AKP'DEN KANLI PROVAKSYON

HDP yaptığı açıklamada AKP, HDP'nin önünü kapatmak için HDP'nin etkinliğne askeride devreye koyarak kanlı saldırı düzenlemiştir açıklamasını yaptı...
Bu haber 2015-04-12 01:36:43 eklenmiş ve 535 kez görüntülenmiştir.

AKP'DEN KANLI PROVAKSYON  

 

AKP, süreci sabote etmek ve HDP’nin önünü kesmek için askeri devreye koydu. Tendürek Dağı’nda HDP’nin etkinliğine AKP adına saldıran TSK, HDP Diyadin İlçe eski Eşbaşkanı Cezmi Budak’ı ve bir gerillayı katletti

VE BEKLENEN PROVOKASYON   

Erdoğan’ın çözüm sürecini sabote etmek ve büyük umut yaratan HDP’nin yükselişini durdurmak için işaretini verdiği provokasyonlar devrede. TSK, Agirî Diyadin’e bağlı Tendürek Dağı’ndaki HDP etkinliğine saldırdı, gerilla güçlerine yönelik kanlı bir operasyon yaptı.

AKP’NİN ‘ÖZEL’ ORDUSU!   

Canlı kalkan olan halka saldıran asker, HDP’li Cezmi Budak’ı katletti, MEYA-DER temsilcisi Cenap İlboğa’yı ise yaralandı. Operasyonda bir gerillayı da katleden TSK, “HDP’nin seçim çalışmalarına müdahale ettiğini” itiraf ederek AKP’nin seçim çalışmasına katıldı.
 

 

Tendürek'te kanlı oyun

Agirî'de (Ağrı) Tendürek eteklerinde dün yapılmak istenen fidan dikimi şenliğine askerlerin saldırması üzerine başlayan çatışma, askerin canlı kalkanlara ateş açmasıyla kıyıma dönüştü. HPG'liler ile askerler arasında yaşanan çatışmayı önlemek için bölgeye canlı kalkan olarak giren yurttaşların üzerine de askerlerce ateş açılması sonucu HDP Diyadin İlçe eski Eşbaşkanı Cezmi Budak ve bir PKK'linin yaşamını yitirdiği, MEYA-DER temsilcisi Cenap İlboğa'nın ise yaralandığı bildirildi.

Ağrı'da Tendürek Dağı eteklerin de operasyon başlatan askerlerle PKK'liler arasında yaşanan çatışma devam ederken, bölgeden sivillere dair ölüm haberleri gelmeye başladı.

Helikopterden vurdular

Operasyon bölgesine giren canlı kalkanlardan biri olan DBP Diyadin İlçe Eş Başkanı Nuri Şahin, askeri helikopterlerden üzerlerine ateş açılması sonrası 20 kişilik grubun ikiye dağıldığını ve içinde bulunduğu gurupta yer alan 6 kişinin askerlerce gözaltına aldığını aktardı. Şahin, diğer grupta olan iki kişinin vurulduğuna dair bir bilginin kendilerine geldiğini ancak vurulanları henüz teyit etmediklerini de belirtti.

Şahin'in belirttiği diğer canlı kalkan gurubunda yer alanlardan biri olan Hamdullah Kılınç'tan alınan bilgilere göre ise açılan ateşte HDP Diyadin İlçe eski Eş Başkanı Cezmi Budak yaşamını yitirdi, MEYA-DER temsilcisi Cenap İlboğa ise yaralandı.  DBP Doğubeyazid İlçe Örgütü Eş Başkanı Nuri Çelik, engellenmek istenen çatışmada yaşamını yitiren Budak ve yaralanan İlboğa'nın yanı sıra bir PKK'linin de yaşamını yitirdiği söyledi. Çatışma bölgesinde sivillerin bekleyişi sürerken, yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, yaşamını yitiren Budak'ın cenazesi ile yaralanan İlboğa'nın askerler tarafından götürülürken katledilen PKK'linin cenazesinin ise olay yerinde bırakıldı. Çatışma bölgesine ambulansların sevk edildiği görülürken, gelen ölüm haberi üzerine operasyon bölgesine girmek isteyen köylülere de askerlerce müdahalede bulunuldu.

Garisa'da da operasyon

Öte yandan, SÍrt'in (Siirt) DihÍ (Eruh) ve Berwarî (Pervari) ilçeleri arasındaki Garisa bölgesinde bulunan köylerde sabah saatlerinden itibaren yapılan askeri yığınağın ardından dün akşam saatlerinde operasyon başlatıldı.

 

Genelkurmay'dan itiraf

Olayla ilgili Genelkurmay tarafından da açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, "11-12 Nisan 2015 tarihinde Ağrı İli Diyadin İlçesi Yukarıtütek Köyü bölgesinde Bölücü Terör Örgütü mensupları tarafından organize edilen ve ìBahar Şenliği" olarak isimlendirilen etkinlikte Bölücü Terör Örgütüínün propagandasının yapılacağı, vatandaşlarımıza seçimde destekledikleri adaylara oy vermeleri konusunda baskı uygulanacağı yönünde bilginin alınması üzerine, Kamu Düzeninin bölgede sağlanması için Ağrı Valiliğinin talimatı ile Ağrı İl Jandarma Komutanlığınca 15 Timden oluşan Güvenlik Gücü 10-11 Nisan gecesi bölgeye sevk edilmiştir" denilerek askerin bir seçim faaliyetine açıkça müdahale ettiği belirtildi.

 

AKP'nin maskesi Ağrı'da düştü

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, AKP'nin gerçek maskesinin başlatılan operasyon sonucu Ağrı'da düştüğünü ve AKP'nin bir savaş hükümeti olduğunun açığa çıktığını söyledi. Yüksekdağ, "AKP, bir asker partisi olarak, bir savaş partisi olarak orduyu halkımızın üzerine saldırdı. Zorla seçim olmaz. Kendileri baskıyla, zorla, askeri operasyonlar ve saldırılarla bu sandıklardan çıkaracaklarını sanıyorsa çok büyük bir gaflet içerisindeler. Eğer bundan sonraki süreçte askeri operasyonlar ve halkımıza bu yönlü askeri saldırılar sürerse yaşanacak bütün kayıplardan AKP sorumludur" diye konuşurken,  Vişnelik'teki ODTÜ Mezunları Derneği'ndeki söyleşi öncesi açıklamalarda bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da, "Genelkurmay AKP'ye çalışmaktan vazgeçse iyi olur. Bu ülkenin ordusudur. Bir partinin ordusu değil. Kendileri de seçime giren bir parti değiller" dedi.

 

Davutoğlu katliamı savundu

Saldırının sürdüğü sıralarda Başbakan Ahmet Davutoğlu, aynı Bingöl Emniyet Müdürü'ne saldırı olayında olduğu gibi yine katliamcıları savundu ve "Ağrı'daki hain saldırıya gerekli cevap Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından veriliyor" diyerek savaş diliyle konuştu. Twitter'den "Az önce Genelkurmay Başkanımız ve İçişleri yetkililerimizden tekrar bilgi aldım. Kimse şüphe etmesin. İnsanlarımızın özgür iradeleriyle oy kullanacakları seçimin güvenliği mutlaka sağlanacaktır" diye yazan Davutoğlu, ordunun HDP'nin "Fidan Dikme Şenliği"ne hangi hakla saldırıp insan öldürdüğünü ise açıklamadı.

Öte yandan, İçişleri eski Bakanı Efkan Ala, Ağrı'daki çatışmaya dair Erzurum'da "Bu saldırıyı düzenleyen teröristler etkisiz hale getirilmiş" dedikten 2 saat sonra Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Sakarya'da katıldığı açılış töreninde yaptığı konuşmada askerler ile sayılarını 25 olarak verdiği HPG'liler arasındaki çatışmanın devam ettiğini söyleyerek, askerin işlediği cinayeti görmezlikten gelerek HDP'ye "Bu kafayla olmaz" sözleriyle yüklendi.

 
 
Özgür Gündem
ETİKETLER :
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA