Soykırım Savaşı ve Oyunları Tüm Bölgeyi Sardı…

Koalisyon 6 Ayda 50 asker eğitti. Onları’da El-Nusra 50 dakikada esir aldı. Sudi arabistanda camide özel birlik havaya uçuruldu. Van’da karakola bomba yüklü araçla saldırı...
Bu haber 2015-08-07 00:32:10 eklenmiş ve 498 kez görüntülenmiştir.

Soykırım Savaşı ve Oyunları Tüm Bölgeyi Sardı…

 

Koalisyon 6 Ayda 50 asker eğitti. Onları’da El-Nusra 50 dakikada esir aldı. Bunlardan biri olan 30.Bölük  "Nusra Cephesi'yle savaşmak istemiyor" Koalisyonun kendilerine karşı oyun yaptıklarını, koalisyon güçlerinin ne daiş barbarlığına, nede esad barbalığına mudahale niyetleri olmadığını, oyun oynadıklarını, ana hedefin tüm ortadoğu genelinde İsrail dışında istikrar ve devlet kalmaması, bu nalmada Türkiye’yi de iyice kucaklarına almaya başladılar.

 

Nusra Cephesi ise daişi belli bölgelerde durdurmayı başardı. Onlarda Kürtler gibi Türkiye için hayati önemde olan Türkmen nufusa yardımcı olmaya başladılar. Türkiye sınırına yakın kontrol ettikleri bölgeleri Türkmenlere terk ettiler.

 

Bölge genelinde her yer kan gölü. Sudi arabistanda camide özel birlik havaya uçuruldu. Van’da karakola bombalı araçla saldırı… savaş her yerde giderek büyüyor…

 

Daily Telegraph ABD'nin Suriye'de savaşmak için eğittiği birliklerin El Kaide bağlantılı Nusra Cephesine karşı savaşmayacaklarını açıkladığını iddia etti. BBC'ye konuşan bir birlik komutanı da ABD'yi kendilerini koruyamamakla suçladı.

 

 

İngiliz Daily Telegraph gazetesi, ABD'nin Suriye'de savaşmak için eğittiği birliklerin El Kaide bağlantılı Nusra Cephesine karşı savaşmayacaklarını açıkladığını iddia etti.

 

Habere göre '30. Bölük' adlı grup Salı günü yaptığı açıklamada ABD'nin engelleme çalışmalarına rağmen 'Beşar Esad'a karşı da savaşacağını' belirtti.

 

"Bölük Suriye'nin onurlu evlatları tarafından ülkeyi Esad'in çeteleri ve IŞİD'den temizlemek adına kurulmuştur" açıklamasını yapan 30. Bölük ayrıca 'başka gruplarla savaşın içine çekilmeyeceğini ve Nusra Cephesi'yle savaşmayacağını' vurguladı.

 

Bu arada 30.Bölük'ün komutanlarından Yüzbaşı Ammar El Wawi de Washington'ı eleştirdi ve ABD öncülüğündeki koalisyonun geçen hafta uğradıkları saldırıda kendilerini koruyamadığını belirtti.

 

El Kaide'nin Suriye kolu Nusra Cephesi'yle girişilen çatışmada en az beş 30.bölük savaşçısı öldürülmüş, 10 savaşçı da kaçırılmıştı.

 

ABD Başkanı Barack Obama geçen yaz program kapsamında 5 bin savaşçının eğitileceğini açıklamıştı. Ancak şu ana dek sadece 54 kişi eğitilebildi. ABD Savunma Bakanlığı kriterlerine uyan savaşçı bulmakta zorlandıklarını söylüyor.

 

"Çok yavaş ilerliyor"

 

Yüzbaşı El Wawi BBC'ye yaptığı açıklamada "Proje çok yavaş ilerliyor. 15 bin savaşçıdan oluşan bir ulusal ordu kurmaya hazırlar ve projeyi para, silah ve havadan korumayla destekleyeceklerini duyuyoruz. Ama gerçekte altı ayda sadece 60 savaşçı eğitildi. Herkesi hazır etmek onyıllar sürecek" dedi.

 

ABD geçen Cuma günkü El Nusra saldırısında havadan "savunma desteği ateşi açıldığını" söylemişti. Ancak Yüzbaşı Wawi ateş desteğinin çatışmanın bitmesinden sonra geldiğini söyledi.

 

 

Van’da karakola bomba yüklü araçla saldırı

Van’da karakola bomba yüklü araçla saldırı

 

Van'ın Başkale ilçesinde jandarma karakoluna bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırının ardından teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmanın sürdüğü öğrenildi.

 

 

Edinilen bilgiye göre olay, akşam saatlerinde ilçeye 10 kilometre mesafede bulunan Bebleşin Jandarma Karakolu'nda meydana geldi. Bir grup PKK'lı tarafından karakola taciz ateşi açtı, ardından da bomba yüklü aracı karakol önünde park halinde bulunan zırhlı araca çarptırarak patlatıldı. Saldırının ardından teröristlerle güvenlik arasında çıkan çatışma devam ederken, ölen ya da yaralanan olup olmadığıyla ilgili bilgiye ulaşılamadı.

 

Öte yandan, bir grup PKK'lının Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'na sızmaya çalıştığı sırada askerin fark ederek ateş açması sonucu kısa süre çatışma yaşandığı, ardından PKK'lıların olay yerinden kaçtığı öğrenildi. Bölgeye çok sayıda zırhlı araç sevk edildiği belirtildi.

 

PKK'lılar Uludere'de hükümet konağı, emniyet ve jandarmaya saldırdı: 1 yaralı

 

Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde PKK'lılar eş zamanlı olarak Hükümet Konağı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı'na roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Saldırıda sivil bir vatandaş yaralanırken, güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle 10 dakika süren çatışma yaşandı. Hükümet Konağı'ndaki adliye binasında bulunan HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, çatışma sırasında bir süre binada mahsur kaldı.

 

Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde PKK'lılar saat 23.00 sıralarında eş zamanlı olarak Hükümet Konağı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı binalarına roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Saldırıda mermi isabet eden sivil bir vatandaş hafif yaralandı. Güvenlik güçlerinin PKK'lılara anında karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Yaklaşık 10 dakika süren çatışmada yoğun ateş altında kalan PKK'lılar kaçtı. Güvenlik güçleri saldırıların ardından kaçan PKK'lıları etkisiz hale getirmek için geniş kapsamlı operasyon başlattı. İlçede operasyonlar devam ederken, güvenlik önlemleri de en üst seviyeye çıkarıldı.

 

HDP MİLLETVEKİLİ MAHSUR KALDI

 

HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, PKK'lıların saldırısı sırasında 2 gün önce gözaltına alınan 7 kişinin adliyeye sevk edilmesi nedeniyle  Hükümet Konağı binasındaki adliyede bulunuyordu. Saldırı nedeniyle binada mahsur kalan Encü, çatışmanın yaklaşık 10 dakika sürdüğünü söyledi. Encü, "Adliye binasının içinde yaralanan yok. Adliye binasının dışında yaralanan vatandaş hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı" dedi.

 

Türkiye Dünya Son Dakika Tıklayınız...

 

Kürdistan Son Dakika Tıklayınız...

 
 

 

ETİKETLER : Soykırım Savaşı ve Oyunları Tüm Bölgeyi Sardı…
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA