KÜRTLER NEDEN ORTAK SAVUNMA GÜCÜ OLUŞTURAMIYORLAR...

Kürtler gerek KDP (Barzani), gerekse AKP gibi partilerin Kürtlerin kendi ortak savunma güçlerinin oluşmasını istemediklerini yapılan Kobane saldırısıyla netleşmeye başladı.
Bu haber 2015-06-26 01:31:49 eklenmiş ve 630 kez görüntülenmiştir.

KÜRTLER NEDEN ORTAK SAVUNMA GÜCÜ  OLUŞTURAMIYORLAR...

 

Kürtler gerek KDP (Barzani), gerekse AKP gibi partilerin  Kürtlerin kendi ortak savunma güçlerinin oluşmasını istemediklerini yapılan Kobane saldırısıyla netleşmeye başladı.

 

Kürtler Kürdistan'ı kendi coğrafyalarını savunmak için bazı önemli savunma hamlelerinin yapılmasının hayati anlamda olduğunu kavradılar.

 

 Bu savunma hamlelerinin 1. Daiş vb. Terör Çetelerinin konuşlandığı Suriye ve Irak'taki tüm alanlardan temizlenmesi. Türkiye vb. ülkelerde ise bu vahşi terörün hücre yapılanmaları dahil deşifre edilmeleri, açığa çıkarılmaları...

 

2. Daiş'in Tel Abyad'dan sökülüp atılması Türkiye'de iktidar yanlısı basının ve faşist güçlerin büyük bir psikolojik  savaş yürütmesini de beraberinde getirdi. Bu da bu güçlerin daişe tam destek verdiklerinin ispatı oldu. PYD daiş vahşilerinden tehlikelidir, büyük  iftiralarla Kürtler etnik temizlik yapıyor yalanları yayıldı. Bunun üzerine Kobane'deki Arap, Kürt, Asuri din temsilcileri ortak bir basın açıklaması yaparak  atılan bu iftiraları yalanladılar.

 

Kürtler etnik temizlik yapıyor yalanı, ABD'nin bu yönlü açıklamaları, İsrail Türkiye gizli görüşmelerinin ardından Kobaneye yeniden saldırının başlaması devlet görüntüsü altında katil firmaların özelde  Kürtlere karşı , genelde ise tüm bölge halklarına karşı açıkça bir soykırım harekatı olduğu netleşmeye başladı.

 

Kürtlerin acilen ortak savunma gücü oluşturmaları. Barzani vb. güçler bu ortak savunma gücüne karşı olan kim olursa olsun daiş vb. vahşi ve soykırımcı teröre destek verdiklerini tüm bölge halklarına taşınması, ABD, Avrupa ve Rusya'da ki halklar ve STK'lar başta olmak üzere bu soykırım operasyonlarının tüm dünyaya taşınması STK ve Sivil toplumun dünya çapında harekata geçirilerek , hem soykırımıcı terörü kullanan ve halkların üstüne salan soykırımcı firmaların deşifrasyonu, hem de bölgeye soykırımı dayatan devletlerin deşifrasyonunun tüm dünya genelinde deşifre edilmesi gerçeğini Kürtler tüm dünyaya taşımalıdır...

 

Sonuç olarak DAİŞ vb. başına İslam kelimesi geçirilen terör çeteleri Kürtlere ve bölge halklarına büyük zararlar verdiği soykırım yaptığı bir gerçek. Ama uzun vadede Kürtler savunma stratejilerini daha da geliştirecek, Kürtlerin ortak savunma gücünü muhakkak kuracaklardır. Bu ortak savunma gücünün oluşmasını istemeyen,   Karşı duran KDP ve AKP gibi partiler ve temsilcileri bölgede tüm halklar nezdinde büyük bir darbe alarak halkların siyasi hayatlarında silinecekler, siyaseten bulundukları alanlarda sıfırlanacaklardır...

 

 

Bu saatten sonra Kafkaslardan İsrail ve Yunan sınırlarına kadar İran halkı dahil halkların birliğini ve bütünlüğünü istemeyen tüm devletler yerle bir olacak yıkılacaklardır. Halkların Türkiye'ye karşı sempatisi bu gerçekten dolayıdır. Halklar bu siyasal bütünlüğü TYürkiyenin oluşturacapına inandığı için Türkiye çekim merkezidir. Fakat Tel Abyad olayı Türkiye'nin bu misyonu hakkında ciddi şüpheler doğurdu. Türkiye-İsrail gizli görüşmesinin ardından Kobaneye saldırının yenilenmesi bu iki devletin bu soykırım ve katliamlar da rollerini gündeme getirdi.  Türkiye bu misyonunu kayb ederse ne Kürtleri, ne alevileri, nede diğer kesimleri kontrol edemez  parçalanır, Allah etmesin paçavraya çevrilir...

Başına İslam kelimesi geçirilen kafir, kiralık katiller, münafıklar ordusu işid daiş kaide vb. örgütler özellikle çocuk kadın yaşlı katlediyor. Açık açık soykırım yapıyorlar. Bu kafir ve itleri piyasaya salan kafir patronları hem devletleri, hemde bu kafir itleri kontrol ediyorlar... İnsanlar hala saf saf bu piyonlara bakıp asıl katilleri, devletleri ve terör çetelerini kullanan katil soykırımcı firmaları göremiyor. Halklar, devlet yada örgüt adı altında katilleri bölgemize salan katillerin, kiralık itlerin finansörü, bu planları yapan asıl aktörleri katil firmaları çözmezse bunlar tüm halkları düşürene kadar saldıracaklardır. Ortadoğu halklarına iki ihtimal dayatılmıştır. Ya soykırımcı israil, yada kelle kesen işid halklardan bu ikisi arasında tercih yapmasını, köleleşmelerini bu iki kafirden birine teslim olmalarını istiyor katil firmalar. Tetikçi katiller, iyi kötü rolü biçilen devletler katil firma ve ailelerin çizdiği soykırım senaryosunu Ortadoğuda ustaca sergiliyorlar..

 

KÜRDİSTAN SON DAKİKA HABERLER TIKLAYINIZ...

ETİKETLER : KÜRTLERİN NEDEN ORTAK SAVUNMA GÜCÜ OLUŞTURAMIYORLAR...
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA