ARDAHAN'DA BU HAFTANIN SİYASET GÜNDEMİ...

CHP Mitinginde; Kılıçdaroğlu yine halkı görmedi. Boşluğa konuştu... PAZAR ESNAFI HDP'LİLERİ KIRMIZI KARANFİLLERLE KARŞILADI, TÜNELLER TAMAM, SIRA HAVAALANINDA, O MECLİSTE VEKİL, MEMLEKETİNDE REŞBER
Bu haber 2015-05-08 09:55:15 eklenmiş ve 671 kez görüntülenmiştir.

ARDAHANDA BU HAFTANIN GÜNDEM HABERLERİ

TÜNELLER TAMAM, SIRA HAVAALANINDA

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ardahan’da Ardahanlının bin yılık rüyası tüneller konusunda müjdeli haberlerler verdi. Sahara ve Ilgar tünellerinin inşaatına yakında başlanacağını bildirdi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, bir takım programları kapsamında Ardahan’a geldi.

Özel uçak ‘ANA’ ile Kars Harakani Havalimanı’na giden Davutoğlu, burada ki karşılamanın ardından helikopterle Ardahan’a geldi. 25’nci Hudut Tugay Komutanlığı Anıtkale Kışlası’nda Başbakan Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu’nu, Vali Ahmet Deniz, eşi Olcay Deniz, Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Tugay Komutanı Erdem Kargın, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, İl Emniyet Müdürü Selami Hüner ve İl Jandarma Komutanı Osman Yeşilöz karşıladı.

 Fotoğraf
Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Ardahan mitinginde ana muhalefet partisi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a yüklendi.

Başbakan Davutoğlu, Ardahan’da düzenlene mitingde halka hitap etti. Havayolu ile Kars’a gelen Davutoğlu, buradan helikopterle Ardahan’a geçti. Başbakan Davutoğlu, Kongre Caddesi PTT Meydanı’nda vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği mitingde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İl Başkanı Yusuf Demirci, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, milletvekili adayları Prof. Dr. Orhan Atalay ve Veteriner Hekim Yunus Baydar ile birlikte vatandaşları selamladı. Başbakan Davutoğlu konuşmasında şunları söyledi;

“Ardahan özgürlüğün, işgalin ne demek olduğunu bilir. Milli birlik ve beraberlik istiklal davası olduğu en önce Ardahanlılar yürür. Ardahanlılar ayrım yapanlara izin vermez. Buraya gelenler bir kesimden oy isterler. Bir başka parti etnik milliyetçilik yapar. Ardahanlı her bir kardeşimizden oy istiyoruz, gönüllerini kazanmak istiyoruz. Her bir kardeşimizin gönlüne girmek istiyoruz. Ardahan bizim serhattır. 7 Haziran’da milli iradeye sahip çıkacak mıyız? Bize her yer Türkiye diye haykıracak mıyız? Eğer AK Parti varsa cümle alem bilsin ki Ardahan tek yürek, Türkiye tek yürek.”

Kafkas barışı için ne gerekiyorsa yapacaklarını söyleyen Davutoğlu, “Sandıkta size emanet. Ardahan’da ikide iki istiyoruz. Birlik için, beraberlik için ikide iki istiyoruz. Hazinemiz zenginleşti. GSMH 230 milyar dolardan 800 milyar dolara çıktı. Bu dev ayağa kalktı ve 2023’e doğru dünyanın en büyük ekonomisine doğru ilerliyor.

Şer odakları durmadılar. Serhat şehrinden bütün Kafkaslar’a can, Azerbaycan’a mesaj olarak söylüyorum. Kafkas barışı için ne gerekiyorsa yaparız. Biz herkesle tarihi konuşuruz. Hiçbir güç karşısında baş eğmeyiz. Kafkas tarihi yazılacaksa Ahıska Türkleri’ni de konuşmak gerekir. Selam olsun bütün baskılara karşı kimliğini koruyan yiğitlere. Bizde kimseye karşı zulüm veya baskı aracı olarak kullanılan bir yöntem olmamıştır. Olmayacakta” dedi.

“NEREDE BİR MAZLUM OLSA SAHİP ÇIKARIZ”

Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklenen Başbakan Davutoğlu, “Dün Kılıçdaroğlu yine Suriyeliler’den bahsetmiş. İşte Kafkasya’dayız. Yiğit Azeriler, can Azerbaycanlı kardeşlerimiz Kılıçdaroğlu’nun milli şefi İnönü 146 Azerili kardeşimizi Ruslara teslim etti. Mazlumları Esad rejimine teslim edelim diyorlar. Biz teslim eder miyiz. Mazlumu zalime verir miyiz. Sahip çıkarız. Allah şahit çıkarız, tarih, millet şahit nerede bir mazlum olsa sahip çıkarız. Orta Doğu’ya barış getireceğini söylüyor. Önce partine barış getir.

CHP kaç parça. Şişli Belediyesi’nde hala barışı bulamadın. Nereye barış getireceksin. Dün buraya gelmiş, Ardahan’a ne yaptılar demiş. El insaf. Ardahanlılar bilir ne yapıldığını. Bir başkası da Demirtaş. Kudüs Yahudilerin diyen. Adını ‘Hacı dedem koymuş’ diyor. Ona saygımız sonsuz. Ama ismine ihanet ediyor. Kabe’yi Taksim’le bir tutmaya kalkıştı. Geçen sene Ardahan’da demiş ki; ‘Marmaray’ı yaptılar, Ardahan’a ne yaptılar?’ Marmaray’ı da kim kullanıyor. İstanbul’da yaşayan Ardahanlılar da Marmaray’ı kullanıyorlar. Yeni bir şeyler öğrenmesi için zamana ihtiyaçları var” diye konuştu.

“ONLAR KONUŞUR, AK PARTİ YAPAR”

AK Parti iktidarları döneminde Ardahan’a yapılan hizmetleri anlatan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ardahan’da üniversite var mıydı, kim yaptı? Onlar konuşuyor, AK Parti yapıyor. 5 fakülte, 3 enstitü, 3 meslek yüksekokulu, binlerce öğrenci var. Ardahan’da üniversite yoktu. Öğrenci yurdu var mıydı? Şimdi binlerce öğrenciyi barındırıyor. Ardahan’da hiç bölünmüş yol var mıydı? Şu anda 62 kilometre bölünmüş yol var. Kim yaptı? Peki Ardahan’da doğalgaz var mıydı, kim yaptı? Bunları ne ile yaptık, milletten aldığımız güç ve hazinemizi tasarruf ile doldurarak. Organize sanayi bölgesi var mıydı, kim yaptı? Atık su arıtma tesisi var mıydı, kim yaptı? Alt alta yazın, kadre olarak Kılıçdaroğlu ve Demirtaş’a gönderin. Siz ikide iki yapın, üçüncü milletvekiliniz de benim inşallah. Başbakan olmadan önceki son yurt ziyaretimi buraya yapmıştım. Buradan Artvin’e geçtim.

Ardahan’dan geçerken aldığım enerji hala beni diri tutuyor. O günden bugüne kadar tek bir gün tatil yapmadım. Ardahan’ımızı Kafkaslar’ın, Hazar’ın, Karadeniz’in en önemli geçiş şehirlerinden biri haline getireceğiz. Emekliliğim olmaz olsa buralarda geçirirdim. Ardahan’ı Karadeniz’e Sahara Tüneli, Posof’a Ulgar Tüneli ile bağlıyoruz. Ardahan’a yaptığımız toplam yatırım 3 milyar TL. Tarım ve hayvancılık anlamında her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Ardahan tarım ve hayvancılığın merkezi olacak. Özellikle hayvancılığın. Ardahan’ın tarım ve hayvancılık konusunda tüm taleplerini yerine getireceğiz. Ardahan Belediyesi’nde kentsel dönüşüm için büyük bir hamle başlatıyoruz. Kafkasya’nın giriş kapısı olarak dünyaya tanıtacağız. Ardahan tanınacak, bilinecek. Herkes Ardahan’a saygı duyacak.”

Başbakan Davutoğlu’nun konuşması sırasında “Başbakan Ahmet Türkiye sana emanet, Başbakan Ahmet, millet sana emanet” tezahüratları atıldı.

Başbakan Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle;

Milli birlik, beraberlik, özgürlük söz konusu olduğunda en önce Ardahan gelir. Ardahan'ı da Türkiye'yi de kucaklayan tek parti AK Parti'dir.

- Birileri kimlik politikaları ile Türkiye'yi ayrıştırmak isteyebilir. Onların karşısında Ardahan da Türkiye'de tek yürek.

- Türkiye'nin kaderini değiştirmek için gece gündüz çalıştık.

- Bir dev ayağa kalktı artık bu devi kimse dizi üstüne çökertemez. 2023'te dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacağız.

-Buradan tüm Kafkas ülkelerine sesleniyorum: Kafkas barışı için elimizden geleni yaparız. Hiçbir güç karşısında boyun eğmeyiz.

Bu Kılıçdaroğlu'nun milli şefi 146 azeri kardeşimizi Sovyetlere teslim etti. Bu da onun izinden gidiyor. Azerilere dönek dedirten bir fikrin temsilcisisiniz. Dün buraya gelmiş diyor ki, Ardahan'a ne yapılmış diyor? Ardahanlılar ne yapıldığını çok iyi biliyor.

Diğeri de Demirtaş hani şu Kudüs Yahudilerin diyen Demirtaş. Buna sana Selahaddin demeyeceğiz dedik. Hemen olayı başka bir yere çekmiş. Demirtaş "Selahaddin" ismine ihanet etmiştir. Taksim ile Kabe'yi kıyaslamıştır.

Hesap bilmeyen Kılıçdaroğlu diyor ki İstanbul'a Marmaray yaptılar. Ardahan'a ne yaptılar. Hey bre gafil. 70'li yıllarda kalmış solcu mantığıyla yatırımlarımıza karşı çıkıyorlar.

Ardahan'a neler mi yaptık? Ardahan'da üniversite yoktu. Doğalgaz yoktu. Kim getirdi? 62 km yol duble yolu kim yaptı? Ardahan'da su tesisi yoktu. Şimdi onu da yapıyoruz.

- Biz merhamet ve vicdan toplumunun neferleriyiz.

- Biz Ardahan'a farklı bir vizyonla bakıyoruz. Ardahan'ı Kafkaslar'ın Hazar'ın Karadeniz'in geçiş güzergahı yapacağız.

- Tarıma toplam 70 milyar TL destek verdik. Desteklediğimiz ürün sayısını 59'a çıkardık. 

 

 

 O MECLİSTE VEKİL, MEMLEKETİNDE REŞBER

 Fotoğraf

Ardahanlıların ‘çağdaş Selahattin’i Eyyubi’ diye nitelendirdikleri, Orhan Atalay, Balkanlardan, Somali’ye, Türkiye’den Filistin’e kadar yer alan İslam coğrafyasının büyük düşünür ve alimi olarak kabul görüyor.

 

Ardahanlıların ‘çağdaş Selahattin’i Eyyubi’ diye nitelendirdikleri, Orhan Atalay, Balkanlardan, Somali’ye, Türkiye’den Filistin’e kadar yer alan İslam coğrafyasının büyük düşünür ve alimi olarak kabul görüyor.

 

Ancak Atalayın, kimsenin bilmediği bir yönü daha var. Mesela o memleketi Ardahan’da baba ocağında tıraktörle, tarla kaldırıyor, ellinde tırpan çayır biçiyor. Her kes onu bir bilim adamı, bir akademisiyen, bir Milletvekili olarak biliyor ama o, aynı zamanda bir reşber. Yani binlerce Ardahan köylüsünden biri.

 

Dolayısıyla Ardahanlılarda böyle bir değere sahip oldukları için kendilerini şanslı görüyorlar.  Halkın  bu konuda en önemli beklentisi ise Atalay’ı mecliste bakan olarak görmek.

 

Ardahan kamuoyundaki en yaygın görüş, iki vekilinde Ardahan’da olması yönde. Zira Atalay’ın zalimlere karşı, mazlumların yanındaki samimi ve sağlam duruşu insanlarımızı heyecanlandırmış ve bir o kadarda ümitlendirdiğine şahit oluyoruz.

 

Ancak Ak Parti ve Atalay düşmanları bu büyük başarını ezberleri bozduğunun farkına vararak,  İl Başkanı  Yusuf Demircinin dışında Ak parti il ve ilçe örgütlerinde ak parti seçmeniyle taban tabana zıt isimlerin sızmasını sağladılar. Bu gelişme kulislerde  özelikle bir Ak partiyi Ardahan’da silme projesi olarak değerlendiriliyor.

 

Özelikle ırkçı yönleriyle nam sağlanmış bu militan kılıflı kişilerin özenle seçilip Ak parti il örgütünde   önemli görevlere bir şekilde yerleştirilmesi, hem Ak parti örgütünde, hem de seçmeninde büyük bir rahatsızlığa yol açtığına şahit oluyoruz.

 

Ardahan’ın küçük bir il olması münasebetiyle bu kişilerin aile fertlerinin bir yerel gazetede bağımsız aday  Saffet Kayanın yanında yer aldıklarını belgelendirilmesi de bu konudaki  gözlemlerimizden ve analizlerimizden ne kadar haklı olduğumuzu ortaya koymaktadır.

 

Bu oyunun kurbanlarından olan Atalay, Baydar ve Demircinin seçime az bir zaman kalması nedeniyle elleri ayakları bağlı birer kurban konumunda oluşları merak konusu haline geldi.

 

AK Partili seçmen ve diğer teşkilat üyeleri bu büyük tehlikenin Berta rafı konusunda bütün ümitlerini başbakan Ahmet Davutoğlunun ziyaretine bağlamış durumdalar. Zira bu saatten sonra ancak başbakan gibi güçlü bir irade işin içine müdahil olursa selamete ulaşılabilir diye görüşler dile getiriliyor.

 

PAZAR ESNAFI HDP'LİLERİ KIRMIZI KARANFİLLERLE KARŞILADI

  Fotoğraf

7 haziran seçimleri için seçim çalışmasını yürüten HDP Ardahan milletvekili adayları, Dr. Taşkın Aktaş ve Arzu Moyan Perşembe pazarında halkın yoğun ilgisiyle karşılandılar. Pazar Esnafı ise milletvekili adaylarını kırmızı karanfillerle karşıladılar.

 

7 haziran seçimleri için seçim çalışmasını yürüten HDP Ardahan milletvekili adayları, Dr. Taşkın Aktaş ve Arzu Moyan  Perşembe pazarında halkın yoğun ilgisiyle karşılandılar. Pazar    Esnafı ise milletvekili adaylarını kırmızı karanfillerle karşıladılar.

 

Pazar esnaflarında Yadigar Çoban ellinde bir demet karanfile adaylara yaklaşarak, şükürler olsun ki geldiniz, bu karanfilleri günler öncesinde sizler için hazırlamıştım. bir gün buraya geleceğinizi biliyordum. halkların kardeşliği adına sizleri selamlıyorum. Bu güne kadar oylarımızı CHP'ye veriyorduk ne kadar yanıldığımızı bize zaman gösterdi. Bundan sonra ırkçılığa asla müsamaha etmediği için oylarımız HDP'ye gidecek bundan son derce memnunuz. Allah yardımcınız olsun.''dedi

Adaylarda kendilerini bu nazik davranışından dolayı teşekkürlerini sunarak, beraberindeki kalabalıkla birlikte pazar çay ocağında keyifli bir sohbet eşliğinde çay içtiler.

 

CHP Mitinginde; Kılıçdaroğlu yine halkı görmedi. Boşluğa konuştu...

http://www.dkmmedyatv.com/files/firm/photo/51d000cc78.JPG

CHP genel başkanı Kemal Kılçdaroğlu dün Ardahan’a gelerek PTT önündeki alanda toplanan halka hitap etti. Kılıçdaroğlu gelmeden önce alanda kurulan dev ekranda sık sık onuncu yıl marşı dinletildi. Türk’e durmak yaraşmaz, Türk önde Türk ileri denildi ve yine milliyetçi söylemlerle Türkiye’de Türklerin dışında dada milletlerin yaşadığı yok sayıldı. Yine adında halk kelimesi olmasına rağmen yine halktan kopuk söylemler mitinge damgasını vurdu.

 

CHP genel başkanı Kemal Kılçdaroğlu dün Ardahan’a gelerek PTT önündeki alanda toplanan halka hitap etti.  Kılıçdaroğlu gelmeden önce alanda kurulan dev ekranda sık sık onuncu yıl marşı dinletildi. Türk’e durmak yaraşmaz, Türk  önde Türk ileri denildi ve yine milliyetçi söylemlerle Türkiye’de Türklerin dışında dada milletlerin yaşadığı yok sayıldı. Yine adında halk kelimesi olmasına rağmen yine halktan kopuk söylemler mitinge damgasını vurdu.

Ayrıca Ardahan da kurulan dev ekranda saatlerce CHP Milletvekili Ensar Öğütün milletvekilliği süresince Ardahan’ı dünya ya nasıl rezil etiğinin anekdot şeklinde gösterimi yapıldı. Reklam niteliğindeki bu slayt gösterilerin toplumu nasıl derinden üzdüğünü Ensar öğüttü Ardahan’ın başına bir kere daha bela etmenin peşinde olan zihniyeti doğu güneşi gazetesi olarak üzüntüyle izledik.

Mitingde küçük bir kalabalığa hitap eden genel başkan Kemel Kılıçdaroğlu kendisini peygamber soyu mensubu yapan öğüttü överek sözlerine başladı.  Öğütün, Tarım ve hayvancılık konusundaki mücadelesini halkın aklıyla alay edercesine anlatı.

Kılıçdaroğlu , ‘başbakan Kemal ‘sloganları eşliğinde sözlerine şöyle devam etti; ‘’ hayatım boyunca hiçbir zaman devletimi düşünmenin ötesinde hiçbir şey yapmadım. Vatandaşımı düşündüm, Türkiye’yi  düşündüm. yirmi yedi yıl buçuk bu devlete hizmet ettim. Hep Türkiye’yi düşündüm. Soruyorlar kaynağı nerede bulacaksın diye , onlara Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği  Genel Kurulda cevap verdim. Dedim ki ben eski hesap uzamanayım maliyeyi iyi bilirim. Ben Türkiye’de hesap uzmanlığı konusunda 10 kişiden biriyim. Kimlik ayrımı yapmadan herkese hizmet edeceğim. Her haneye barış ve kardeşliği getireceğim onlar 13 yılda yoksulluğu bitirmediler ben 4 yılda yoksulluğu tarihe gömeceğim . yeni bir sayfa açacağız. 7 haziranda sizlerle beraber yeniden yola çıkalım sözüm söz, bu üleşkeye barışı ve huzuru sadece CHP getirecek emin olun. Bu ülkede taşeronluğu, yoksulluğu bitirecek parti CHP’dir . Türkiye’de işçinin can güvenliği taşeronun elinde biz taşeronu kaldıracağız’ ’dedi.

Kılıçdaroğlu ve beraberindeki partililer mitingin ardında alevi vatandaşların yoğun yaşadığı, CHP’nin kalesi konumundaki  Ardahan’ın Damal ilçesine hareket ettiler.

 

Ardahan 10 Bin Fidan Dikip, Halay Çektiler

 

Ardahan 10 Bin Fidan Dikip, Halay Çektiler

 

10 bin fidan dikip, halay çektiler CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde başlatılan 'Gönül Elçileri' projesi kapsamında 10 bin fidan davul- zurna ve halay eşliğinde toprakla buluşturuldu.

 

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde başlatılan 'Gönül Elçileri' projesi kapsamında 10 bin fidan davul- zurna ve halay eşliğinde toprakla buluşturuldu. Merkeze bağlı Çamlıçatak Köyü'nde yapılan ağaç dikme projesine Vali Ahmet Deniz ile eşi Olcay Deniz, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Yeşilöz, Emniyet Müdürü Selami Hüner, kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Gönül Elçileri projesi ile 10 bin fidan diktiklerini belirten Vali Ahmet Deniz, "Böylesi güzel bir proje ile bugün 10 fidanı toprakla buluşturduk. Ardahan'da planladığımız ağaç dikim hedefimiz 3 milyondur. Ardahan ilimiz, doğası tabiatıyla muhteşem bir yer fakat ormanları ile daha güzelleşsin istiyoruz. Bizim geleceğe bırakacağımız en güzel miras bu ormanlardır. Ardahan'da soğuk ve yağışlı hava şartları nedeniyle fidanlarımızı ancak bugün toprakla buluşturduk" dedi. Konuşmaların ardından oluşturulan Bereket Ormanı'na ilk fidanları Vali Deniz ile eşi Olcay Deniz toprakla buluşturdu ve suladı. Program kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın anısına da birer fidan dikildi. Fidanların dikilmesinin ardından Vali Ahmet Deniz, etkinliğe katılan öğrenciler, kurum müdürleri, orman işçileri ve vatandaşlarla birlikte davul-zurna eşliğinde halay çekti. Yoldan geçenlerinde eşlik etmesiyle alanda uzun halay kuyruğu oluştu 

Kaynak -Doğu Güneşi-Doğu Medya

 

 

ETİKETLER :
Diğer Serhat News haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
ÇOK OKUNANLAR
SON YORUMLANANLAR
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA