İŞ-STK-SİYASET DÜNYAMIZDAN KISA HABERLER…

Beykozdan Suat Yıldız, Recai Çelik, Ferhat Taşdemir, Sarıyerden Mehmet Yıldız gibi birbirinden değerli hemşerilerimiz Meciüyeleri adayı olarak öne çıkarlarken, HDP'nin seçim stratejisini ve tutumunu ise Ulaş Avşar değerlendirdi....
Bu haber 2019-03-15 07:39:06 eklenmiş ve 2180 kez görüntülenmiştir.

 

İŞ-STK-SİYASET DÜNYAMIZDAN KISA HABERLER…

 

2019 Yerel seçimlerine doğru hızla giderken İstanbul genelinde yüzlerce hemşerimiz Meclis üyelikleri, muhtarlıklara aday olmanın yanı sıra, İstanbulun 6-7 ilçesinde Ardahanlı hemşerimiz ise bld. başkan adayları..

 

Beykozdan Suat Yıldız, Recai Çelik, Ferhat Taşdemir, Sarıyerden Mehmet Yıldız gibi birbirinden değerli hemşerilerimiz Meciüyeleri adayı olarak öne çıkarlarken, HDP'nin seçim stratejisini ve tutumunu ise Ulaş Avşar değerlendirdi....

 

Beykoz, Esenyurt, Sancaktepe gibi nüfusumuzun yoğun olduğu ilçelerde ise birbirinden değerli Muhtar adayları çıkmaya başladı.

 

 

 

 

ULAŞ AVŞAR HDP’NİN SEÇİM STRATEJİSİNİ NET OLARAK ORTAYA KOYDU...

 

Avşar, iktidarda muhalefetde eski gerici Türkiyenin ayaklarına dönüştüler. İtttifaka gelince en çok devrimci, demokrat hangi parti bünyesinde barındırıyor, yada hangi aday bütün halkı kucaklayacak, halkla birlikte şehirleri yönetecek seçmen ona bakacaktır. Bu anlmada bu seçimde parti gözetmeksizin seçmen stratejik oy kullanacaktır dedi..

 

Uzun Yıllardır HDP çizgisinde siyaset yapan, Kürt Dili ve Edebiyatı alanında da yöneticilik başta olmak üzere  önemli kültürel çalışmalara da imza atan turizm hizmet sektöründen genç  iş adamlarımızdan Ulaş Avşsar HDP’nin seçim stratejisini net olarak ortaya koydu.

 

Avşar, Ak Partinin 2007 yılında, çıkış yıllarında ortaya koyduğu devrimci çizgiden hızla uzaklaştığını, giderek inandırılıcılığını yitirmeye başladığını, CHP’nin de mevcut rejmin, sistemin en önemli ayağı olduğunu belirterek yapılan ittifakları analiz etdi.

 

Gerek iktidar gerekse muhalefetin sağ-sol çizgilerini iyice kayb ettiklerini ifade eden Avşar, iktidar ve muhalefet partileri sol-sosyalist, dinci, faşist, sağcı, solcu, muhafazakar.. her katagorideki insan tiplerini bünyelerine alarak, aday göstrererek birbirlerinden farklarının olmadığını ortaya koydukları gibi,  klasik sağ-sol kavramlarını yerle bir ettiler. Türkiye siyaseti hızla değer yargıları olmayan eski TC’nin gerici yapılanmasına dönüşmeye başladılar.

 

Burada ayakta duran ötekileştirilen öteki olarak görülen Kürtleri, alevileri, yahudi-ermeni, rum..değişik etnisiteleri marjinal örgütlere kadar bütün vatandaşı bünyesine alan bünyesine alan, kısaca ötekinin olmadığı yegane alternatif Türkiye genelinde HDP çizgisidir. Ve chp bu çizgiyi Kürtlerden kopyalayarak bir değişim dönüşüm sürecine girme gibi bir profili korkakaça da olsa  sergilemeye çalışıyor. Bu olumlu bir gelişme..

 

İtifaka gelince en çok demokrat, sol, sosyalist, inançlı müslüman çizgiyi içinde barınduran muhalefet partileri esas alınarak seçmen stratejik oy kullanacaktır. Bu anlamda büyük metropollerde ve batıda hdp seçmeni duruma göre muhalefetin adaylarını destekleyecek, bölgede ise stratejik işbirliği çerçevesinde seçime gidelecektir.

 

Ak Parti 2007’li yıllardaki devrimci karekterine dönüş yapamazsa eski tcnin gerici partilerine dönüşen süreci durduramazsa Türkiyedeki diğer partilerin akibetine uğramaktan kurtulmayacaktır. Bu seçimde büyük oranda kayıp ve gerileme de yaşayacaktır..

 

SARIYER’DE SERHAT NÜFUSUNUN YENİ TEMSİLCİSİ MEHMET YILDIZ

 Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, oturuyor, ofis ve iç mekan

MEHMET YILDIZ, SARIYER CHP MECLİS ÜYESİ

 CHP yaklaşan yerel seçimde İstanbulun birçok ilçesinde Serhatlı birçok adayı başkan olarak gösterirken, meclis üyeleri konusunda da kamuoyunu şoke den gelişmelere de imza atıyor..

 

Beykoz’da Suat Yıldız ismi giderek öne çıkarken, Sarıyer ilçesinde ise CHP Meclis Üyesi adayı gösterilen Mehmet Yıldız isimi öne çıkmaya başladı.

 

Mehmet Yıldız Kimdir Kısaca Tanıyalım: ıldız, 1949 Ardahan doğumlu, 80’lı yıllarda saıyere geldi.1986’dan beri esnaf.

 

1986 yılında SODEP’le siyasete atıldı. Ardından SHP, SHP’den sonra ise CHP’de siyasete başladı. Bir başka ifadeyle Yıldız 40 yılı aşan siyasi hayatı boyunca hep CHP çizgisinde aktif siyaset yaptı. Ne sağa nede sola kaymadı..

 

Sarıyerde ilçe başkanlıkları yapan, İzet Bayraktar, Erol Abik, Mehmet Deniz, Sevim Yalınkılıç dönemi dahil olmak üzere 4 dönemdir Sarıyer CHP ilçe yönetiminde başkan yrd., esnaflardan sorumlu bşk yrd. yk üyeliği şeklinde yönetici olarak kesintisiz 4 dönemdir görev yapan bir isim Mehmet Yıldız .

 

Bölgemizin bazı derneklerinin kurucuları arasında da yer alan yıldız, Sarıyer SS Maden Yapı Kooparatifi Başkanı, Sarıyer Fırıncılar Odası YK üyesi, Eski Karts –Ardahan  Iğdır derneğinin bşk yrd. Yanısıra birçok derneğe üyelikleri bulunmaktadır..

 

 

FERHAT  TAŞDEMİR  BEYKOZ SAADET PARTİSİNDEN MECLİS ÜYESİ ADAYI

 Görüntünün olası içeriği: Ferhat Taşdemir, yazı

Bismillahirrahmanirrahim

 

Bir işte başarının derecesi çekilen besmelenin ihlası kadardır.

Besmele her güzel işin başlangıcı olduğu gibi, her hayırlı işinde tamamlayıcısıdır.

 

Mensubu olmaktan şeref duyduğumuz Saadet Partimiz tarafından Beykoz Belediyesi Meclis Üyesi Adaylığına layık görüldük. Rabbim bu ağırlığın altından kalkabilmeyi ve davamıza en güzel şekilde hizmet edebilmeyi nasip etsin inşaallah.Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yerel seçim öncesi yaptığı açıklamalarla hem kendi siyaset dilini ve yönünü belirliyor, hemde muhalefet partilerinin siyaset alanını daraltıyor.

Muhalefet partileri Tayyip beye cevap vermek adına, kendini ve projelerini tam olarak anlatamıyor. Bu da iktidarın işine yarıyor.

 

Saadet Partisi olarak biz ise 1399 seçim bölgesinde kendi adaylarımızla ve ittifak yapmadan tek başımıza seçimlere giriyoruz. Bunun nedeni muhalefet partilerini Tayyip beyin ifadesiyle "zillet" olarak, kötü olarak görmemizden değil, kutuplaşan Türkiye siyasetinde kutuplaşmadan yana taraf olmamak içindir.

Bu ülkenin her siyasi görüşten olan bütün evlatları memleketini seven, yüreği güzel, bizim için değerli ve önemlidir.

 

Herkese sarılacağız, herkesi seveceğiz.

Biz inanıyoruz ki Türkiye'mizi, İstanbul'umuzu, Beykoz'umuzu iyilik ve güzellik kurtaracaktır.

 

FERHAT TAŞDEMİR KİMDİR..

Görüntünün olası içeriği: yazı

 

 

BEYKOZ MERKEZ ve YENİ MAHALLEDE İKİ GÜÇLÜ MUHTAR ADAYI..

Ardahanlı Hemşerimiz Kemal Sanin Yeni Mahallede, Alattin Kılıç ise Beykoz Merkez Mahallesi muhtar adaylıklarına soyundular.

Her iki hemşerimiz de hem STK (Sivil Toplum Örgütlerinde) hem Beykoz’un birer simge isimleri olmaları dolayısıyla Beykoz’u ve Beykozluluğu kişilik ve kimliklerinde en iyi yaşayan yaşatan insanlar.

Görüntünün olası içeriği: 9 kişi, Kemal Sanin dahil, yazı

Kemal Sanin70’lerden beri STK alanı içerisinde onlarca derneğin kuruluşu içinde yer alan, onlarca derneğe başkanlık yapan, aynı zamanda CHP çizgisinde uzun yıllar siyaset yapan, HDP çizgisininde Hadep döneminde kurucuları arasında yer alan, Yeni Mahalle Dernek başkanlığı ile Yeni Mahallenin sorunlarını kamuoyuna ve Beykozun gündemine taşıyan en önemli siyaset stk önderlerinden biri.

Görüntünün olası içeriği: 9 kişi, Bedirhan Yildiz dahil, gülümseyen insanlarAlaatin Kılıçta kimliği Berykoz kimliği ile özdeşleşen toplumu, toplumsal alanı ilgilendiren heryerde orataya çıkan deyim yerindeyse stklarda 24 saat koşan Beykozun en aktif insanlarından biri. Kılıç aynı zamanda Ardahan kimliğini de Kemal Sanin gibi en iyi yaştan Ardahan Dernekleri içinde faal bir kişilik ve Baykoz Ardahanlılara dernekçiliği taşıyan bir isim.

Beykoz stk yapılanmsı içinde de en aktif insnardan biri. Adeta Beykozun bütün derneklerinde  birer yönetim kadar çalışmasıyla da bütün Beykoz halkının taktirini kazanan bir isim..

Beykozlular rahatlıkla milletvekillliği görevini dahi ifa edebilecek bu iki donanımlı Beykozlunun muhtar adayı olmalarından dolayı kendilerine büyük bir destek sunmaktadırlar..

Görüntünün olası içeriği: 9 kişi, gülümseyen insanlar, yazı

AYHAN ÖZTÜRK-ŞEREF CAFEROĞLU

Görüntünün olası içeriği: 9 kişi, Şeref Caferoğlu dahil, gülümseyen insanlar

 

 Aynı Şekilde Esenyurt  Ayhan Öztürk, Sancaktepe  Fehimdar Özdemir, Sefaköy Şeref Caferoğlu gibi İstanbulun birçok ilçesinde hayatları sivil toplum ve toplumla iç içe geçen birbirinden değerli birçok hemşerimizde muhtar adaylıklarıyla öne çıkmaya başladılar..

 

HABERİN FOTO GALERİSİ

 

 

 

ETİKETLER : İŞ-STK-SİYASET DÜNYAMIZDAN KISA HABERLER…
Diğer İş-STK-Siyaset haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA