DAİŞ Terörü Palmira'da İnsan ve Tarih Katliamına Başladı...

Katil Firmaların lejyon ordusu binyılların antik kenti Palmira'da bir taraftan katliam yaparken, diğer yandan Mezopotamya ve Önasya (Ortadoğu) halklarının tarihi belleğini silmek, halkların belleklerini sıfırlamak özellikle son yüzyıldır tarihten silinmeye çalışılan Kürtleri, kültürlerini, tarihlerini yıkıma uğratmak, geride delil bırakmamak için tarihi tüm eserleri yok etmeye başladı.
Bu haber 2015-05-24 18:36:58 eklenmiş ve 645 kez görüntülenmiştir.

DAİŞ Terörü Palmira'da İnsan ve Tarih Katliamına Başladı...

 

Katil Firmaların lejyon ordusu binyılların antik kenti Palmira'da bir taraftan katliam yaparken, diğer yandan Mezopotamya ve Önasya (Ortadoğu) halklarının tarihi belleğini silmek, halkların belleklerini sıfırlamak özellikle son yüzyıldır tarihten silinmeye çalışılan Kürtleri, kültürlerini, tarihlerini yıkıma uğratmak, geride delil bırakmamak  için tarihi tüm eserleri yok etmeye başladı.

 

Bilindiği gibi yüzyıldan fazladır Türkiye dahil bölgede kurulan tüm devletler halkları ve kültürleri soykırıma uğratan diktatörlüklerdi. Tüm bölgede Türkiye yavaş yavaş demokrasiye geçerken diğerleri Soykırımcı-Katil-Kapital devletlerin daiş vb. lejyon-kiralık orduları, sisi, esed,gibi diktatörlerle dolduruldular. Diktatörlerin yarım bıraktığı kültürel soykırım işi daiş vb. terör çetelerine verildi.

 Suriye devlet televizyonu, IŞİD'in Palmira şehrinin merkezinde çoğu kadın ve çocuk olan 400 sivili öldürdüğünü, tarihi eserleri ise yıkmaya başladığını  duyurdu.

 

Suriye devlet televizyonu, IŞİD'in Palmira şehrinin merkezinde çoğu kadın ve çocuk olan 400 sivili öldürdüğünü bildirdi.

 

Suriye resmi haber ajansı SANA'nın "sivil güvenilir kaynaklara" dayandırdığı haberinde, "IŞİD teröristleri, Palmira'da çoğunluğunu kadın, çocuk ve yaşlıların oluşturduğu en az 400 kişiyi emirlerini yerine getirmedikleri gerekçesiyle öldürdü." ifadesine yer verildi.

 

ONLARCA DEVLET MEMURUNU DA KATLETTİLER

 

Haberde ayrıca IŞİD militanlarının, aralarında Palmira Devlet Hastanesi Hemşirelik Bölümü Başkanı ile tüm aile fertlerinin de bulunduğu onlarca devlet memurunu öldürdüğü belirtildi.

 

IŞİD, kısa süre önce Suriye ordusuyla kanlı çatışmalara girdiği 2 bin yıllık Palmira Antik Kenti'nin tamamını ele geçirmişti.

 

 

(Terör örgütüne yakın sosyal medya hesaplarından antik kentteki burçlara IŞİD bayrağının dikildiğini gösteren fotoğraflar yayınlandı.)

 

UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan kentte, 2 bin yıllık anıtlar ve heykeller bulunuyor.

 

2 Bin Yıllık Antik Kent IŞİD'in Elinde

2 Bin Yıllık Antik Kent IŞİD'in Elinde

 

IŞİD, KAPININ DİĞER TARAFINI DA ALDI

 

IŞİD, iki gün önce Suriye tarafını ele geçirdiği Tenef sınır kapısının Irak tarafını da aldı. Irak ordusu El Velid sınır kapısından çekildi.

 

Irak güvenlik güçlerinden adının açıklanmasını istemeyen bir subay, "IŞİD, bugün sabah erken saatlerinde Irak ordusu ve güvenlik güçlerinin çekilmesiyle El Velid sınır kapısını ele geçirdi" dedi.

 

AFP'ye konuşan subay, Irak ordusu ve güvenlik güçlerinin Ürdün'le sınır kapısı olan Terbil yakınlarına çekildiğini ifade etti.

 

Anbar Sınır Komisyonu Başkanı Fuad Casem, Irak ordusu ve güvenlik güçlerinin El Velid sınır kapısından çekildiğini doğrulayarak, "Sınır kapısında IŞİD'e karşı savunan güvenlik güçlerine askeri destek yoktu. Orada savaşan güçlerin de yeterli gücü de yoktu." diye konuştu.

 

Casem, sınır kapısının Suriye ve Irak iki tarafının IŞİD'in kontrolünde olduğunu ifade etti.

IŞİD Cuma günü Humus sınırları içerisinde yer alan Tenef Sınır Kapısı'nın kontrolünü sağlamıştı. Böylece Irak sınırındaki tüm sınır kapıları Suriye rejiminin elinden çıkmış oldu.

 

IŞİD'İN İLERLEYİŞİ DURMADI

 

Geçtiğimiz Eylül ayından bu yana ABD öncülüğündeki koalisyon IŞİD'e karşı hava saldırıları düzenliyordu. Ancak düzenlenen bu saldırılara rağmen IŞİD'in ilerleyişi durdurulamadı.

Son olarak Kobani'den çekilen IŞİD, birkaç ay sonra Suriye ve Irak'ta ilerleyişine yeniden devam etti.

 

 

IŞİD hafta başında da Irak'ın Anbar eyaletinin Ramadi kentini ele geçirmişti.

 

2 Bin Yıllık Antik Kent IŞİD'in Elinde

IŞİD, Suriye'nin dünya mirasları arasında bulunan 2 bin yıllık antik kenti Palmira'yı tamamen ele geçirdi. IŞİD'in kenti yok etmesinden korkuluyor.

  •  
2 Bin Yıllık Antik Kent IŞİD'in Elinde

Terör örgütü IŞİD, Suriye'deki Palmira antik kentinin kontrolünü ele geçirdi. Kentin alınması IŞİD'e Şam ve Humus'ta rejimin elindeki bölgelere ulaşma imkanı verebilir.

 

Suriye devlet televizyonu, Palmira'yı ve hemen bitişiğindeki modern Tadmur kentini savunan birliklerin geri çekildiğini, sivillerin de tahliye edildiğini duyurdu.

 

 

Suriye İnsan hakları Gözlemevi, IŞİD'in tüm kenti ele geçirdiğini duyururken, Al Jazeera muhabiri, bir haftadır devam eden çatışmaların ardından IŞİD'in Palmira'daki hapishane, hastane ve havaalanını da ele geçirdiğini ifade etti.

ASKERLER ÇEKİLDİ

 

Suriye Devlet Televizyonu da rejime bağlı askerlerin şiddetli çatışmalar sonrası kentten çekildiğini, sivillerin de tahliye edildiğini duyurdu.

 

ANTİK KENT, UNESCO'NUN DÜNYA MİRASI LİSTESİNDE

 

Humus'un doğusunda kalan Palmira kenti, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) Dünya Mirası listesinde.

 

"IŞİD, KENTİ YIKABİLİR"

 

Suriyeli antik kentlerden sorumlu yetkili Mamun Abdülkerim ise IŞİD'in Tedmur Hava Üssü'ne 1 km uzaklıktaki tarihi Palmira kentini 'yıkabileceği' uyarısını yaptı.

 

 

IŞİD daha önce de ele geçirdiği antik eserleri tahrip etmiş, yayınlanan görüntüler büyük tepki çekmişti.

UNESCO'DAN "KENTE DOKUNMAYIN" ÇAĞRISI

 

UNESCO, Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Palmira antik kentine dokunulmaması çağrısını yineledi. UNESCO Başkanı Irina Bokova, gelişmeleri kaygıyla izlediklerini belirtti.

Bokova, açıklamasında "Savaş Orta Doğu'nun en önemli kentlerinden birini ve sivil nüfusunu tehdit ediyor" dedi.

 

SURİYELİ YETKİLİLER: ULUSLARARASI TOPLUM KAYBEDER

 

 

Suriyeli yetkililer ise, Palmira'nın kurtarılmasının uluslararası toplumun görevi olduğunu belirtiyor: "Bu, uluslararası bir savaş. Eğer IŞİD kazanırsa, bu hem Suriye halkına karşı, hem de ABD, Çin, Fransa, İngiltere ve Rusya'ya karşı bir zafer olacak. Uluslararası toplum kaybetmiş olacak."

Palmira antik kentindeki 1. ve 2. yüzyıldan kalma tapınaklar o dönemlerin en iyi korunmuş eserleri arasında bulunuyor.

Irak Eski Eserler Müdürü Mamun Abdülkerim ajanslara yaptığı açıklamada, Palmira'daki yüzlerce heykeli, güvenli yerlere taşıdıklarını söyledi. Ancak kentteki kalıntılar tehdit altında. Abdülkerim, "Bu tüm dünyanın savaşıdır" dedi ve ABD öncülüğündeki askeri güçlerin IŞİD'in antik kenti yıkmasını engellemesini istedi.

KENT, STRATEJİK BİR NOKTADA

Palmira, doğudaki Der-ez-Zor kentiyle başkent Şam arasında stratejik bir noktada yer alıyor, zengin gaz yataklarının bulunduğu bölgeye de yakın.

ETİKETLER :
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA