Türkiye İhracatçılar Meclisi İhracatçı Firmaların Erzurum Bazında Sektör İhracat Performansını...

Erzurum'dan ihracatta bu yılın temmuz ayı ile Ocak-Temmuz döneminde çimento sektörü öne çıktı.2012 yılında Erzurum'dan yapılan ihraç ürünleri arasında yer almayan Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri ilk kez ihraç edildi.
Bu haber 2013-08-15 12:59:03 eklenmiş ve 432 kez görüntülenmiştir.

Erzurum'dan ihracatta bu yılın temmuz ayı ile Ocak-Temmuz döneminde çimento sektörü öne çıktı. 2012 yılında Erzurum'dan yapılan ihraç ürünleri arasında yer almayan Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri ilk kez ihraç edildi.

SEKTÖREL PERFORMANS

Türkiye İhracatçılar Meclisi(TİM) İhracatçı Firmaların Erzurum Bazında Sektör İhracat Performansını açıkladı. Temmuz'da ilden yapılan ihracatta 1.3 milyon dolarla çimento cam seramik ve toprak ürünleri ilk sırada yer aldı. Bu sektörü 901 bin dolarla Ağaç mamülleri ve orman ürünleri, 404 bin dolarla kimyevi maddeler ve mamülleri, 400 bin dolarla demir ve demir dışı metaller izledi.

TEMMUZ AYI VERİLERİ

Temmuz 2013 döneminde Erzurum'dan 76 bin dolar tutarında çelik, 30 bin dolar tutarında deri ve deri mamülleri, 212 bin dolar tutarında elektrik ve elektronik, 10 bin dolarlık hazır giyim ve konfeksiyon ürünleri, 126 bin dolar tutarında hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamülleri, 2 bin dolar tutarında iklimlendirme sanayi ürünleri, 93 bin dolar tutarında maden ve metal ürünleri, 66 bin dolar tutarında makine ve aksamları, 4 bin dolar tutarında sebze ve meyve, 9 bin dolar tutarında taşıt araçları ve yarı sanayi ürünleri ile 120 bin dolar tutarında tekstil ve hammaddeleri ihracı yapıldı.

OCAK-TEMMUZ DÖNEMİ

Erzurum'dan Ocak-Temmuz döneminde en fazla miktarda ihraç edilen ürün çimento, cam, seramik ve toprak ürünleri oldu. 3.9 milyon dolar tutarında ihracatın gerçekleştirildiği bu sektörü, 3.3 milyon dolar ile ağaç mamülleri ve orman ürünleri izledi. Dönemde 2.3 milyon dolarlık çelik, 2 milyon dolarlık demir ve demir dışı metaller, 461 bin dolarlık deri ve deri mamülleri, bin dolarlık diğer sanayi ürünleri, 1.6 milyon dolar tutarında elektrik ve elektronik sektörü ürünleri, 14 bin dolarlık halı, 341 bin dolarlık hazırgiyim ve konfeksiyon ürünleri, 233 bin dolarlık hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve ürünleri, 363 bin dolar tutarında iklimlendirme sanayi ürünleri, 2.4 milyon dolarlık kimyevi maddeler ve mamülleri, 655 bin dolarlık maden ve metal ürünleri, 1.9 milyon dolar tutarında makine ve aksamları, 18 bin dolarlık sebze ve meyve, 183 bin dolarlık taşıt araçları ve yan sanayi ürünleri ile 538 bin dolarlık tekstil ve hammaddeleri ihracatı gerçekleştirildi. - Erzurum

ETİKETLER : Türkiye İhracatçılar Meclisi İhracatçı Firmaların Erzurum Bazında Sektör İhracat Performansını...
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA