KAR-DER DAYANIŞMA GECESİNE YOĞUN KATILIM

KAR-DER Dayanışma gecesine yaklaşık olarak 2000 bin kişi katıldı. İzdiham yaşandı. Herzaman olduğu gibi yemekli olan gecede ana yemek bölgemizin en önemli tatlarından olan kaz yemeği oldu.
Bu haber 2015-02-21 08:40:01 eklenmiş ve 1115 kez görüntülenmiştir.

KAR-DER DAYANIŞMA GECESİNE YOĞUN KATILIM

 

Ataşehir'de bulunan Kars-Ardahan-Iğdır il,ilçe, köy derneklerinin birleşmesinden oluşan KAR-DER (Ataşehir Kars-Ardahan-Iğdır Dernekleri Federasyonu) geleneksel hale getirdiği gecesini bu yıl Ümraniyede 1500 kişilik bir salonda icra etdi.

 

KAR-DER Dayanışma gecesine  yaklaşık olarak 2000 bin kişi katıldı. İzdiham yaşandı. Herzaman olduğu gibi yemekli olan gecede ana yemek bölgemizin en önemli tatlarından olan kaz yemeği oldu.

 

Dayanışma gecesi slayt gösterisi ile başladı. Gecenin açılış konuşmasını Kar-Der Başkanı Orhan Çerkez yaptı. Çerkez  Nüfusumuzun yoğun olduğu tüm ilçelerde Kars-Ardahan-Iğdır Derneklerinin birlikte hareket etmelerinin önemine değindi. Bu birlikteliği Ataşehirde başarıyla hayata geçirdiklerini belirterek, başta Daiş çetelerinin terörünün  kıskacına alınan Rojeva'ya yardım  olmak üzere KAR-DER'in faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Tüm katılımcıları selamladı, katılımlarından dolayı teşekkür etdi. Başkan ve dernek başkanları yönetimle birlikte fotoğraf çektirdiler.

 

Çerkez'in ardından Ataşehir  Bld. Başkanı Battal İlgezdi kürsiye  çıktı. Selamlama konuşması yaptı. İlk defa böyle kalabalık bir gece gördüğünü söyledi.

 

GECE yada GECELERDEN İZLENİMLER

 

-GECEDE  EN YOĞUN İLGİ KAİSİAD'A, EN YOĞUN KATILIM İSE  AREV (Ardahan Eğitim Vakfı) ve ARDA-DER' (Beykoz Ardahanlılar Derneği) DEN GERÇEKLEŞTİ:

 

KAİSİAD bölge STK yapılanmamızın  20-30 yıllık süreçte  çıkardığı en önemli STK'lardan biri. Kar-Der Başkan Yardımcısı Aşkın Şit ve yine Kar-Der YK üyesi Saadet Garan'ın KAİSİAD  Yönetim Kurulu Üyeliklerine  seçilmeleri  KAİSİAD'ın başkan ve yönetim kurulu düzeyinde yapılan geceye katılmalarını sağlarken, Ardahan federasyonlarına bağlı derneklerden de yoğun katılım oldu.

Aşkın ŞİT'in KAR_DER'de olması ve KAİSİAD Y.K: üyeliğine seçilmesi Ardahan ve Hoçvan Dernekler Federasyonuna bağlı derneklerin de  bu yıl yapılan geceye  daha'da yoğun bir katılım sağlamasını beraberinde getirdi....

 

KAİSİAD Başkanı  Orhan Gökçe ve Yönetimi gecede en yoğun ilgiyi gören STK oldu. Tüm STK'lar ve Protokolun ezici çoğunluğu yeni başkan Gökçeyi yeni görevlerinden dolayı  kutladılar, Tebrik ettiler.

 

AREV ve ARDADER geceye başkanları İlter Avşar ve Yusuf Sit'le birlikte katılırken en yoğun katılım bu iki STK'mızdan oldu. AREV ve ARDADER  25- 30 kişilik bir kadro ile geceye katılım gösterdiler.

 

 

STKlar dışında Katılımcıların büyük çoğunluğu chpden oldu.

CHP Kadıköy Belediye Meclis Üyesi Yener Kazak ve Süleyman Karadağ, Çekmeköy AK Parti ilçe Başkan Yardımcısı Yunus Görken, Çekmeköy AK Parti Belediye Meclis Üyesi Ekrem Esmeray, Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan, Çekmeköy KAI Dernek Başkanı Önder Ulutaş, Göldalı Köyü Eski Başkanı Rıfat Karakaya,Ardahan İl Derneği Başkanı Ahmet Demirbaş ve Birim Başkanları, İstanbul Türkiye Azerbaycan Derneği Başkanı Sefer Karakoyunlu, İşadamı Metin Adıgüzel,  KAISİAD Başkanı Orhan Gökçe, Ümraniye Serhat İlleri Dernek Başkan Yardımcısı Fikret Özdemir,  Hüseyin Çelik, Terekeme Karapapak Türkleri Dernek Başkanı Engin Aybirdi,  CHP milletvekili aday adaylarından Özgen Nama, Saadet Garan Koçulu,  Cemal Uygur,Av. Özgür Kip, Durmuş Acar. AK Parti Milletvekili aday adaylarından Kayabey Kaya ve çok sayıda davetli katıldı

STK  ANLAYIŞINDAN  ZİYADE  KLASİK  CHP  BASİTLİĞİ  GECEYE DAMGA VURDU...

 

Gecede organizasyondan yemeğe, salona herşey dörtdörtlüktü. Ama program  ve içerik berbat ve bomboştu. Yemekli bir dayanışma gecesinde saygı duruşları, Atatürklü hoşgelişler vb. STK'lardan çok ilkokul talebelerini andıran klasik bir CHP zihniyeti geceye damga vurdu. Folklordan müziğe bölge kültürü yerlerde süründü. Bu basitlik dışında dörtdörtlük bir gece, dörtdörtlük bir katılımın olduğu bir organizasyon. Ama ifade ettiğimiz gibi STK'lardan, STK'ların partiler üstü duruşunu sergileyen bir yapıdan ziyade klasik, basit CHP zihniyetinin hakim olduğu bir gece yaşadık.

Katılımcılar Kürtçe, Azerice, Çerkezce... Kuzeydoğunun ve kafkasların cihanşumul kültürünü yansıtan müzik guruplarını, folklor ekiplerini beklerken CHP zihniyetli tüm gecelerde olduğu gibi burada da tektip bir folklor gurubu ile gece kapatıldı. Bölgenin kültürü yansıtılmadı. Sahneye çıkan bir-iki sanatçı da hoşgelişler ola paşa gibi parçalarla katılımcılara eski Türkiye'nin ilkokul talebesi muamelesini yaptılar...

 

Bölge derneklerimizin kültürel anlamda sergiledikleri bu gerilik ve partiler üstü durmayı becermeyişleri nüfusumuzun yoğun olduğu İstanbul ilçelerinde yerel yönetimlere de yansımakta. Bundan dolayı derneklerimiz  bugüne kadar tek bir belediye başkan adayını dahi çıkaramadılar. Nüfus var, kalabalıklar var. Ama yerel yönetimlerde bir-iki hemşerimiz 2., 3.  sıralarda... Fazla uzatmaya gerek yok. STK ruhunu kavrayamayan derneklerimizin geriliği nüfusumuzu kötü vurmaktadır...

 DOĞU MEDYA/STK-DERNEKLER

ETİKETLER :
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA