KÜRDİSTANA GÜMÜŞ KAPIDAN GİRİŞ YAPTI..

31 Mart Yerel seçimlerinde Dersim Bld. Bşk. Seçilen Fatih Mehmet Maçoğlu, yüzyıllık soykırım ve inkar-asimilasyon simgesi olarak kullanılan tunçeli adını kaldırarak DER-SİM adını resmileşltirerek Kürdistana Kürdistanın gümüş kapısından giriş yaptı.. (Kürtçe Dersim-Gümüş Kapıdır. Der-Kapı, Sim - Gümüş)
Bu haber 2019-04-22 07:21:49 eklenmiş ve 843 kez görüntülenmiştir.

MAÇOĞLU, KÜRDİSTANA GÜMÜŞ KAPIDAN GİRİŞ YAPTI..

 

31 Mart Yerel seçimlerinde Dersim Bld. Bşk. Seçilen Fatih Mehmet Maçoğlu,  yüzyıllık soykırım ve inkar-asimilasyon  simgesi olarak kullanılan tunçeli adını kaldırarak DER-SİM adını resmileşltirerek Kürdistana Kürdistanın gümüş kapısından giriş yaptı.. (Kürtçe Dersim-Gümüş Kapıdır. Der-Kapı, Sim - Gümüş)

 

Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, belediyenin resmi Twitter hesabında Tunceli'nin adını 'Dersim' olarak değiştirdi.  Böylece yüzyıla yakındır Kürt halkını ve kürtleri rencide eden eski diktatör, soykırımcı tc yapılanmasının bir insanlık suçu olan asimilasyon ve soykırım uygulamasının siyonist sembolune  büyük bir darbe vuruldu..   Tunçili adı kürdistandan silindi..

 

Maçoğlu kendilerine solcu, halkçı, devrimci, müslümanım diyenlerin yapamadığı organik tarım, bedava taşıma vb. birçok ilke imza atarak Türkiye geneli büyük bir sempati toplayan geniş halk kitleleri tarafından takdir edilen bir isim olmaya başladı.. Dersim adını resmileştirmesi, yüzyıllık soykırım-asimilasyon simgesi tuçili adını kaldırması bütün Kürdistan coğrafyasında bayram havasıyla karşılandı..

ETİKETLER : MAÇOĞLU KÜRDİSTANA GÜMÜŞ KAPIDAN GİRDİ..
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA