araştırmamız, zorunlu deprem sigortasıyla ilgili farkındalığın arttığını, fiyatın ise satın almayı etkileyen ana bariyer olmadığını gösterdi. Yani ev sahipleri zorunlu deprem sigortasını tanıyor ve pahalı olduğunu düşünmüyor. Diğer yandan araştırma, zorunlu deprem sigortası yaptırmamadaki en önemli etkenin düşük 'deprem risk algısı'olduğunu gösterdi. Pek çok kişi depremin kendilerini etkilemeyeceğine inanıyor. Bununla birlikte araştırma, depremi yaşayanları en çok rahatsız eden şeylerden birinin gidecek yerlerinin olmaması ve birinin yanında uzun süreli misafir olmak olduğunu ortaya koyuyor. Biz de son reklam filmimizde, depremin muhtemel etkilerini somutlaştırmak için 'zorunlu misafirlik' kavramına odaklandık. Uzun süreli misafirliğin sürdürülebilir bir çözüm olmadığını, depremden sonra hayata devam edebilmek için zorunlu deprem sigortası yaptırmak gerektiğini vurguladık."

DASK'ın, "Depremde eviniz hasar görürse kime misafir olacaksınız?" sorusu üzerine kurulu yeni iletişim kampanyasında, "Zorunlu deprem sigortanızı yaptırın, zorunlu misafirlikten kurtulun" mesajı veriliyor. - İstanbul

ETİKETLER : Dask'tan Reklam Filmiyle Bilinçlendirme
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA