2015 HOÇVAN YAYLA FESTİVALİ YAPILACAK MI...?

Hoçvan Mezopotamya Ekoloji ve Kültür Derneği Kadın Meclisi; Festival çalışmaları ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. Bu basın açıklaması kafaları fena karıştırdı. Her yıl geleneksel hale getirilen Hoçvan Yayla Festivalini bu yıl kendilerinin yapacaklarını ilan ettiler. Hoç-Fed Yayla Fesitivali tarihe mi karışıyor. Cevap bekleyen birçok soru var...
Bu haber 2015-06-04 10:32:11 eklenmiş ve 686 kez görüntülenmiştir.

2015  HOÇVAN YAYLA FESTİVALİ YAPILACAK  MI...?

 

Hoçvan Mezopotamya Ekoloji ve Kültür Derneği Kadın Meclisi; Festival çalışmaları ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. Bu basın açıklaması kafaları fena karıştırdı. Her yıl geleneksel hale getirilen Hoçvan Yayla Festivalini bu yıl kendilerinin yapacaklarını ilan ettiler. Hoç-Fed Yayla Fesitivali tarihe mi karışıyor. Cevap bekleyen birçok soru var...

 

Hoçvan Mezopotamya Ekoloji ve Kültür Derneği Kadın Meclisi yaptığı açıklamada Federasyonun ve Federasyon üyesi derneklerin bu etkinliğe katılıp katılmayacakları belirsizliğini koruyor. 18-19 Temmuz tarihleri arasında yapılması planlanan festivalin yapılıp yapılmayacağı konusunda Hoçvan Dernekler Federasyonu bugüne kadar resmi bir açıklaması yapmadığı gibi, bu konuda herhangi bir toplantı da yapmadı.  

 

Hoçvanlıların ve derneklerin kafasında birçok soru işareti var. Federasyonun binbir zorlukla ortaya çıkardığı bu etkinliği neden yeni bir adla " Kadın Meclisi" adı altında yapma gereği duyuluyor. Hoçvan kadın meclisi bu konuda Hoç_Fed'den bağımsız mı bu etkinliği yapacak. Hoçvan dernekleri kendi etkinliklerinin başka bir gurup tarafından yapılmasını kabullenecekler mi...?

 

Federasyonun bu konuda ki düşüncesi ve tututmu ne? Hoçvanlıların kafası ciddi anlamda karışık. Derneklerin binbir zorlukla geleneksel hale getirdiği, yılda birkez Hoçvanlıları bir araya getirmeyi başardığı bu etkinlik dernekler dışlanarak bitirilmeye mi çalışılıyor...?

 

Hoçvan Mezopotamya Ekoloji ve Kültür Derneği Kadın Meclisi Derneği

Bu dernek ne zaman kuruldu,

Yöneticileri kimler,

Y.K üyeleri kimlerden oluşuyor,

Bu dernek federasyonun üyesi mi, değil mi...? 

Birçok soru işareti ortada cevap bekliyor.

 

Göle Kaşar, Ardahan Bal, Hoçvan Yayla Festivali... vb. birçok festival İstanbul'da ki Ardahan Dernekleri tarafından hayata geçirilen festivaller. Festivallere siyasetçilerin müdahalesi, festivallerden derneklerin devre dışı bırakılması sonucu festivallere katılımın  hergeçen yıl giderek düşürmeye başladı. Ardahan'da yapılan festivaller giderek bitme noktasına gelmeye başladılar.

 

Siyasetin müdahalesi sonucu Ardahan'da festivaller giderek düşerken Hoçvan Derneklerinin siyaset üstü duruşları her yıl festivallerini düzenli yapmaları tüm Ardahan dernekleri nezdinde Hoç-Fed'i önemli bir konuma çekiyordu. İşte STK böyle olur dedirtiyordu. Hoç-Fed kendi etkinliğini yapacak mı, yapmayacak mı sorusunu kamu oyu ciddi ciddi merak ediyor. Federasyon çıkıp bir açıklama yapmak zorunda.

 

Bir diğer önemli soru ise "Kadın Meclisi" Hoç-Fed'in etkinliğini mi yapacak, Hoç-Fed'den bağımsız bir etkinlik mi yapacak. Bu anlamda Kadın meclisi ve Hoç-Fed festivalle ilgili halkı bilgilendirmeleri, bu soruların cevaplarının netleşmesi gerekiyor...

 

Hepsinden önemlisi Hoçvan Yayla Festivali en az 40-50 bin tl bütçe gerektiren bir oraganizasyon, bu bütçeyi oluşturmada federasyon zorlanırken festivale soyunan arkadaşlar bu bütçeyi yapabilecekler mi...?

 

http://www.dkmmedyatv.com/files/firm/photo/4f9e37791d.jpg

HOÇVAN FESTİVALİ KADIN MECLİSİ BASIN AÇIKLAMASI

 

BASINA VE KAMUOYUNA

 

Hoçvan Kadın Meclisi olarak Rojava ‘dan başlayarak Kobani’ deki  onurlu duruşuyla taçlandırılan Kadın devrimini selamlamak şiarıyla, 2015 te  Hoçvan’da  11. Hoçvan Yayla Festivalini ,Kadın yılı olarak ilan ediyor ve biz Hoçvan Kadınları da kadınların öncülük ettiği bu önemli süreci de sahiplenerek; Hoçvan’da da bu iradeye, dik duruşa yakışır bir çalışmayla cevap olmak istiyoruz.

 

Bu yıl Kadınlar olarak gerçekleştireceğimiz  11. Hoçvan Yayla Festivalini başta Hoçvanlı bütün kadın şehit yoldaşlarımız olmak üzere, halkına umut olmuş tüm şehitlerimize atfediyoruz.Ve onlara yakışır bir çalışmayı başlatmış olduğumuzu da buradan ilan ediyoruz.

 

Başta bu değerli çalışmayı bizlerle yürüten tüm kadın arkadaşlarımız olmak üzere; katkılarından dolayı tüm halkımıza ve siyasi kurum ve kuruluşlarımıza, Sivil Toplum örgütlerimize de şükranlarımızı iletiyor ve saygıyla selamlıyoruz.

 

Bu yıl kadın öncülüğünde yapılacak olan bu festival; içerik olarak da kültürümüzü, dilimizi, rengimizi yansıtmakla birlikte, tarihsel olarak da Hoçvan’a yakışır bir festival olmasını planlıyoruz.Hoçvan tarihçesini pek bilmeyen biz Hoçvanlılar için tarihi bir başlangıç olacağını umuyoruz.

 

Hoçvan’da sürecin ruhuna da yakışır bir çalışmayı ortaya koymanın zorluğu, değerlerimizin anıları ve bıraktıkları mirasa sahip çıkabilecek değerli, anlamlı, içi dolu bir programın olması gerekliliği biz kadınların omzundaki yükün ne kadar ağır olduğunu, yani nasıl anlamlı, zor bir işi üstlendiğimizi de ortaya koyuyor.

 

Hoçvan’ın tüm özgünlükleri, koşulları göz önünde bulundurularak kadınlar olarak belirlemiş olduğumuz festival tarihi 18_19 Temmuz 2015 dir.Bir çok tekniki hazırlıklarımızı bitirmiş olmakla birlikte Ardahan’da da festival alanı ,günü için de başvurumuzu yapmış bulunmaktayız.

 

Başta değer ailelerimiz olmak üzere; Türkiye metropollerine çeşitli nedenlerle göç etmiş halkımızı 18_19 Temmuzda Hoçvan’a davet ediyor ve değerlerine, kültürüne, diline, doğasına ve daha önemlisi bölgesine sahip çıkmaya çağırıyoruz.

 

 

Hoçvan Mezopotamya Ekoloji ve Kültür Derneği Kadın Meclisi

ETİKETLER :
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA