Tatile Gitmek Yerine Kimsesiz Çocuklara İngilizce Öğretiyor

Iğdır'da bir ilk öğretim okulunda İngilizce öğretmeni olan Gürkan Bozkurt, yaz tatilinde Sevgi Evlerinde kalan çocuklara gönüllü olarak İngilizce dersi veriyor Bozkurt: "Çocuklardan bir tanesi benim görev yaptığım okulda öğrencim. Yetkililerle görüştüm ve bu eğitimi vermeye başladım. Yaklaşık 20 gün oldu başlayalı, çocuklar çok istekli. Bende onlarla birlikte olduğum için, mutluyum"
Bu haber 2013-08-15 11:59:02 eklenmiş ve 460 kez görüntülenmiştir.

EMRAH KOCABEY - Iğdır'da bir ilk öğretim okulunda İngilizce öğretmeni olarak görev yapan Gürkan Bozkurt, yaz tatilinde Sevgi Evlerinde kalan çocuklara gönüllü olarak İngilizce dersi veriyor.

Hacı Ali Parim Çocuk Yuvası'na yaz tatilinde olmasına rağmen her gün giden Bozkurt, buradaki 12 çocuğa 3 sat boyunca İngilizce öğretiyor. Bozkurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir ilk öğretim okulunda çalıştığını ifade ederek, gönüllü olarak da sevgi evlerindeki çocuklara İngilizce öğrettiğini söyledi.

Yuvada kalan çocukları sürekli ziyaret ettiğini, boş vaktini onlarla geçirmeye çalıştığını anlatan Bozkurt, "Çocuklardan bir tanesi benim görev yaptığım okulda öğrencim. Düşündüm bu çocuklar için ne yapabilirim diye. Yuvaya geldim İngilizce öğretmeye karar verdim. Yetkililerle görüştüm ve bu eğitimi vermeye başladım. Yaklaşık 20 gün oldu başlayalı, çocuklar çok istekli. Bende onlarla birlikte olduğum için mutluyum" dedi.

Çocuklara çeşitli kaynaklarla İngilizce öğrettiğini belirten Bozkurt, şöyle devam etti:  

"Çeşitli setlerimiz ve kaynaklarımız var bu kaynaklar sayesinde derslerimizi işliyoruz. Hem oyun oynuyoruz hem de İngilizce öğretiyorum. Çocuklarımızla güzel bir etkinlik yapıyoruz. Öğretmen arkadaşlarım beni arıyorlar, neden tatile gitmediğimi soruyorlar. Ben de çocuklarla mutlu olduğumu söylüyorum. Gitmek istemiyorum. Ben çocuklarla dinleniyorum ve tatil de yaptığımı düşünüyorum. Toplum olarak İngilizce konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Tekrar etmediğimiz için sürekli unutkanlık yapıyor. Bende bunun için çocuklara daha somut bir şekilde anlatmaya çalışıyorum. Kelime kartları ve bilgisayar üzerinden çocuklara bu dersleri vermeye çalışıyorum."

"Kendimi yuvada mutlu hissediyorum"

Yuvada çocuklarla olduğu için mutlu olduğunu dile getiren Bozkurt, "Burada olduğum için çok huzurluyum. Iğdır'da görev yaptığım sürece bu çocuklara gönüllü olarak İngilizce öğretmeye çalışacağım. Başka bir yere tayinim çıkarsa orada bulunan çocuk yuvasına giderek çocuklara destek olmaya çalışacağım. Bu çocukların ihtiyacı var, toplum olarak desteğimizi esirgememeliyiz" diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Özgür Turhan da Bozkurt'un "Gönül Elçisi Projesi" kapsamında yuvaya gelip çocuklara İngilizce öğrettiğini söyledi.

Gönüllü öğretmenin yaz tatilinde olduğunu ancak tatilini çocuklarla geçirdiğini belirten Turhan, şunları kaydetti:  

"Öğretmen arkadaşımız bildiği her şeyi çocuklarımızla paylaşıyor. Çok güzel bir davranış ve birçok insana örnek olacak bir davranış. Devletimiz bu çocuklara gerekli her imkanı sağlıyor. Biz vatandaşlarımızdan sadece manevi destek istiyoruz. Bu çocukların sadece sevgiye ihtiyaçları var bunu da insanlarımızdan bekliyorlar. Bu öğretmen arkadaşımız çok güzel başlangıç yaptı diğer meslek grubu erbaplarını da yuvamıza bekliyoruz." - Iğdır

ETİKETLER : Tatile Gitmek Yerine Kimsesiz Çocuklara İngilizce Öğretiyor
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA