ESKİ TC YANLILARI YENİ TR YANLILARINI NAKVT ETDİ..

31 Mart 2019 yerel seçimleri eski tc zihniyetinin İstanbul ve Ankarada hortladığı, eski tc yanlılarının büyük bi başarı elde ettiği, deyim yerindeyse yeni türkiye çizgisini nakavt ettiği bir seçim olarak öne çıktı.
Bu haber 2019-04-01 08:12:13 eklenmiş ve 854 kez görüntülenmiştir.

ESKİ TC YANLILARI YENİ TR YANLILARINI NAKVT ETDİ..

 

31 Mart 2019 yerel seçimleri eski tc zihniyetinin İstanbul ve Ankarada hortladığı, eski  tc yanlılarının büyük bi başarı elde ettiği, deyim yerindeyse yeni türkiye çizgisini nakavt ettiği bir  seçim olarak öne çıktı.

 

Bu seçimin en büyük kaybeden iki partisi hdp ve  iyi parti olurken, iyi part6i projesinin de tutmadığını ortaya koydu. chp ve iyi parti ittifakı doğuda ve batıda hdp’yi bitirirken, büyük şehirlerde özellikle istanbul ve ankarada ak partinin hdp dışında kalan donanımlı kürtleri dikkate almaması kürtlere listelerinde yer vermemesi.. Buna mukabil chpnin büyük bir hamle yaparak.. 6-7 ilçede serhatlıları belediye başkan adayı göstermesi ardahanı da ak partiye kayb etirirken (ki ardahanda seçim sürecinde aday beleirleme sürecinde prof atalayın es geçilmesi, dikkate alınmaması da ardahanın kay edilmesinde büyük etken oldu)  ..suriye kürdistanı, türkiye kürt illerinde asimilasyon kokan politiklar, nerdeyse kürtçe ad ve ifadelerden korkan gerileyen bir ak parti, takip edilen yanlış politikalrla önemli oranda ak partili seçmenin küstürülesi.. ak partili seçmenin  ist ve ankarada chp büyük şehir adayına desteği beraberinde getirerek bu iki büyük şehir bazında yenilgiyi kaçınılmaz kıldı. Yani batıda hdp tabanı değil, çünkü hdp chpnin kuyruğuna takılarak, terörle arasına mesafe koymayarak, marijinal sol örghütlerin yapılanmsına, chp gibi kemalist kürt gibi absürt bir çizgiye  kayarak, türkiye geneli % 7-8 puan kaybederek % 3-4e kadar düşen bir parti oldu hdp. Zaten önümüzdeki 5-10 yıl içinde içinde kürt-türk vb. söylemleri barındıran tüm partiler tarih olacaktır. Seçmen kendisinin kürt-türk diye ayruıştırılmasından da büyük rahatsızlık duymaktadır..

 

Ak parti sürekli işlediğimiz stk alanında bırakın var olmayı ne demek istediğimiz anlayacak yeti-yetenekten yoksun olduğu gibi, stk yapılanmsını çürüterek kendi kontrolune almaya çalışan yetersiz yöneticiler.., chpnin tam aksi geride olsa stk yapılanmsını dikkate alması büyük şehirlerde chpyi uçuran  diğer bir etken oldu.. Örneğin biz Esenyurtta Serhat stk ve federasyonları kendi başkan adaylarını çıkaracaklar dediğimizde chp açığı çok iyi görüp serhatlı  başkan atatyabilecek yeti-yetenek  başarılı bir şekilde ortaya koydu.. Ak parti bize danışma zahmetinde bulundsaydı Ahmet arslan bu hamleyi yerlebir edebilecek donanıma sahip onlarca ak partili kürtler fazlasıyla sahipti.. Ak Parti yönetimi isaret edilen açıkları görmedi chp tarafından nakavt edildi..

 

SANCAKTEPEDE NAMAYA KARŞI GELİŞTİRİLEN  GİZLİ IRKÇILIK KAYBETTİRDİ..

 

Serhat nüfusunun yoğun  olduğu Sancaktepe gibi ilçelerde Ahmet Arslan faktörü olmasaydı.. Ve oradaki CHP tabanı ile serhat stk yapılanmsı sırf Kürt olduğundan gizlice çaktırmadan özgen nama aleyhine çalışmasaydılar..  Sancaktepedeki Serhat STK’ları Esenyurtta olduğu gibi ortaya çıkıp hemşerimiz Özgen Namanın arkasındayız diyip oyun yapmasaydılar .  Nama açık ara farkla snacaktepeyi alacak bir isimdi.. 24 saat hemsericilikten dem vuranlar sinsice hemşerilerine sırf kürt olduğu için ırkçılık ve  gizli satışla kaybettirdiler.. Bir başka ifadeyle doğuda nasılki hdpye karşı millet ve cumhur ittifakı ortak davrandıysa Kürt kimliğinden dolayı sancaktepedeki yapı Namaya kaybettirdi..  Seçimden önce bu ölümcül gerçeği Namaya anlatsaydık inanmayacağı için hiç dokunmadık. Sadece bir iki dernek başkanının nabzını yoklayarak  esenyurttaki stklar gibi hemşerimize koşulsuz destek sunuyoruz diye açıklama neden yapılmıyor diye araştırdık. Onlarda stklar herkese eşit mesafededir yuvarlak laflarla renklerini belli etmişlerdi.. Ve namanın etrafında  bu tuzağı görecek yeti yetenekte insan olmadığından alacağı bir seçimi kaybetdi..

 

İKİ YILDAN FAZLADIR ALAN KAYBINI İŞLEDİK DURDUK…

 

Son bir-iki  yıldır sürekli işlediğimiz konuların başında ak partinin devrimci çıkış karekterini giderek yitirdiği.. Ve büyük alan kayıpları yaşadığı, bizim gibi 24 saat alanda olan ak partili kürtleri  dikkate alması yönündeydi.. Büyük alan kayıpları yaşanıyor dedik anlamadılar, daha doğrusu derin kripto yapılanma donanımlı kürtleri ak parttiden uzaklaştırırken.., ak partideki apolitik yönetim kadroları ise  ne demek istediğimizi anlayacak  boyutta değillerdi. Ak Parti içindeki kriptolar ırk babında söylemiyorum  yüzyıldır ırkçı-putçu sistemle yüzyıldır kesintisiz savaşan kürtlerin tecrübelerinden ak partinin yaralanmasının önüne büyük set çekerek ak partinin işaret erttiğimiz açıkları görmesini engellediler..

Özetle  ak parti alanda olan donanımlı kürtleri dikkate almadan devam ederse.. chp bir sonraki seçimde hepsini bitirerek hjem eski tcyi dahada muhkemleştirecek, hemde iktidara geçecektir.. Türkiyenin halklaşan milli bir muhalefet çizgiside onyıllar boyunca tarih olacaktır..

 

MHPde hdp iyi parti vb. gibi balondur. Yükselmesinin temelinde bahçelinin stratejik aklı, milli duruşu ve ak partiyle ortaklığıdır. Önümüzdeki seçimlerde türkiye siyasetinde iki aktör yarışactır. Ak parti chp. CHPnin arkasında  derinden halkın göremeyeceği şekilde 100 yıldır bu ülkeyle oynayan, yüzyıldır çinden afrikaya halklaerı düşüren, köleleştiren,soykırıma tabi tutan   küresel emperyalist akıl ver sermayesi varken.. Çıkış noktası bu derin işgali bitirme olan ak parti de hdp gibi chpye benzeme işaretleri ortaya koyması iki büyük şehir hezimetini kaçınılmaz kıldı..

 

CHP Beka sorunu vardır gerçeğini işleyip kapalı değil açık  milli bir ittifaka gitseydi.. Daha büyük bir başarıyla türkiye geneli yerel seçmiden çıkacaktı. Ama derin proje yapılanmasıyla chp milli duruş sergilemekten uzak bir yapılanma olarak küresel emperyalizme karşı tek bir çıkış yapamdı.. Hatta dört bir yandan kuşatılan Türkiye için beka sorunu yoktur gibi abuk-subuk tezlerle adete vatandaşla dalga geçti.. Ama doğu-güneydoğuda cevabını aldı..

 

DOĞUDA HDPYE TUZAĞI KARS-IĞDIR BOZDU..

 

Millet ittifakı HDP’ye Doğu Anadoluda şeytanın aklına gelmeyen tuzaklar kurduğu ortaya çıkmaktadır. Örneğin HDP’nin desteğini isteyen chp doğuda kars ve ığdırda adaylarını piyasaya sürerek, meral akşener ise cumhur ittifakına destek vererek .. her iki ittifak yanlıları  hdpyi doğuda silmeye çalıştılar.. Ama kars ve ığdır halkı oynanan bu oyuna izin vermedi.. HDPYi göndereceksek biz göndeririz siz  değil diyerek bir osmanlı tokadı da iki kanata çaktılar..

 

KÜRTLER BEKA DEDİ..

 

İstanbul ve ankarada ilçe belediyelerinin ezici çoğunlu ak  partide, doğuda ise doğu güneydoğuda ak parti sıçrama yaptı. Hdp bitiş çizgisine kaydı.. Kars ve ığdır gibi birkaç il dışında güneydoğuda mahalle baskısı belirleyici oldu. Ama doğuda artık açık ara farkla 1. Parti ak pati..

 

Ak Parti 1-2 yıl önceden yapamsı gerekenleri .. yapsaydı batıda chp’yi doğuda hdpyi bitirecek tüm doneleri yakalamştı.. Ama türkiyede sistem hala derin kriptoları içinde barındırdığı için ak parti içine düştüğü ana hataları göremedi.. Doğuda Savcı Sayan gibi Kürt sorununa vakıf Kürtler ve Kürt halkının politik üstün kültürü nedeniyle  Kürtler Türkiyeye operasyon çekmeye çalışanlara esalı bir Osmanlı tokadı çaktılar.. Kürt halkı bu seçmen benim seçmenim diyenlere büyük bir ders verdiği gibi, en önecelikli sorunun ülkenin bekası sorunu da olduğunu ispatlamış oldu, ülke çıkarlarının herşeyin üstünde olduğunu  ortaya koydular.. Kürtler bu seçimde iç –dış ihanet şebekelrine esaslı bir ders verdiler..

 

 

 

ETİKETLER : ESKİ TC YANLILARI YENİ TR YANLILARINI NAKVT ETDİ..
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA