KARS'TA HUZURLU OKUL HUZURLU NEFER PROJESİ

Kars Valisi Günay Özdemir’in öncülüğünde başlatılan “Huzurlu Okul Huzurlu Toplum Projesi” ile il genlinde 10 bin gönüllü nefer, 69 bin öğrenci olmak üzere 110 bin çocuğa, bu çocukların anne babalarına ve onlarla devamlı iletişim halinde olan kamu personeline kapasite geliştirme ve bilinçlendirme eğitimi verecek
Bu haber 2015-03-12 00:01:53 eklenmiş ve 503 kez görüntülenmiştir.

Kars Valisi Günay Özdemir’in öncülüğünde başlatılan “Huzurlu Okul Huzurlu Toplum Projesi” ile il genlinde 10 bin gönüllü nefer, 69 bin öğrenci olmak üzere 110 bin çocuğa, bu çocukların anne babalarına ve onlarla devamlı iletişim halinde olan kamu personeline kapasite geliştirme ve bilinçlendirme eğitimi verecek. 

Tacettin DURMUŞ / KARS /

 

Vali Özdemir’in on yıllık hayalinin ürünü olan, yaklaşık üç yıl sürecek ve tüm Türkiye’ye de örnek olacak proje ile Kars’ta yaşayan ebeveyn, idareci, kamu personeli ve gençlere kademeli olarak çocuğu ve çocuk psikolojisini tanıtan öğrencilerin akademik ve sosyal alanda yaşadıkları sorunların tespit edilmesine yönelik farkındalık oluşturan eğitimlerin verilmesi ve çeşitli faaliyetlerin uygulanması amaçlanıyor.

Proje, 30 gönüllü öğretmene, “İl Milli Eğitim Müdürlüğü Personeli Formatör Eğitimi” ile Kars Valisi Günay Özdemir, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Milli Eğitimden Sorumlu Vali Yardımcısı Akif Pektaş ile İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun’un da katıldığı açılış toplantısıyla start aldı.

Kars Öğretmenevinde 5 gün boyunca sürecek eğitimlere katılacak olanlara yönelik kapasite geliştirme ve bilinçlendirme eğitimleri ile çocuklara hizmet sunan tüm kamu personelinin farkındalık düzeylerinin artırılması için ilk adım atılmış olacak.

HUZURLU OKUL HUZURLU TOPLUM

Proje ile ilgili olarak Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, bu eğitimlerin sonucunda; çocuklarla birebir iletişim halinde olan öğretmenlerin, onlarla daha doğru ve etkili bir iletişim içerisinde olarak onların beklenti ve ihtiyaçlarını anlayacak ve en önemlisi de çocuklara yüksek düzeyde bir rehberlik hizmeti verebilecek hale gelmelerinim hedeflendiğini söyledi.

Eğitimlerin tamamlanmasının ardından formatör olacak Milli Eğitim personeli, Kars genelinde hizmet veren 4 bin öğretmene aldıkları eğitimi aktaracaklarını da belirten Altun: “Bu eğitimin devamında diğer kamu kurumlarından gönüllü olan katılımcılara da yine bu kapsamda benzer bir eğitim verilecek. Bu katılımcılarımız da kendi kurumlarındaki toplam 6 bin memura aldıkları eğitimin içeriğini aktaracak ve ‘Huzurlu Okul Huzurlu Toplum Projesi’nin ilk adımını, tamamlanmış olacak.” Dedi.

VALİ ÖZDEMİR: “SİZLER VE BİZLER, ÇOCUKLARIMIZIN KİMİ ZAMAN ÖĞRETMENLERİ, KİMİ ZAMAN ANNE BABALARI, BAZEN DE ONLARIN YAKIN ARKADAŞLARIYIZ”

Düzenlenen toplantıda eğitime katılanlara yönelik bir konuşma yapan Kars Valisi Günay Özdemir, bugün itibariyle 5 gün sürecek olan eğitimlerin, aslında Kasım ayından beri süregelmekte olan çalışmaların bir ürünü olduğunu belirterek, şu ana kadar sürdürülen çalışmaları karşılıklı fikir alışverişi çerçevesinde yoğunlaştırarak, kapsamını geliştirerek devam ettireceklerini söyledi.

Proje kapsamında eğitim alacak öğretmen ve kamu personellerinin üstlendikleri farklı rollerle çocuklarla iletişime geçeceklerine vurgu yapan Vali Özdemir: “Sizler ve bizler, çocuklarımızın kimi zaman öğretmenleri, kimi zaman anne babaları, bazen de onların yakın arkadaşları olarak karşılarına çıkıyoruz. Ve bu rolleri uzun zamandır yerine getirdiğimiz için çocuklarla nasıl iletişime geçileceğini biliyoruz. Bu hafta burada geçireceğimiz süre boyunca, size bildiklerinizi tekrar anlatmayacak, sadece çocuklarımıza daha farklı bir gözle bakabilmek için interaktif bir ortamda hepimizin katılımıyla çalışmalar gerçekleştirecek ve böylelikle ilerleyeceğiz. Hepimizin bildikleri ve deneyimleri çok kıymetli olduğundan sadece ortak akılla ilerleyen bir projenin başarıya ulaşacağına inanıyoruz. ‘Huzurlu Okul Huzurlu Toplum Projesi’ ile Kars’ta yaşayan 0-7 yaş arasındaki çocukların karşılaştığı problemlerin, yetişkinlerle kurdukları ilişkilerde yaşadıkları sorunların ve eksikliklerin öncelikle öğretmenler ve diğer kamu kurum personeli aracılığı ile tespit edilerek, bu sorunların karar verici mercilere iletilmesi amaçlanmaktadır.” Dedi.

ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE YAŞANABİLECEK ZORLUKLARIN ÖNÜNE GEÇİLEREK…

Proje ile alınacak eğitimler sonucunda, çocukluk döneminde yaşanabilecek zorlukların önüne geçilerek çocukların sağlıklı, kendine güvenen, başarılı bireyler olmaları yönünde önemli adımlar atılacağının da belirten Özdemir konuşmasında: “Böylece Karsımızın huzur ve akademik başarı düzeyi artırılacaktır. Bu amaç doğrultusunda, çocuklarla birebir iletişim halinde olan öğretmen, kamu personeli ve ailelerin, çocuklarla doğru ve etkili bir iletişim içerisinde olabilmelerine, onların beklenti ve ihtiyaçlarını anlayarak bilinçli bir rehberlik yapabilmelerine yardımcı olunacaktır. Projenin ilk adımı için, gönüllü olan sizlere yönelik gerçekleştirilecek çalışmalar ile çocuklarımıza hizmet sunan tüm öğretmenlerimizin farkındalık düzeylerinin arttırılması bu projenin hedeflerinden biridir.

KARS GENELİNDEKİ 4 BİN ÖĞRETMENİMİZE DE SİZLERİN ARACILIĞIYLA ULAŞACAĞIZ

Kars genelindeki 4 bin öğretmenimize de sizlerin aracılığıyla ulaşacağız. Bu çalışmalar ile hem çocukların sorunlarına yönelik çalışmalardaki verimin artırılması hem de il genelinde çocukların yaşadığı sorunların doğru şekilde tespit edilmesi ve aşamalı olarak sorunların çözümüne yönelik yeni projelerin oluşturulması hedeflenmektedir. Kalıcı hedeflere ulaşmaya çalıştığımız için, projenin birçok farklı aşaması olacaktır. Bu farklı aşamaların başlangıç detaylarını sizler için özel olarak hazırlanmış tanıtım dosyalarında bulabilirsiniz. Ancak özetle diyebiliriz ki;bu hafta gerçekleşecek çalışmaların benzeri, diğer kamu kurum çalışanları için de düzenlenecektir. Ve tabiî ki bütüncül bir yaklaşım içerisinde farklı içeriklerle ailelere ve öğrencilere yönelik çalışmalarımız da olacaktır. “Çocuklarımızın gözünden bakabildiğimizde başardığımızı anlayacağız” diyoruz. Sorunlarımızın çözümünde sistematik yaklaşımlar, mekanizmalar ve ihtiyaç duyduğumuz yeni projeler kullanacağız. Bu özel çalışmalarla 4 bin öğretmen ve 6 bin diğer kamu kurumu personeli ile el ele 110 bin çocuğun sorunlarını daha etkin tespit edeceğiz, daha verimli çözeceğiz ve Kars’ın insan kaynağını, Türkiye için üretilen artı değerlerle birlikte farkındalık düzeyimizi artıracağız. Gelecekte Karsımızın sosyo-ekonomik açıdan marka şehir olması için gerekli insan kaynağını yetiştiriyoruz.”ifadelerini de kulandı.




 






ETİKETLER :
Diğer Serhat News haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA