CHP ve MHP ERİYOR...

CHP hafta sonu yaptığı ön seçimde 6 ok'u savunanlar sandığa gitmedi. Ulusalcılar partiden ayrıldı. Partide kalanlar ise ne yapacağını şaşırmış durumda. MHP ise tektipleşiyor...
Bu haber 2015-04-01 10:51:38 eklenmiş ve 535 kez görüntülenmiştir.

CHP ve MHP ERİYOR...

 

CHP hafta sonu yaptığı ön seçimde 6 ok'u savunanlar sandığa gitmedi. Ulusalcılar partiden ayrıldı. Partide kalanlar ise ne yapacağını şaşırmış durumda. MHP ise tektipleşiyor...

 

CHP'nin ne olduğunu neye hizmet ettiğini bilmeyen yıllardır neye hizmet ettiklerini anlayamayan taban son 10 yıldır sürekli CHP'yi sorgulamaya ve sormaya başladı:

Milliyetçimiyiz

Solcumuyuz

Ulusalcımıyız

Faşistmiyiz

Devrimcimiyiz

Sosyalistmiyiz

Kapitalistmiyiz... Ve en önemlisi bu kavramlar ne manaya geliyor. Bu ülkenin ihtiyaçlarına cevap verbilirler mi...?

 

Türkiye'de hergeçen gün bilinçlenen seçmen CHP'nin ne olduğunu niçin kurulduğuna dair net bir bilgiye sahip olmayı bırakın; bilginin kırıntısına sahip değil...

 

MHP KURULTAYI  HİTLER ALMANYASINI ANDIRDI...

 

Tek tip elbise, tektip düşünce, siyah takım elbise, beyaz gömlek ve kravat. Günümüzün STK ve Siyasi parti, sivil toplum görüntüsünün, ruhunun  aksine Musolloni yada Hitlervari bir görüntü... Bu görüntü altında "Bizimle Yürü Türkiye" dediler.

 

Bu görüntünün yanı sıra vatan, millet, din gibi konularda İslami gözle bakan millilik vasfı taşıyan Türk Milliyetçileri partiden uzaklaştırıldı. Her kongrede yavaş yavaş delegeler kırpıldı. Bahçeli severler dolduruldu. Son Kurultay'da   ise Parti MYK'sının  %50'sinden fazlası biçildi. Sökülüp atıldı. Partiye tek tip insan, tek tip şef yapılanması hakim kılındı ki zaten bu düşünce ve anlayıştan Türkiye'yi kapsayacak Türkiye'nin tarihsel mirası ve misyonuna sahip çıkacak bir yapılanma beklemek abesle iştigaldir. Çünkü CHP ve MHP birer halk hareketi olarak değil Osmanlının yıkılışının ardından işgalci güçlerin ortaya çıkardıkları birer proje partilerdi.

 

Bir diğer önemli gerçek ise Osmanlı Hinterlandı olarak adlandırabileceğimiz olguya yada Türkiye'nin tarihsel mirası ve misyonuna bakıldığında  CHP ve MHP'nin bu gerçeğe yabancı olduklarıdır. Her iki parti bu gerçeği örtbas etmek için Türk ulusalcılığı-Türk Irkçılığına sarılmaktadırlar...

 

Millet-i Ali Osman olarak adlandırabileceğimiz Kafkaslardan Türkiye'nin Batı sınırlarına birbirine akraba yarım milyar insan var. Türkiye'nin mevcut sistemi Osmanlının yıkılışından bu yana bu yapıya (DKM yayın politikası gereği bu yapıya "Millet-i Ali Osman" olarak adlandırıyoruz) bir ad bulamadı. Bu konuda MHP ve CHP birleşmiş milletleri andıran bu yapıya Türk diyerek birleştiren değil bölen ırkçı bir konumuna geçerlerken; Ak Parti ve HDP ise gerçekçi yaklaşarak Türkiye'nin tarihsel mirasına ve misyonuna uygun tezlerle ortaya çıkmaya başladılar.

 

Ak Parti ırkçı-inkarcı, asimilasyoncu mevcut sistemin bu tarihsel dokuyu taşımadığını bu anlayışın yaşama şansının olmadığını, bu anlamda sistemin başkanlık sistemine evrilmesini; HDP ise tüm bölge bazında emperyalizmin halklar arasına çizdiği sahte-suni sınırların kaldırılmasını ve halkların kardeşliği ve her alanda tam demokrasi geçilmesi tezleriyle ortaya çıktı.

 

Suikasta Kurban giden rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu Millet-i Ali Osman gerçeğini ve bu gerçeğin çimentosu olan İslam gerçeğini kavrar kavramaz MHP'den ayrılarak Büyük Birlik Harekatını ortaya çıkardı. Yazıcıoğlu'nun misyonu, düşüncesi Ak Partide hayat buldu. Türkiye'de iktidara geldi. Osmanlının yıkılmasının akabinde Kafkaslardan Türkiye'nin batı sınırlarına yarım Milyardan fazla akraba halklara Siyonizmin dayattığı "Türk Irkçılığını" deyim yerindeyse yerle bir etdi. (Ki Türkiye'nin bu kapsam alanı Çinin sınırlarından Afrika'nın derinliklerine uzanmaktadır) Ve bunu hayatıyla ödedi.

 

Günümüzde Muhsin Yazıcıoğlu'nu sevsin sevmesin onu tanıyan herkes kendisinin gerçek bir Müslüman ve Milliyetçi olduğunu bu toprakların ruhunu ve özünü temsil eden "Milli" olgusuna dönüş yaptığını, sahiplendiğini teslim eder. Türkiye halkı yada halkları aynı duygu ve düşünceleri diğer milliyetçiyim diyen hiçbir lidere vermez. Aksine ezici çoğunluk onları lider olarak değil, ırkçı ve kafatasçı, siyonizmin Türkiye'deki tezahürü ve temsilcileri olarak görür...

 

Bu tarihi gerçeklerden CHP ve MHP'ye geldiğimizde miadı dolmuş birer proje partileri olarak karşımıza çıkmaktadırlar. Ulusalcılar'ın Türkiye'yi kapsayan tek bir tezleri olmadığı gibi, Yazıcıoğlu'nun vefatının ardından BBP aynı akıbete uğrayarak bitirildi. Medya'dan çıkan haberlere bakıldığında ise sağa sola pazarlanabilecek bir duruma düşürüldüğü görülmektedir. Bu  zihniyetin Türkiye'yi götüreceği son nokta ise çözümsüzlüğün, çatışmanın sürekliliği ve  akabinde Dünya Baronlarının projesi olan 80 Milyon TC. Vatandaşın bitirilmesi, Türkiye'nin ufalanarak bölünüp parçalanması olmaktadır.

 

HDP bu gerçeği gördüğünden Kürt sorunu tam çözülmediği halde hızla Kürt Kimliği ve söyleminden uzaklaşarak Türkiyelileşirken MHP hala aksi istikamete dünya siyonizmin yüzyıldır Türkiye'nin kalbine hançer gibi sapladığı "Türk Irkçılığı" ile varlığını devam ettirmeye  çalışmaktadır.

 

 

 

ETİKETLER :
Diğer DKM-Analiz haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA