Doğum Sonrasında Ölen Kadının Yakınlarının Doktoru Darbetmesi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde görev yapan doktorun, hasta yakınları tarafından darp edilmesine Van ve Hakkari'de görev yapan sağlıkçılar ortak tepki gösterdi Van Hakkari Tabip Odası Başkanı Çetin Kotan: "Hiç kimse kendisini jandarma, vurduğunu da gariban köylü sanmasın. Sağlık çalışanları örgütlü güçleriyle bu şiddetin karşısında duracak, gerektiğinde de önlüklerini ve stetoskoplarını alıp gideceklerdir" "Bizlere yönelik bu kör şiddet haksızdır, insanlık dışıdır ve halkın sağlığını tehdit etmektedir"
Bu haber 2013-08-14 14:59:02 eklenmiş ve 477 kez görüntülenmiştir.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde görev yapan doktorun, hasta yakınları tarafından darp edilmesine Van-Hakkari Tabip Odası ve Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Hakkari Şubesi'nden tepki geldi.

Van-Hakkari Tabip Odası, yaptığı basın açıklamasıyla Yüksekova'da görev yapan meslektaşlarının bir hasta yakını tarafından darp edilmesini kınadı. 

Meslektaşları Soner Pul'un gördüğü şiddetin ardından halen yoğum bakım ünitesinde tutulduğunu ve sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu bildiren Tabip Odası Başkanı Çetin Kotan, bu şiddet ortamında çalışan hekimlerden kimsenin nitelikli hizmet üretmesini bekleyemeyeceğini ifade etti.

Son günlerde sağlık çalışanlarına ve özellikle hekimlere yönelik şiddetin tırmandığına dikkati çeken Kotan, "Gün geçmiyor ki bölgemizde yeni bir şiddet olayına tanık olmayalım veya doğrudan bu kör şiddete maruz kalmayalım. En son Yüksekova ve Van'da iki meslektaşımız şiddete maruz kaldı, meslektaşlarımızdan Dr. Soner Pul halen yoğun bakımda tedavi görmektedir" dedi.

Bölgede yıllardır yaşanan acıların yaralarının yeni yeni sarılmaya çalışıldığının altını çizen Kotan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Uzun yıllardır bizleri ruhen sakat bırakan bu savaş ortamı ne yazık ki etkisini sivil şiddet olarak sürdürüyor. Son zamanlarda Bulanık'ta, Diyarbakır'da, Erciş'te çok sayıda ölü ve yaralı ile sonuçlanan kavgalar sivil şiddetin örneğidir. Yıllardır süren savaşın sorumlusu bizler olmadığımız gibi barış sürecinin ölü ve yaralıları da bizler olmamalıyız. Halkımız yıllardır biriken öfkesini kendisine yönelik sivil şiddete dönüştürmeden ifade etmenin yollarını elbette ki bulacaktır, bulmalıdır. Aksi takdirde bu topraklar huzura ve barışa asla kavuşmayacaktır."

-"Hiç kimse kendisini jandarma, vurduğunu da gariban köylü sanmasın"

Vatandaşların da bu mücadelede sağlık çalışanlarının yanında yer alması gerektiğini kaydeden Kotan, "Bizlere yönelik bu kör şiddet haksızdır, insanlık dışıdır ve halkın sağlığını tehdit etmektedir. Bu şiddet ortamında çalışan bir kişiden hiç kimse nitelikli hizmet üretmesini beklememelidir. Yine halkımızın deyişiyle 'hiç kimse kendisini jandarma, vurduğunu da gariban köylü sanmasın', sağlık çalışanları örgütlü güçleriyle bu şiddetin karşısında duracak, gerektiğinde de beyaz önlüklerini ve stetoskoplarını alıp gideceklerdir" diye konuştu. 

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Hakkari Şubesi de düzenlediği basın açıklamasıyla doktor Soner Pul'a yapılan saldırıya tepki gösterdi. Saldırıyı kınamak amacıyla Hakkari Devlet Hastanesi önünde bir araya gelen SES Hakkari Şubesi üyeleri adına basın açıklamasını okuyan İdris Salim, sağlık çalışanlarının her gün ülkenin dört bir yanında şiddet görmeye devam ettiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Sağlık emekçilerine yapılan tüm bu saldırıları kınıyoruz. Yüksekova ilçemizde meydana gelen olayda öncelikle idari ve adli soruşturmanın başlatılmasını, ihmali olanlar hakkında gerekli hukuki sürecin başlatılmasını talep ediyoruz."

Açıklama sonrası sağlıkçılar görevlerinin başına döndü. - Hakkari

ETİKETLER : Doğum Sonrasında Ölen Kadının Yakınlarının Doktoru Darbetmesi
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA