KAİ TANITIM GÜNLERİYLE İSTANBUL’U SERHAD’A ÇEVİRDİLER..

Bu yıl 3. yapılan Kars-Ardahan-Iğdır (KAİ) tanıtım günleri birçok bakımdan, birçok ilkin, ilkelerin bir arada yaşandığı bir etkinlik oldu. Serhadın cihanşumul kültürü, cihanşumul demokrasi geleneği bütün Türkiye sathına taşındı.
Bu haber 2018-10-23 05:59:26 eklenmiş ve 1826 kez görüntülenmiştir.

 

KAİ TANITIM GÜNLERİYLE İSTANBUL’U  SERHAD’A ÇEVİRDİLER..

 

Bu yıl 3.  yapılan Kars-Ardahan-Iğdır (KAİ) tanıtım günleri birçok bakımdan, birçok ilkin, ilkelerin  bir arada yaşandığı bir etkinlik oldu.  Serhadın cihanşumul kültürü, cihanşumul demokrasi geleneği bütün Türkiye sathına taşındı. Bu ilkleri kısaca sıralarsak :

 

--BİR DERNEK DEĞİL, BÜTÜN DERNEKLER ETKİNLİĞİN SAHİBİ

Diğer bölgelerin, illerin başardıkları birlikte hareket etme, birlikte güç olma, birlikte etkinlik yapma dönemine geçildi. Ben-sen  dönemi bitirildi, biz dönemine geçildi. Ardahan Kültür Evi Başta olmak Üzere  Serhat Bölgesi STK’ları ilk defa birrlikte Serhat Dernekler Platformu, Kars-Ardahan-Iğdır Dernekler Platformu kurarak birlikte  bir etkinliğe imza attılar. Bu durum Serhat sivil toplumu açısından bir devrim. Çünkü öncesi yok. Bu gelişmeyle birlikte şu, bu dernek değil, üç ilin il, ilçe, federasyonlarının tümü yapılacak etkinliklerin eşit derecede sahibi oldular. Sen-Ben dönemi bitirildi, biz dönemine geçildi.

Bu gelişme nedenie bu gelişmeye öncülük eden Ardahan Kültür Evi başkan ve Yönetimi diğer Kars, Ardahan, Iğdır Dernekleriyle birlikte büyük bir takdir topladılar. Bu etkinliğin başlamasının kurucu başkanı olan Orhan Gökçeye de teşekkür ettiler.. Kars Ardahan Iğdır Sanatçıları Derneği de etkinlik boyunca sahne aldı..

Çiftçi, Ben dönemini bitirdik, biz dönemine geçtik..

Dernekler Platformu başkanlığına seçilen çftçi açılış konuşmasını yaptı. Çiftçi, tüm katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında, bundan sonra ben, sen yok bütün dernekler birlikte tanıtım günlerini yapacağız.  2018 yılı itibarıyla biz dönemine geçtik. Gelecek yıllarda yapılacak etkinlikleri de hep birlikte şimdiden başlayarak planlayacağız. Hemşeri camiamızı en üst düzeyde birbirleriyle buluşturacağız. Halka hizmette algı ve oyun dönemini bitirerek tüm derneklerin birbirini kontrol ettiği bir döneme geçtik. Halka hizmet hakka hizmettir, üstümüze ne düşüyorsa laiki ile yerine getireceğiz, siyaseti de STK’ları da nüsumuzun hizmetine koyacağız dediler.

 

---TÜRKİYE DEMOKRASİSİNİN ANA KAYNAĞI SERHAT BÖLGESİ..

Konuşmacılar ağırlıklı olarak, Türkiye Demokrasisinin yeşerdiği ana kaynak serhat coğrafyasıdır gerçeği üzerinde yoğunlaştılar.  Geçmişte günümüze değişik, ırk, dil, din guruplarına mensup insan popülasyonunun binlerce yıl bir ada yaşadığı, onbinlerce yıllık tarihe sahip kadim medeniyetlere ev sahipliği yapan  ender coğrafyalardan biri. Ve  serhat bu özelliği ile Türkiye geneline demokrasiyi, demokrasi kültürünü taşıyan, ülkemize etraf coğrafyaya, ve dünya geneline demokrasi kültürünü taşıyan en büyük kültür ve medeniyet beşiği ve örneği olduğu gerçeğine vurgu yapıldı...  (Not-1)

 

---SERHADIN ŞEYHİ AHMET ARSLAN.. ARSLAN, KAİ TANITIM GÜNLERİ DAHA BÜYÜK ALANLARDA YAPILACAKTIR..

Serhat bölgesi nüfusu milli, manevi değerlere bağlı, demokrasi kültürünü özümsemiş, içselleştirmiş, başka bir coğrafyada olmayan üstün özelliklrsahip bir nüfus. Bu nüfus kendisine hizmet götüren, samimi olan insanları en iyi derecede ödüllendiren bir nufüs. Ve bu nüfus adı duyulduğundan beri ençok sevdiği –saydığı isim Ahmet Arslan..

Doğu Medya olarak katılıdğımız etkinliklerde Kürt nüfus başta olmak üzere bölge nüfusumuz, milli-manevi değerlerine bağlı, Kürtçülük-Türkçülük bataklıklarına düşmeyen, milli-muhafazakar çizgisini koruyan insanları kendi liderleri olarak gördüünün en somut delili Ahmet Arslan.

 

Arslanın katıldığı her etkinlikte net olarak gördük ki bölge insanının istisnasız sevdiği saydığı en büyük değer Ahmet Arslan. 3. KAİ tanıtım günlerinde de yoğun bir sevgi seli, insan seli tarafından kuşatıldı ve Arslan bölgemiz ve ülkemiz açısından devrim sayılabilecek birçok gelişmeyi hem sıraladı, hemde  çok önemli müjdeler verdi ki bunlardan en önemlisi KAİ tanıtım günleriyle ilgili olanıydı.

 

KAİ TANITIM GÜNLERİ EN BÜYÜK ALANLARDA MİLYONLARIN KATILIMIYLA YAPILACAK..

 

Binlerce yıllık medeniyetlerin beşiği bir coğrayanın insanları olarak, tarih boyunca insanlığın medeniyet beşiği bir coğrafyanın varisçileri olarak kültürümüzü, kültürel değerlerimizi sadece bulunduğumuz yerlere değil bütün dünyaya taşımamız gerektiğini ifade eden Arslan, Bursa, İzmir, Ankara, Kocaeli.. gibi bölgeleride içine katarak KAİ tanıtım günlerini milyonların katılımyla yapacağız.  Bu anlamda STK ve Siyasetçilerin birlikte hareket etmesi gerekmektedir. Sahip olduğumuz tarihi doku, kültürel mirasın dünyada da eşininolmadığını ifade eden Arslan, Serhattaki kültürel doku yılda yarım milyar Turisti çekecek dünyada ki eşsiz hazinelerden biri olduğunu ifade ettiler.. Arslanın işaretine baktığımızda seneye Yenikapı Etkinlik Alanında Serhatlıların birbiriyle buluşmasına imza atacağız gerçeği ortaya çıkmatadır..

 

Milletvekili Orhan Atalay ve diğer konuışmacılarda  önmeli blirlemelerde bulundular. Atalay, Kars İslam Cumhuriyetinden bahs etdi. Bölgenin sosyo-ekonomik koşullarına değindi Ve, Kars’ın  (Ardahan, Iğdır), cihanşumul demokrasi kültürüne sadece bölgemizin ülkemizin değil bütün dünyanın ihtiyacı var. Bu anlamda  en büyük değerlere sahip bir nufüsa sahibiz dediler. Bu nüfus yüzyıllık kürt-türk, sağ-sol, suni-alevi iklem ve bölünmelerini ırkçılığı, puta tapıcılığı yerle bir etmeye,insanı, insanın özgür iradesini hakim kılmaya yönelik gelişmelerin ana kaynağı olmakla kalmadı, bu kültürü gittiği her yere de taşıdı…

 

VALİ DOĞAN, TURİST SAYIMIZ SON YILLARDA 3-4 KAT ARTI..

Kars Valisi Rahmi Doğan, Karsın tarihi, turistik dokusunu her alanda öne çıkarmak için yapılan çalışmalrı, hayaaeçirilen projeler hakkında bilgi verdi. Kars kalesinin civarında gecekondulaşma vb. yapılarınkaldırıldığını, tarihi Kars Hamamı, Harakani Hz. Türbesi ve tarihi yapıların restore edildiğini, AiHarabelerinin Dünya Kültür Mirasına eklendiğini.. bu anlamda son yıllarda Karsı ziyaret eden turist sayısında büyük bir gelişme olduğunu turist sayısını  3-4 kat arttığını ifade ettiler.

 

ALATEPE, ÇAMUR DERYASINDAN (ESENYURT) BÜYÜK BİR ŞEHİR, BÜYÜK BİR MEDENİYET, İSTANBULUN EN BÜYÜK ŞEHİRLERİNDEN BİRİNİ, ESENYURTU  İNŞA ETTİNİZ, TEK KELİME İLE EMRİNİZDEYİZ…

 

Bölge miletvekilleri, vali, belediye başkanlarının yanı sıra bölgenin tüm kaymakamlarıda tanıtım günlerinde yerlerini aldılar. Esenyurt Belediye Başkanı Alatepe, ile Kars Milletvekil Yunus Kılıç her alanda emrinizdeyiz esajını verirken..

Alatepe, göçü güce dönüştüren, çamur deryasından İstanbulunen büyük şehirlerinden birini oratya çıkaran bu eşsiz nüfusun her alanda emrindeyiz. Sizlere hizmet için ne gerekiyorsa ona adayız dediler..

 

MHP’Lİ VEKİL HALA ESKİ TÜRKİYEDEYDİ..

 

Etklinliğe katılan Kars MHP milletvekili ise Türkiye’de muhalefetin neden yerinde saydığını, her alanda çakılıp kaldığının en önemli göstergelerinden biri oldu. Türklük, türkçülük ve Anadolunun türkleştirilşmesinden bahs ederek siyaset yaptı.

 

Yeni Türkiye ırk-dil-din-mezhep sınırlarını kaldırarak giderek “Birleşik Anadolu Cumhuriyetine” doğru evrilirken, Ermenistan, Azarbaycan, Gürcistan, Arap coğrafyası, etraf coğrafya ırk,dil,din, mezhep sınırlarını kaldırıp Türkiye ile bütünleşme dönemine geçerken, bir başka deyişle Türkiye İslam coğrafyası  başta olmak üzere  mazlum milletlerin anavatanı olarak çekim merkezi olurken.. STK ruhunun ne olduğunu, Serhadın cihanumul kültürünü  kavrayamamış MHP  anlayışını sergileyen vekil STK’ların tepkisini çerkti. Serhat  bölgesi, bölge  kültürü yerine anadolunun türkleştirilmesinden vb. ulu türkten bahs etdi. Ulu türk modunda atını dört nala ufka doğru sürerken, birçok Kürdünde ulu kürt duygularını harekete geçirdiğini bilmeden klasik muhalefet geriliğini sergiledi..  STK’ların etkinliklerinde partisinin görüşlerini dile getirmesi Muhalefetin neden bütün ülke sathını kaplayamayacasğının da en büyük göstergesi oldu. Anadolu-Mezopotamyanın İslamlaşmasını, İslamla şereflenmesini bir üst medeniyete geçmesi gerçeğini eski tc türkçülük ve ırkçılıkla deforme etmeye çalışmasının ana tezahürü hala Türkiye muhalefetinde canlı bir şekilde varlığını sürdürdüğünden bu muhalefet partilerinin hepsinin bitiş çizgisine yaklaştığını ortaya koyduğu gibi, bu muhalefetin bu ülkede neden iktidar olamayacaklarını da en iyi şekilde ortaya koymaktadır.. (Not-2)

 

KAİ TANITIM GÜNLERİ 2018 FOTO GALERİ -1

 

KAİ TANITIM GÜNLERİ 2018 FOTO GALERİ -2

 

KAİ TANITIM GÜNLERİ 2018 FOTO GALERİ -3

 

 

DİPNOTLAR (Not-1)

 

Bilindiği gibi Osmalı yıkıldığında ilk kurulan cuymhuriyet Serhat (Kars)  İslam Cumhuriyeti olmuştur. Bu cumhuriyette hem yerelde hemde kamuda dil, din, ırk ayrımı olmadan Ermeniden, Malakanlardan (Hıristiyan Kürtler),Ruslara..  herkese temsil hakkı verilmiştir. Bu gelişme neticesinde İngiliz sergerdeleri bu cumhuriyetin kurcularına saldırmış, yöneticilerini, kurucularını sürgüne göndererek ekarte etmeye çalışmışlardır. Kars İslam Cumhuriyeti kurlan TC’ye rol –model  olmuştur. Ama TC’nin kurucu kadroları ingiliz emperyalizminin ve emperyalistlerin güdümünde oldukları için, sahte kurtarıcı rolleriyle..  TC 2000’li yıllara kadar Irkçılık ve diktatörlük, puta tapıcılıkla vatandaşı soykırıma uğrattı.  Bu ülkenin bir yüzyılını yok etdi, Eski Mit müsteşarlarının da itiraf ettiği gibi bu ülkeyi cia-mosad yönetiyordu..

 

---Demokrat Partinin iktidar olduğu zaman diliminde 450 vekilin olduğu meclise Kars meclise 12 vekil gönderiyordu. TC rejmi Serhat bölgesini kuşa çevirdi. Kars, ülkemizin en büyük büyük şehirlerinde4n biri olmaya adayken, kars-ardahan-ığdır diye ayırarak, siyasi, ekonomik, kültürel anlamda Serhat coğrafyasına büyük darbeler vurdular.  Kars  vb. şehirler için satılık şehirler haberleri manşetlere taşındı. Bölge boşandı. Terör ordu örgütleriyle kuşatılmanın yanı sıra, yoksulluk ve geri kamışlık sağ-sol komedileri.. TC döneminde bölgenin, Serhadın  kaderi yapıldı.

 

Ak Partinin İktidar olması, Serhat bölgesinin nüfusunun göçü güce dönüştürmeleriyle  birlikte ülke genelinde olduğu gibi bölgenin de makus kaderi değişmeye başladı.

 

Ak Parti ulaşım, yatırım, ekonomi, kalkınma ajansları, üniversiteler, ipek yolu demir ray projesi, tanap gibi petrol doğal gaz vb.  dev projelerle.. Bölgeyi her alanda şaha kaldırırken.. İstanbul başta olmak üzere Türkiye metropollerine göç eden bu nüfusunun göçü güce dönüştürmeleriyle birlikte  Serhat nüfusu hem Türkiye’yi, hem bölgeyi değiştirip dönüştürmeye başladılar. Bölge özellikle demokrasi kültürü açısından hem Türkiye’ye, hem  bölge ülkelerine hem de dünyaya çeşitli etnik grupların, dil, din, etnisitelerin nasıl bir arada yaşadığı kültürünün ve medeniyetin beşiği olduğunu ispatlayan dünya üzerindeki en büyük demokrasi kültür ve medeniyetinin beşiği olduğunu ispatladığı gibi; bölgenin bu cihanşumul kültür ve medeniyeti giderek her yerde görülmeye öne çıkmaya başladı. Bölge bu anlamda 20 yüzyılın başında İngiliz emperyalizminin, TC döneminde ise Siyonistlerin, küresel katil firmaların yoğun bir saldırısına uğradı.. Nüfusu boşaltılarak bitirilmeye çalışıldı.. Ama tam aksi bir gelişme oldu. Göçten gücü ortaya çıkaran serhatlılar sahip oldukları üstün kültürel donanımlarıyla bütün dünyayı değiştirecek bir insanlık medeniyeti demokrasi kültürünün en büyük   temsilcileri olduklarını  her yerde ispat etmeye başladılar.. Serhatlılar son yüzyıllarda kendilerine darbe vuran küresel katilleri, firmaları, anlayışları çözerek içine alındıkları tüm soykırım plan, projelerini de görmeye başladılar..

Serhatta  10 bin yıllık ateş tapınakları, Mecusilik, Hitit ve eski uygarlıkların izleri.. başta olmak üzere bölge tarihi ve coğrafyası öyle birilerinin iddia ettiği ve bin yıldan ileriye gidemediği kısır ırkçı tarih anlayışının aksine bölge tarihi insanlık medeniyeti kadar eski  tarihi eserlerle, belgelerle doludur.. Ve bu bölge insanı kuzeyden, güneyden, doğudan- batıdan gelen tüm barbar kavim ve akımları içine alarak insanlık tarihi boyunca medenileştiren yegane coğrafyadır.. Günümüz TR’sinde de görüldüğü gibi ülkemiz mazlum halkların toplanma ve sahiplenme merkezidir..

İşte bu büyük tarihi mirasın varsiçileri Ahmet Arslanlar, Atalaylar..,  halkın günümzdeki en büyük liderleri, halkın idol olarak kabul ettiği değerlerdir.. Bundan dolayı izdihama  varan bir sevgi-saygı seliyle karşılanmaktadırlar..

(Not-2)

Selçukluların ve Osmanlıların Anadolu ve Mezopotamya’ya yerleşmeleri Türkçülükle, Türkleştirme ile ilgi alakası olmayan bir gerçektir. Bu ge4lişmeler tamamiyle İslamin, Müslümanlığın hakim kılınmasına yönelik savaşlardır. Irk, din, dil savaşları da değillerdir.

Ha-Me- Lez-Gırt  (Malazgirt) Kürt aşiretlerinin Müslüman Türkü yok etmeye çalışan Bizans ordusunu çökertmesinin bilimsel açılımıdır. Elimizi çabuk tutuk yetiştik manasındadır. Bir başka deyişle Müslüman Kürtler, aynı inancı paylaştıkları türkü bizansatan korudlar. Bunuda İslam adına yaptılar. Türkçülük yada Kürtçülük için değil..

 

Buıradan İstanbulun Fethine geldiğimizde maltaya serderarı Battale Qaziyi … Cüneyt amcadan dolayı bilmeyen yok. Yani Bizansın alınmasında Kürtlerin rolu.. Ve  İstanbul Fethedildiğinde çürümüş Bizans medeniyetine karşı Allah-Allah diyenlerle , Meryem- Meryem Diyenler omuz omuza savaştılar…

 

Bunalara değinmemizin nedeni Küresel katil soykırımcı firmaların, Korsan Terörö Devleti İsrailin, siyonistlerin  Osmanlının yıkılışının ardından bir yüzyılımızı atatürkçülük, atakürtçülük ve ırk-ırkçılıkla nasıl heba ettiklerini, bizleri nasıl kurbanlık kyoun yerine koyduklarını Türklerin, Kürtlerin ..  ve Milliyetçilerinin İslam dışınsda başka çizgilere kaymalarının nasıl bölgemizi ve ülkemizi küresel soykrımcıların operasyon alanına çevirdiği  gerçeğini sadece bütün müslümanların kavraması gerekmektedir… Müslüman milletlerde üstünlük ırkla değil, takvayladır.. İster cahil, ister kripto .. olsun STK’ların bu yönlü tüm analyışları deşifre  edip toplumun bilgi kirliliğine maruz kalmalarını, eski tc hastalıklarını hep birlikte ortdan kaldırmaları STK’ların zaten asli görevidir. Irk-ırkçılıktan dolayı bölegemizide terör ordu ve örgütlerinin nasıl filizlendirldiğinin acısını bu ülke 50 yıla yakındır yaşamaktadır.. Özetle herkesin bir dünya görüşü vardır. Ama siyaset erbabı ayrıştırıcı değil, birleştirici bir donanımda olmalıdır..

 

Osmanlının en gelişmiş tebalarından olan Ermeni ve Rum halkının bu topraklardan sökülüp atılması, soykırıma uğratılmaya çalışılmaları, günümüzde nasıl puta tapıcı-ırkçı dikatörlüklerle, iş-it-pkk vb. terör ordu örgütleri eliyle Müslüman haklar  soykırıma uğratılmaya çalışılıyorsa Ermani ve Rumlara o zamanın çeteleri ile dayatılan da  aynı senaryoydu. Bugünkü katil soykırımcı patron kimse dünde aynı firma ve admalrdı..

 

Bu senaryonun ana amacı Bilim, sanat, ticarette gelişen bu halkları İmparatorluktan çıkararak çöküşü hızlandırmaktı. Küresel katiller ticarette kendi önelerine geçecek bir halk istemediklerinden Kürtler gibi Ermenileri de tarihten silmeye çalıştılar..

 

Serhadın cihanşumul insanlık kültürünün kapladığı Yeni Türkiye ile birlikte bu senaryoların tümü tarih oldu. Ermani halkıda giderek yüzünü ve yönünü yeni Türkiye’ye döndü. Hrant Dink’in işaret ettiği Siyonizmin darbelerini çözdü. Kafkaslardan Filistine bütün milletlerin  ana vatanı Türkiyedir, bütün halklar bu gerçeği görmeye başladılar. Hep birlikte bu büyük Türkiye’yi inşa ediyoruz..  Bu durum çağımızın en büyük devrimci, en büyük insanlık hareketidir. Deforme olmuş dinler ve analayışlar yerine insanlığın Kurtuluşunun İslam olduğunu bütün dünya yavaş-yavaş anlamaya ve görmeye başladı..  Tarih boyunca olduğu gibi bu gelişmenin öncülüğünü de serhat yapmaktadır.

 

ETİKETLER : KAİ TANITIM GÜNLERİYLE İSTANBUL’U SERHAD’A ÇEVİRDİLER..
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA