DÜZGÜN: “AHIR VE AĞILLARINIZI İYİLEŞTİRİN!”

DÜZGÜN: “AHIR VE AĞILLARINIZI İYİLEŞTİRİN!”
Bu haber 2015-04-03 10:33:56 eklenmiş ve 435 kez görüntülenmiştir.

DÜZGÜN: “AHIR VE AĞILLARINIZI İYİLEŞTİRİN!”

Tacettin DURMUŞ / KARS

Kars Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, yüzde 50 hibe destekli mevcut ahır ve ağılların modernizasyonu, tadilatları ve yeni inşaatlar için başvuru süresinin, 30 Nisan 2015 tarihine kadar uzatıldığını açıkladı.

Müdür Düzgün, tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan vatandaşlara, kurumunun teşviklerinden yararlanmaları çağrısını bir kez daha yineledi.

Müdür Düzgün, tarım ve hayvancılıkla uğraşan Karslıların, ahır ve ağılların basit onarımı ve sıfırdan yapımları için yüzde 50 hibe destekleri için başvuru süresinin 30 Nisan 2014 tarihine kadar uzatıldığını açıkladı. Düzgün, vatandaşların bu desteklerden faydalanabilmeleri için, ahırlarda en az 10 en fazla 49 inek ve ağıllarda ise en az 100 en fazla 200 anaç koyuna sahip olmaları gerektiğine dikkat çekti.

BASİT ONARIM:

Düzgün, yüzde 50 hibe desteği verilecek teşviklerin basit ve esaslı onarım olmak üzere ikiye ayrıldığını da belirtti. Basit onarımları: Ahır ve ağıl yapılarında derz, iç ve dış sıva, boya, badana, oluk, dere, doğrama, döşeme ve tavan kaplamaları, elektrik ve sıhhi tesisatla ilgili iyileştirmelerle çatı onarımı ve kiremit aktarılması işlemleri, kapsadığını ifade etti.

ESASLI ONARIM:

Düzgün, esaslı onarımları ise ahır ve ağıl yapılarında taşıyıcı unsurları etkileyen veya brüt inşaat alanını değiştiren işlemler. Pencere tabanlarının indirilmesi kapıya dönüştürülmesi pencere ve kapılar gibi unsurların yerlerinin değiştirilmesi veya ölçülerinin değiştirilmesi gibi bina görünümüne etki eden işlemler olduğunu açıkladı.

 

Öte yandan söz konusu hibe desteklerinden faydalanmak isteyen vatandaşlardan, boğa destek başvurularında olduğu gibi bilinen evraklar isteniyor. Vatandaşlar, il ve ilçe müdürlüklerinden detaylı bilgi alarak matbu formları dolduracak ve evraklarında arazi kayıtları ve hayvan sayılarını da belirterek dolduracakları matbu formlarda belirtecek. Vatandaşlar aynı zamanda, ahır ve ağılların fenni ve sıhhi şartlara uygun olduğunda dair İl Özel İdaresinin iznini ve muhtarın onayını da başvuru evraklarında açıkça belirtecekler. 

ETİKETLER :
Diğer DKM-Analiz haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA