DİLOVASI ARDAHANLILAR DERNEĞİ GÖRKEMLİ BİR TÖRENLE AÇILDI...

15- 20 güzel insan, birbirinden güzel, birbirinden duyarlı Ardahanlı hemşerimiz bir araya geldiler, 2 ay gibi kısa bir sürede dernekleşme kararı aldılar, derneklerini kurdular. Görkemli bir törenle açılışlarını yaptılar. Ardahanlılar olarak gurur kaynağımız oldular.
Bu haber 2015-06-01 09:24:38 eklenmiş ve 892 kez görüntülenmiştir.

DİLOVASI ARDAHANLILAR DERNEĞİ GÖRKEMLİ BİR TÖRENLE AÇILDI...

 

İstanbul genelinde olduğu gibi diğer illerde de Ardahanlılar KAİ vb. dernekleri bir kenara iterek kendi derneklerini kurmaya başladılar.

 

İşlevini yitiren KAİ dernekçiliği nedeniyle  uzun yıllardır Türkiye genelinde olduğu gibi  Dilovası-Gebze gibi Ardahan Nüfusunun yoğun olduğu birçok  il, ilçede Ardahanlıların sesi soluğu adeta kesilmişti.

 

15- 20 güzel insan, birbirinden güzel, birbirinden duyarlı Ardahanlı hemşerimiz bir araya geldiler, 2 ay gibi kısa bir sürede dernekleşme kararı aldılar, derneklerini kurdular. Görkemli bir törenle açılışlarını yaptılar. Ardahanlılar olarak gurur kaynağımız oldular.

 

Dilovası gibi Ardahanlıların yoğun olduğu bir ilçede Ardahanlıları dernekleştirdiler, KAİ komedisini bitirdiler, dillere destan görkemli bir açılışa imza attılar...

 http://www.dkmmedyatv.com/files/firm/photo/d2b419c1e7.JPG

Dilovası Ardahanlılar Derneğinin açılışına Ardahan'ın yetiştirdiği Türkiye'nin en önemli siyaset adamlarından CHP genel başkan yardımcısı Gürsel Tekin, ünü Türkiye sınırlarını aşan usta siyasetçi Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, Hanak Belediye başkanı , Dilovası Belediye başkanı,  Dilovası Kaymakamı, Ak Parti, CHP, HDP'den Milletvekili adayları,  ilçe başkan ve yönetimleri, meclis üyeleri, Ardahan Dernekler Federasyonu Başkanlar kurulu üyesi, Ardahan Kültür Dayanışma Derneği Başkanı ve Doğu Medya İmtiyaz Sahibi Yusuf Sit ve yönetimi, Hoçvan Dernekler Federasyonundan Haskar Dernek başkanı Deniz Ömeroğlu, Nebioğlu Dernek Başkanı İlhan Atbaş, Yurtaş Hakları Derneği Genel Başkanı Necati Akdeniz, Dilovası, Gebzeden onlarca dernek, STK  halktan yoğun bir katılım oldu.

 

Dilovası Derneğinin açılış konuşmasını derneğin kurucu başkanı Türkcan Şirin yaptı. Şirin, Dilovasın'da  Ardahanlıların birlik, bütünlüğe, altında toparlanacakları bir çatıya ihtiyaçları vardı. Kars-Ardahan-Iğdır'ın 20 yıldan fazladır ayrı illere ayrılması nedeniyle Trabzon-Artvin-Rize diye bir dernekçilik olmayacağı gibi artık KAİ diye bir dernekçilik şansı da kalmadı. Bu anlamda Ardahanlılar olarak dernekleşme,  ilimizi temsil etme görevi bana ve yönetim kurulu arkadaşlarıma nasip oldu. Bizleri kırmayıp davetimize icabet ettiğiniz için hepiniz hoş geldiniz , sefalar getirdiniz. Açılışımıza katılan herkese canı gönülden teşekkür ediyoruz dediler...

 

Başkanın ardından Dilovası Belediye başkanı ve protokolün önde gelen isimleri sırasıyla konuşma yapıp halkı selamladılar. Dernekçiliğin zor ve zahmetli bir iş olduğununa vurgu yaptılar. Dilovası Belediye Başkanı ellerinden gelen desteği esirgemeyeceği sözünü verirken, Kaymakam... Ardahan'ı anlattı. Tekin, siyasi, iktisadi, koşullar bizi ülkemizde gurbetçi yaptı. Buna rağmen bizler bu ülkenin siyasetine, ekonomisine, kültürüne... en iyi katma değeri katanlar olduk.  Günümüzde sıkıntıların giderliliği yerler STK'lardır, Hemşerilerimiz nerde olursak olalım bize ihtiyaç duyduklarında yanlarında olcağız. Başkan ve kurcu yönetimini kutluyorum.

 

Sakık, bu ülke doğusu, batısıyla hepimizindir. Dernekçilik -STK'lar  Yüzyıldır Türkiye halklarına dayatılan ötekileştirme, çatıştırma, ırkçılık  gibi olguları yok eden panzehirlerdir.  Anadolu'da, Mezopotamya'da, Ön-Asya yada Ortadoğu'da yabancı yoktur. Birbirine akraba kardeş halklar vardır. Yüzyıllardır, ayrıştırılıp çatıştırılıyoruz. Bu emperyalist saldırıyı insanı ve insani değerleri merkeze koyarak hep birlikte sonlandıracağız.  Bu anlamda STK'ları önemsiyoruz. Ötekinin olmadığı, ırkçılık ve diktatörlüğün olmadığı, ülkemizde yaşayan tüm halkların kardeş olduğu, eşit olduğu  demokratik bir Türkiye'nin ortaya çıkması için çalışmak hepimizin görevidir. STK alanında atılan her adımı önemsiyoruz. Sizleri kutluyoruz dediler...

 

Dilovasından Ardahan'ın adını Bütün Türkiye'ye duyuran Yönetim Kurulu Üyeleri:

http://www.dkmmedyatv.com/files/firm/photo/9223366f3c.JPG

Türkcan Şirin

Erol Atbaş

Hamza Şayir

Cevdet Konukseven

Güven Demirbaş

Hikmet Demir

Murat Çoban

Gökmen Deli

Şener Yıldız

Ali Osman Alioğlu

Murat Avşar

 

 

Açılıştan İzlenimler...

 

Dilovası Ardahanlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin açılışını günler öncesinden haberleştiren sosyal medya (Facebook sayfamız Dogukultur-Dkmhaber, Twiteer Dogumedya-1) üzerinden  binlerce insana ulaşmasını sağlayan yayın STK alanında ki duyarlılığı ile her zaman olduğu gibi yine Doğu Medya oldu. Doğu Medya olarak açılıştan 2-3 saat önce açılışın yapılacağı dernek merkezine gittik. Saatler öncesinden derneğin önü cadde boydan boya çelenklerle kaplanmış, her tarafa bir renk cümbüşüne dönüşmüştü.

 

Derneğe adım atmadan Atılım Makine Firmasının Satın Alma Müdürü Mehmet Öztürk'le karşılaştık. Ardından bölge basını ve derneklerinin bu açılışa katılmasına ön ayak olan,  bir dönemde Gölgeli Derneği başkanlığı yapan Yıldız Epoksi İnşaatın sahibi Mehmet Yıldız geldi. Yıldızın ardından Ak Parti Meclis Üyesi aynı Zamanda Hoçvan Beberek  Dernek başkanı Cafer Aşar  ve hemşerilerimiz, yine bir hemşerimizin işlettiği Özgür Cafe'nin önünü doldurmaya başladılar. Hemşerilerimizin nerde olursa olsun  bizi ve doğu Medya'yı tanıdıklarını, takip ettiklerini, çok sıcak bir şekilde karşılamaları taktire şayan bir durumdu...  Bundan dolayı bizde bu güzel hemşerilerimize bu özel haberi yaparak onları onurlandıralım dedik.

 

Bir çok hemşerimiz  yönetimde olmamalarına rağmen yönetici duyarlılığı ile Dilovası Ardahanlıların dernekleşmesi için yöneticiler kadar onlarında efor harcadığını öğrendik. Burada esnafın yoğun bir şekilde Ardahanlı olduğuna, Ardahanlıların burada önemli bir nüfusa sahip olduğunu şahit olduk.

 

Kurcular  arasında yer alan Zeki Kardeşler Firmasının temsilcisi Erol Atbaş'ın  ve kardeşlerinin dernek binasını Ardahanlılar Derneğine tahsis ettiğini öğrendiğimizde hem kendisiyle tanıştık, hem de tebrik ettik.

 

Yine kurucular arasında yer alan iş adamı Şayir Mühnedisliğin sahibi Hamza Şayir'in derneğe önemli katkılarda bulunduğunu, tüm kurucu YK üyelerinin büyük bir özveri göstererek Ardahanlıların Dilovası'nda hep birlikte bu önemli başarıya imza attıklarını öğrendik.

 

Açılışta en yoğun ilgi Sırrı Sakık ve Gürsel Tekin'e olurken, Tekin geldiğinde yoğun bir ilgiyle karşılandığı gibi, bir kız çocuğu tarafından çiçekle karşılandı. Sırrı Sakık'ın etrafı sarıldı. birlikte fotoğraf çekme yarışı başladı. Bu ikiliye o kadar  yoğun büyük bir ilgi oluştu ki Ardahan'ın o meşhur kate bişi çeçil peynirini tam yeme fırsatı bulamadılar. Tadına bakmakla yetindiler...

 

Mescidi, şark köşesi, kütüphanesi, toplantı salonuyla harika bir dernek, dualar eşliğinde harika bir açılışa şahit olduk.  Derneğin fikir babalarından, kurucu YK Üyesi iş adamı Hamza Şayir bizi arabasıyla İstanbul'a kadar getirdi...

 

DİLOVASINDA AYNI GÜN HDP'NİN DE MİTİNGİ VARDI

http://www.dkmmedyatv.com/files/firm/photo/95c299b40c.JPG

Dilovası Ardahanlılar Derneğinin açılışının yapıldığı gün HDP'nin de şehrin merkezinde mitingi vardı. Dilovasına girerken HDP dışında fazla bir partinin varlığına rastlamak pek olası olmadı. HDP'nin yaptığı mitingde şehrin merkezi dolup taşmıştı... Sakık burada halka seslenirken, bugün Türkiye'de meydana gelen gelişmler, değişim dönüşüm her alanda gördüğünüz demokratikleşme adımlşarı... vb. Bu gelişmelerin 1. derecede mimarı Serok Abdullah Öcalandır. Bu gerçeği artık Türkiye halkları ve tüm dünya bilmektedir. Tarih boyunca olduğu gibi değişim dönüşüm yine doğudan, yine Kürdistandan başlayarak Tüm ülkeye yayıldı.  Bütün vatandaşların olan, ötekinin olmadığı, kanular önünde herkesin ve kesimin eşit olduğu bir ülkeyi verdiğimiz mücadeleyle , ağır bedeller ödeyerek bizler inşa etmeye başladık... dediler.

 

 DİLOVASI ARDAHANLILAR GÜRSEL TEKİN KARŞILAMASI VİDEO HABER

Kocaeli CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin: Anahtarı Teslim Ettiğiniz İktidar Yöneticileri Evinizi...


 

 

 

 

 

 

 

 

AÇILIŞTAN KARELER

http://www.dkmmedyatv.com/files/firm/photo/6ad31ff501.JPG

http://www.dkmmedyatv.com/files/firm/photo/33cd7f7241.JPG

http://www.dkmmedyatv.com/files/firm/photo/263a09082f.JPG

http://www.dkmmedyatv.com/files/firm/photo/eb2c65153f.JPG

 

Yusuf Sit- İsmail Okcu- Murat Öztürk/ Doğu Medya

info@dogukultur.com

ETİKETLER :
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA