BÖLGE SİYASET ve STK DÜNYASI SIXIRPET GECESİNDE BULUŞTU...

Hoçvan Dernekler Federasyonu Üyesi Sıxırpet (Samanbeyli Köyü) Kültür ve Dayanışma Derneği İl, İlçe, Federasyonların imza atamayacağı bir dayanışma gecesine imza attılar. Bölge siyasetini, STK dünyasını ayırımsız aynı çatıda birbirleriyle buluşturdular.
Bu haber 2018-01-08 10:50:10 eklenmiş ve 2510 kez görüntülenmiştir.

BÖLGE SİYASET ve STK DÜNYASI SIXIRPET GECESİNDE BULUŞTU...

 

Hoçvan Dernekler Federasyonu Üyesi Sıxırpet  (Samanbeyli Köyü) Kültür ve Dayanışma Derneği İl, İlçe, Federasyonların imza atamayacağı bir dayanışma gecesine imza attılar. Bölge siyasetini, STK dünyasını ayırımsız aynı çatıda birbirleriyle buluşturdular. Mükemmel bir dayanışma gecesine imza attılar.

 

Sıxırpet Dayanışma gecesinde CHP,  HDP, Ak Parti temsilcileri siyaset erbabı aynı masada birbirleriyle buluştular. Birlikte halaya durdular. Hepsine söz hakkı verildi. Kendilerini ifade ettiler.

 

Federasyonlardan il, ilçe, köy derneklerine kadar herkes bu gecede buluştu. Devasa salon dolup taştı.

 

Sıxırpet Dernek Başkanı Ayhan Öztürk, Eşbaşkanı Sadegül Yıldız ve Yönetim katılımcılara mükemmel bir dayanışma gecesi yaşattılar. Bölgenin yemek kültürü a'dan z'ye ortaya kondu. Gecede Bölgenin en öenmli lezzeti olan Kaz Eti ana yemek olarak menüde yer alırken, yeşil çeçil peynir, bölgeye has içecekler ve yiyecekler tam anlamıyla bölge yemek kültürünü yansıttı. Sanatçılar Stran ve Türkülerle, Kurdi-Tırki müzikle 7'den 70'şe herkesi halaya kaldırmakla yetinmediler. Geceye katılan iktidar-muhalefet vekiller, siyasi parti temsilcileri de birlikte halaya durdular.

 

Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, HDP Milletvekili Pervin Buldan, Esenyurt Ak Parti İlçe bşk.. göze ilk çarpanlar arsında yer alırken, STK dendiğinde kendine özgün duruşuyla Hoçvan Dernekler Federasyonu Başkanı Latif Yılmaz ve yönetimi, diğer Hoç-Fed üyesi dernekler, Ahmet Demirbaşın başkanı olduğu İstanbul Ardahan Kültür ve Dayanışma Derneğinden Musa Gök, İsrafil Arslanın başkanı olduğu Eyüp Kars Aİ Derneğine  kadar onlarca STK bu gecede yer aldılar. Milletvekili Öztürk, Bu dayanışma gecesinin bir köy derneğinin organize ettiğine inanamadı... Sıxırpet Derneğinin o coşkusunu, o katılımı, o kalabalığı görünce bu etkinliğin Hoçvan federasyonun olduğunu zanederken, bu etkinliğin sadece Hoç-Fedin bir üyesi Sıxırpet Derneğinin olduğunu öğrenen Öztürk şaşkınlığını gizleyemedi, Sıxırpetliler dernekçilik alanında gurur duyulacak başarılara imza atmışlar dedi.

 

GECENİN EN ÖNEMLİ MİMARLARINDAN BİRİ İŞ ADAMI ERCAN YILDIZ DI...

 

Vekil Öztürk İs Adamı Ercan Yıldıza Plaket Takdim Ederlerken...

Sıxırpet derneğin kuruluşundan bugüne Burhan Şit, Mustafa Şit, Osman Avşar, Zasfer Avşar  gibi duyarlı birçok iş adamı var. Ve bu iş adamları her etkinlikte hem katılım olarak hem destek olarak sonuna kadar derneğin yanında ve diğer etkinliklerde hep olmaktadırlar. Bu gecede ise iş dünyası açısından Ercan Yıldız faktörünü gördük.  Bşk yrd. Sadegül Yıldız'ın eşi, Yıldız Film Platolarının sahibi olan Ercan Yıldız 1 dk dahi oturmadı, tek başına bir yönetim ordusu gibiydi. Geleni karşılıyor, gideni uğurluyor, arı gibi çalışıyordu. Türkiye geneli ulusal bazda iş-stk dünyasında büyük bir çevresi olan bir kişilik. Bu gecede kendi ağırlığını gördük.

 

Yıldız, bu yıl derneğe katkı sunanların en başında yerini alırken birçok iş adamı gibi plaketle ödüllendirilenlerin arasında ilk sıralarda yer  aldı.

 

GECENİN ANA SPONSORU MEMET ÖZTÜRK

 

Bu yıl yapılan dayanışma gecesinin ana sponsoru ve en büyük katkıyı yapan özel bir şirkette üstdüzey yönetici olan Mehmet Öztürk oldu. Katkı yapan diğer isimler Sıxırpeten çıkan, Sıxırpetin gururu Beykoz Devlet hastahanesinde kadın doğum uzmanı uzman dr. Yasin Avşar.  Bu yıl geceye önemli katkılarda bulunan Gökhan Koç, Emrah Öztürk,Fuat Yıldız, Erhan Aktürk, Barış Koç, Zafer Balcı, Ercan Avşar, Gökhan Öztürk gibi Sıxırpetli yönetici, iş adamı ve esnaf olarak geceye önemli katkıda bulundular.

 

Derneğe gelir anlamında yapılan ihaleyi Beyaz Begin Torunu Aslan Öztürk ve Mustafa Şit birlikte 5 bin tl karşılığında alıp İstanbul Milletvekili Pervin Buldana hediye ettiler. Buldan'da hediye paketini derneğe bağışladı. 

 

Dernek 15 öğrenciye yıl boyuca düzenli olarak burs verdiği gibi, yapılan dayanışma gecesinde eğitime destekte bulundular. İlköğretim ve lise öğerencileri dahil bütün çocuklara bot ve mont ve kırtasiye desteğinde bulundular. 

 

GECENİN PLAKETLERİNİ MİLLETVEKİLLERİ VERDİLER...

 

Yönetim geceye katılan milletvekillerini sahneye davet etdi. Geceye katılan milletvekilleri Öztürk Yılmaz ve Pervin Buldan konuşmalarının ardından  tekrardan sahneye alınarak bu yıl derneğe en büyük maddi katkıyı yapan Mehmet Öztürk ve diğer iş adamlarına plaketleri sundular.  Ardından vekilden STK'lara herkes birlikte halaya durdu...

 

Gecede dikkat çeken bir başka noktaysa Sıxırpet-Bebereg Birlikteliğinin her etkinlikte olduğu gibi burada da en güzel şekilde sürmesiydi.  Sıxırpet-Bebereg'in tek köy olduğu gerçeği birkez daha ortaya çıktı.

 

HABERİN FOTO GALERİSİ -1- TIKLAYINIZ...

 

HABERİN FOTO GALERİSİ -2- TIKLAYINIZ...

 


ETİKETLER : BÖLGE SİYASET ve STK DÜNYASI SIXIRPET GECESİNDE BULUŞTU...
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA