Tutuklanan Savcı: Emniyet İstihbaratçılar IŞİD İçin Araba Çalıp Suriye'ye Gönderdi

Adana'da durdurulan TIR'larla ilgili tutuklu yargılanan savcı Şişman, mahkemede verdiği ifadesinde emniyet istihbaratta görevli bazı kişilerin IŞİD için araba çalıp Suriye'ye gönderdiğini iddia etti.
Bu haber 2015-06-19 01:08:27 eklenmiş ve 590 kez görüntülenmiştir.

Tutuklanan Savcı: Emniyet İstihbaratçılar IŞİD İçin Araba Çalıp Suriye'ye Gönderdi

 

Adana'da durdurulan TIR'larla ilgili tutuklu yargılanan savcı Şişman, mahkemede verdiği ifadesinde emniyet istihbaratta görevli bazı kişilerin IŞİD için araba çalıp Suriye'ye gönderdiğini iddia etti.

 

Adana'da 1 Ocak'ta durdurulan TIR'larla ilgili soruşturmayı yürüten savcı Özcan Şişman'ın 7 Mayıs 2015 tarihinde Tarsus 2.Ağır Ceza mahkemesinde yaptığı savunmada şok bilgiler verdiği ortaya çıktı. Şişman yaptığı soruşturmada Emniyet İstihbarat'tan bir kısım istihbaratçının El Kaide'ye yakın kişileri kullanıp İstanbul'dan araba çaldırıp Suriye'ye IŞİD'e gönderdiklerini tespit ettiğini açıkladı.

 

BİR ÇOK KİŞİNİN ARABASI ÇALINMIŞTI

 

Son yıllarda özellikle İstanbul'da çalınan ve Suriye'ye götürülen lüks araçlar haberlere konu oluyordu. Savcının ifadesinden sonra olay bambaşka bir boyut kazandı.

 

"CİLVEGÖZÜ VE REYHANLI SALDIRILARINDA İSTİHBARATÇILARIN PARMAĞI VAR"

 

Savcı Şişman aynı zamanda yakın tarihte gerçekleşen iki patlamayla ilgili de bomba açıklamalar yaptı. Savcı Şişman, Cilvegözü sınır kapısına yapılan bombalı saldırıda 14 kişinin öldüğünü, bu saldırıyı gerçekleştiren Suriye İstihbaratından dört kişinin olaydan hemen önce ve sonra irtibat için kullandığı telefonların sim kartlarının MİT muhbiri tarafından temin edilip saldırganlara verildiğini tespit ettiklerini ifade etti.

 

Savcı Şişman, Reyhanlı soruşturmasında 884 sayılı soruşturmada HT isimli şahsın istihbarat adına iş yapan kişi olduğunu tespit ettik. Bu şahsın Niğde'deki terör saldırısına karışan IŞİD militanlarını Türkiye'ye geçiren kişi olduğu tespit edildi.

 

 

Bu şahsı gören Reyhanlı saldırısında tutuklu iki kişi bizi bu işlere karıştıran kişi HT isimli bu şahıstır. Biz ne yaptıysak bunun telkiniyle yaptık açıklamasını yaptı.

ETİKETLER : Tutuklanan Savcı: Emniyet İstihbaratçılar IŞİD İçin Araba Çalıp Suriye'ye Gönderdi
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
ÇOK OKUNANLAR
SON YORUMLANANLAR
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA