LEHİMLİLER HEME HACİ İLE, TİKKOŞ LULAR DAYANIŞMA GECESİ İLE İSTANBULU SALLADILAR..

Şubatın son haftasından Mart Ay’ının ilk haftasına girdiğimizde Derneklerimiz, iş dünyamız birbirinden önemli etkinliklere imza attılar. Lehimliler Esenleri, Tikoşlular Sancaktepeyi sallarken, hemşeri camiamızdan ve STK’larımızdan İstanbul genelinde
Bu haber 2019-03-03 16:14:40 eklenmiş ve 1283 kez görüntülenmiştir.
LEHİMLİLER HEME HACİ İLE, TİKKOŞ LULAR DAYANIŞMA GECESİ İLE İSTANBULU SALLADILAR..
 
Şubatın son haftasından Mart Ay’ının ilk haftasına girdiğimizde Derneklerimiz, iş dünyamız birbirinden önemli etkinliklere imza attılar. Lehimliler Esenleri, Tikoşlular Sancaktepeyi sallarken, hemşeri camiamızdan ve STK’larımızdan İstanbul genelinde CHP’ye destek çığ gibi büyümeye başladı..
 
Bir taraftan düğün dernek olurken diğer yandan Beykoz Şahinkayada İkamet eden Deri Kundura Fabrikasından Emekli Panigli hemşerimiz Kasım Demir, Yeni Mahallede Baba lakaplı Mehmet Avşar’ın anneleri Dilber Avşar Eski Gölgeli Dernek Başkanlarımızdan Memet Avşar(Koço Memet) halaları başta olmak üzere birçok hemşerimizde hakkın rahmetine kavuştular.
 
ZORBALARIN DÜĞÜNÜ İLE ESENLERDE YER YERİNDEN OYNADI..
Görüntünün olası içeriği: 7 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar ve düğün
 
Bölgemizin önde gelen ailelerinden inşaat ve emlak sektöründen tanıdığımız aynı zamanda Lehimlide bir dönem dernek başkanlığı yapan İrfan Zorbanın oğlununun düğününde yer yerinden oynadı. Kürdistanın önde gelen dengbejlerinden (Ozanlarından) Heme Haci’nin sahne aldığı düğünde izdihama varan yoğun bir katılım gerçekleşti..
 
 
Lehimlili Tekstilci iş adamı, bir dönemde dernek başkanlşığı yapan iş adamı Deniz Morkoç ve Lehimli Başkanı Ağabey Tekin ve yönetimininde ağırlıklarını ortaya koymalarıyla birlikte Heme Hacinin sahne aldığı düğünde Kürdistanın önde gelen sanatçılarından Dengbej Heme Haci Kürt kültüründen önemli örneklerle davetlileri mest etdi. Deyim yerindeyse Esenlerde yer yerinden oynadı. 2 Katlı düğün salonu doldu taştı. İzdiham yaşandı. Davetliler salona sığamadı. İrfan Zorba şahsında Zorba ailesi için şu tanımlamayı rahat yapabiliriz. İş dünyası, STK dünyasında bölgemizi en iyi temsil eden toplumsal duyarlılıkları üst düzeyde olan bir aile Zorbalar. Ve ailenin genç fertlerinden Ozan ve Evidıla’nın düğününde Kürt kültürü ve edebiyatını en iyi şekilde yaşattılar. Binleri bir birleriyle buluşturdular…
 
 
 
TİKOŞ’LULAR SANCAKTEPE, SULTANBEYLİYİ BİRİLİKTE SALLADILAR..
 
Son yıllarda Sancaktepe ve Sultanbeyli İlçerinde Kurulan iki köy derneğimiz deyim yerindeyse tarih yazmaktadırlar. 2015 yılılnda kurulan Tiokş (Dağcı Köy), Haciali Köyü Derneği yaptıkları en ufak etkinliklerinde binlerti birbiriyle buluşturmaktadırlar. İl-İlçe federasyonlar İst. And. Yakasında bu iki derneğimizin yanında cılız kalmaktadırlar.
 
 
Haci Ali ve Tikoş 2018 yılında yaptıkları dayanışma gecelerine salonlar yetmezken Dağcı Köyü Kültür ve Dayanışmerneğinin bu yıl yaptığı Dayanışma gecesinde de devasa salon yetmedi. Geçen yılın iki katı insan geceye aktı. Bölgemizin en güzel lezzeti olan kaz etini herkes yedi. Deyim yerindeyse izdiham yaşandı. Tikoşlular Sancaktepe’yi salladılar..
 
Geceye Serhat bölgesi STK yapılanmsı başta olmak üzere Hoçvan Dernekler Federasyonu, federasyona üye dernekler, onlarca ciddi STK (Ciddi STK’lardan kastımız Yönetim, denetim, Katılım ayağı sağlam çalışan, açık-şefaf halka hesap verebilen, hırsızlık, yolsuzluk, halkı seçimden seçime pazarlayan siyaset-stk zübüklerinin içinde olmadığı dernekleri kastediyoruz) başkan ve yönetimleri katıldılar..
 
YILDIZ, BU YIL MÜLKİYET SORUNU ve ÇOK AMAÇLI KÜLTÜR MERKEZİ PROJEMİZİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ..
Gecenin açılış konuşmasını dernek Başkanı Erol Yıldız yaptılar. Yıldız, inşallah bu yıl İstanbulda derneğimize yer bölgede ise köyümüze çok amaçlı kültür merkezi projemizi hayata geçireceğiz diyerek tüm katılımcıları selamladı, yoğun katılım ve detekten dolayı da herkese teşekkür ediyoruz dediler.
 
Yıldız, CHP’nin İstanbulun 5-6 ilçesinde Serhatlı adayları öne çıkarması nufüsumüz açısından bir devrimdir. Ciddi STK’larımızın ortak başarısıdır. ülkemizde gerçek demokrasinin STK’lardan geleceğini belirten Yıldız, Kafkaslardan, Ön Asyadan Doğu Avrupa sınırlarına ötekinin olmadığı bütün halkların çekim merkezi bir Türkiye, bir demokrasiyi inşa etmek için bütün STK’ların siyasete baskı yapma zamanıdır. Artık siyasetin, yerel yönetimlerin ahbap-çavuş ilişkileriyle, kapalı gizli ardiyelerle değil ciddi STK’lar halk meclisleri, halkla birlikte yönetilmesi, açık-şefaf, hırsızlık, yolsuzluk, yoksuluk ve gizli ardiyelerin olmadığı bir şekilde yönetilmesi gherekmektedir. Ülkemize gerçek demokrasi bu kanaldan gelecektir. Halkın içinde olmadığı projeler neticesinde İstanbul bir beton cehennemine, rant çetelerinin at oynattığı bir çürümüşlüğe, tarihi kültürel dokuya bir darbeye  doğru şehir batmaya başladı. Bu batağı hep birlikte durdurmak zorundayız dediler..
 
STK’lar olarak siyasetten beklentimiz rant, çetecilik, adam kayırma, yolsuzluk, yoksulluk oyunlarına girmeden, vatandaşı aptal yerine koymadan misyonlarını oynamaları. Bir bakıyorsunuz çulsuzun biri siyasete dadanıyor. Bir yıl geçmeden evi karıyı herşeyi değiştiryor.. Bu millet koyun mu, artık yerel yönetimlerin aldığı her kararda STK’lardan muhtara, halk meclislerine, demokratik, açık, şefaf, yolsuzluk.. olmadığı bir döneme girmek zorundayız, siyasetin ötekileştirici dilini bırakıp ülkeye hizmete soyunmasını istiyoruz .. dediler.
 
NAMA,  EGER EM NEBIN YEK YE ME BUXUN YEK YEK..
 
Siyaset ve siyasi partilerin davet edilmediği geceye derneklerimizin doğal bir üyesi olarak Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Özge Nama katıldılar. Derneklerin büyük misyonlarından biride siyasi partilerde önemli noktalara hemeşerilerimizi taşıma önlerini açmadır. Bu gerçekten yola çıkan derneklerimiz hemşeri adaylara yoğun bir destek sunmaya başladılar..
 
Esenyurtta olduğu gibi Sancaktepe’de de hemşerilerimiz CHP adayı Özge Nama etrafında kümlendiler. Tam desteklerini sunmaya başladılar..
 
Nama halka yaptığı selmlama konuşmasında “Eger em nebın yek ye me buxun yek yek, yeme buxun tek tek” diyerek söze başladı. Türkiye’de demokrasinin yerelden ve STK’lardan geleceğini ifade eden Nama, Türkiyede Avrupa standartlarında hıorsızlık yolsuzluk adam kayırmanın olmadığı bir belediyecilik anlayışını hep birlikte oturtmalıyız. Hep  birlikte kapalı kapılar ardında şehirleriin yönetilmesine son vermeliyiz. Sivil toplumun halkın birebir kontrol ettiği gizli ardiyeleri, yolsuzluk ve yoksulluğun olmadığı tam demokrasinin çalıştığı açık-şefaf yerel yönetimler, açık-şefaf halka hesap veren STK’lar inşa inşa etmek zorundayız..
 
Hoçvan Federasyonu ve üye dernekleri bu misyonu mükemmel bir şekilde yerine getirerek hem stk alnına hem bizlere hepimize öncülük etmektedirler. Bu anlamda Erol Yıldız Başkanımız ve yönetimi başta olmak üzere ciddi tüm STK’larımızı tebrik ediyoruz, ülkemize, şehirlerimize  ve demokrasimize sahip çıkmak için birlik zamanı.. dediler.
 
MUCUCULULAR KAHVALTILI TOPLANTIYLA KEMAL DENİZ BOZKURTU AĞIRLADILAR..
 
Mart Ay’ında kongresini Yapan Beşiktaş Mucuc Derneği ise bu hafta sonu CHP Esenyurt Bld. Başkan Adayı Ardahanlı Hemşerimiz Kemal Deniz Bozkurtu Merkezlerinde Kahvaltılı bir Toplantıyla Ağırladılar.
 
Yoğun bir katılımın olduğu kahvaltılı toplantıda sohbet havasında geçti. Başkanlığa seçildiklerinde yapacakları projelerden örne3kler veren Başkan Bozkurt, İstanbulda Ardahanlılar özelinde Serhatlıların Ana Muhalefet Partisinde öne çıkmalarının en büyük aktörleri STK’larımız olmuşlardır. Belediyerler yerelden yönetimin, öz yönetimin, demokrasinin açık-şefaf icra edildiği alanlar olacağı gibi, stk lar ve halkla birlikte yönetileceklerdir. Artık yerelde kimsenin gizli ardiyesi olmayacaktır…
 
 
ERKAN YILMAZ DEMOKRASİ KÜLTÜRÜ STK ve BELEDİYERLERİN ORTAK TUTUMUYLA HAYATA GEÇECEK..
Belediyeler artık rant devşirilen alanlar, rant çetelerinin at oynattığı, gizli ardiyelerinin olduğu alanlar olmaktan çıkarılıp halkın, stk’ların dikrekt içnde yer aldığı, halkla birlikte projelerin yapıldığı karanlık ardiyelerin, çetleşme ve soygunun olmadığı şefaf yapılanmalara dönüşmek zorundadırlar. Çünkü soygun, yolsuzluk, yoksuluk gibi ağır emareler birbiriyle buluştuğunda dünyanın en süper gücü de olsa o ülke ayakta durmaz, dayanamaz yıkılır. Bu anlamda demokrasi ciddi STK’ların oto kontroluyle mümkün olacaktır,
 
Son 15 yıldır Esenyurt bir beton rant ve çeteleşme cehennemine dönüştürüldü. Esenyurt yerel yönetimi stkları halk meclisleri hep birlikte el ele vererek son 15 yıldaratay çıkarılan bu uçurumu biran önce kapatmalıdırlar. Artık vatandaşın ötekileştirilmediği bir Türkiye’yi hep birlikte inşa etmek zorundayız. CHP son yıllarda ortaya koyduğu yaklaşımla bütün muhalif kesimlerin altına akmaya başladığı bir çatıya dönüşmüş bulunmaktadır dediler..
 
 

TİKOŞ YÖNETİMİ TEŞEKKÜR ETDİ..

DAĞCI KÖY DERNEK 2.geneleksel KAZ gecesi  çok renkli ve  o kadarda coşkulu geçti
Baştan hoçvan dernekler federasyonu BAŞKANI sayın türkan yılmaz VE YÖNETİM kurulu  hocfed eski BAŞKANI sayın Latif Yılmazın  VE  osman arslan  sancak tepe  kars ardahan ığdır DERNEK YÖNETİMİ SANCAKTEPE ARDAHAN il DERNEK YÖNETİMİ haci ali DERNEK başkanı sayın Yasar Gökdemir VE YÖNETIMi  bayramoğlu DERNEK BAŞKANI sayın devriş arslan sığırpet DERNEK YÖNETİMİ beşiktaş DERNEK BAŞKANI Ersan YILMAZ VE YÖNETIMi
Sarıkamış guryazi DERNEK YÖNETİMİ kars ardahan ığdır kurtköy DERNEK YÖneticisi ayşe saylan DAĞCI KÖY muhtarı erdal morkoç SULTANBEYLİ fatih mahalesi muhtar adayı çetin çelik  VE Faruk Bulut ataşehir'de mahle muhtar adayları  sancaktepe CHP  belediye başkan adayı sayın özgen nama  ataşehir belediye başkan yardımcısı  VE tüm TİKOŞ halkımızın yoğun bir katılım sağladılar ulaşımda  ataşehir belediyesi araçları  VE üsküdar belediyesine hocvanlı sanatçılarımıza remzi demirbaş Kurbani Sural  ismail avcı  VE hovan federasyon folklor ekibinede dağcı köy dernek yönetimi olarak teşşekür

Dağcı Köy Yönetimi adına Ergin Morkoç

ETİKETLER : LEHİMLİLER HEME HACİ İLE TİKKOŞ LULAR DAYANIŞMA GECESİ İLE İSTANBULU SALLADILAR..
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA