Kafkas Kartalı Şeyh Şamil'in Vefatının 144. Yılında Anıldı

Kürtlerin Kafkasyadaki en büyük kollarından biri olan Çeçenler Mezopotamtya ve Kürdistandaki Kürtler gibi yiğit ve dik duran insanlar.
Bu haber 2015-02-19 11:19:36 eklenmiş ve 902 kez görüntülenmiştir.

Kafkas Kartalı Şeyh Şamil'in Vefatının 144. Yılında Anıldı

 

Kürtlerin Kafkasyadaki en büyük kollarından biri olan Çeçenler Mezopotamtya ve Kürdistandaki Kürtler gibi yiğit ve dik duran insanlar. Dünyadaki diğer Kürt kavimleri gibi haksızlık ve zulme asla boyun eğmeyen insanlar. Özgürlük yoksa Çeçende yoktur. Bu anlamda Din, ilim, Özgürlük ve Mücadelenin şahsında hayat bulduğu özdeşleştiği Şeyh Şamil tüm İslam alemi tarafından rahmetle anıldı...(X1)

 

Kafkasya'nın özgürlüğüne kendisini adayan, kahraman, alim ve mücahit Şeyh Şamil'in, 17 Şubat  vefat yıldönümü… 1797 ile 1871 yılları arasında yaşayan Şeyh Şamil; Kafkasya'nın özgürlüğüne kavuşması için Ruslara karşı amansız mücadeleler vermiş ve Rus ordularını dize getirmiş bir mücahit olarak tarihe geçti. Dağıstan'ın Gimri Köyü'nde 1797 yılında dünyaya gelen Şeyh Şamil, küçük yaşından itibaren ilim tahsil edip, alim olması için, zamanın en büyük ulemalarından ders aldı. 30 yaşına kadar; tefsir, hadis, fıkıh ilimlerini, edebiyat, tarih ve fen bilgilerini öğrenen Şamil, Bağdat'a gidip, Mevlana Halid hazretlerinden de ilim öğrendi.

35 YIL CİHAD ETTİ

Şeyh Şamil, imam seçildiği 1834 yılından 1859 yılına kadar Rusya'nın askeri gücünün çokluğu ve ellerindeki imkanlara rağmen yılmadan mücadeleyi sürdürdü. Kendinden önceki iki imamın döneminde de fiilen 10 yıl savaşlara iştirak ettiğinden durup dinlenmeden cihad ettiği süre tam olarak 35 yılı buluyor. Şeyh Şamil, Rusların, Kafkasya'da İslamiyet'i yok etmek için bütün güçleri ile uğraştığını görünce cihad aşkıyla ortaya atıldı. Kafkasya'daki halklar Şamil'i başlarına imam seçerek, düzenli bir ordu kurulması sağlandı. Şamil bu orduyla 25 sene, destansı mücadeleler vererek, İslamiyet'i yok etmek ve Müslümanları ortadan kaldırmak isteyen Ruslara kan kusturdu. Nice generallerini harp meydanlarında öldürüp, nicelerini de küçük düşürdü.

'SONUNU DÜŞÜNEN CESUR OLAMAZ'

Şeyh Şamil, kısa zamanda kısmen de olsa nizamlı bir ordu ve mülkî teşkilatı kurmaya muvaffak oldu. Tesirli hitabetiyle halkı cezbediyor, Müslüman olarak yaşama aşkıyla yanan bu insanların kalblerine birer kıvılcım salıyordu. Tecrübeli ve değerli yardımcıları, vekîlleri, ordunun ve mülkî idarenin başına getirdi. Fayda sağlayanlara altın ve gümüşten yapılmış nişanlar veriyor ve bu nişanlara;“Sonunu düşünen hiçbir zaman cesur olamaz”, “Kuvvet ve yardım ancak Allahû Teala'dandır”, “Cesur ve yüksek ruhlu olana...” şeklinde cümleler yazdırıyordu. 

ÖNCE İSTANBUL, SONRA HİCAZ'A...

Rusya ile yapılan savaşlar sonucunda, Şeyh Şamil esir oldu. Sürgünde yaşarken Hac'ca gitmek için İstanbul'a gelen Şeyh Şamil, İstanbul'da kısa bir süre kaldı. Başta Sultan Abdülazîz'in ve İstanbulluların gösterdiği yakın alakaya, misafirperverliğe hayran olan Şamil, bu kadar ilgiye rağmen bir an önce Hicaz'a gitmek istediğini padişaha bildirdi. Vapurun her uğradığı yerde, halk görülmemiş bir heyecanla Şeyh Şamil'i karşılıyor, onun duasını alma yarışına giriyordu. Şeyh Şamil, Hacc'ını yaptıktan sonra, ömrünün kalan kısmında, O'nun sünnet-i seniyyesini yaymak için uğraştığı, iki cihanın efendisi Muhammed aleyhisselamın huzûr-ı şerîflerinde yaşamak için Medîne'ye yerleşti. Burada hastalanan Şeyh Şamil, Medîne-i Münevvere'de 17 Şubat 1871 günü Hakk'a yürüdü.

Dip Not X1:

Kafkaslardan Batı Avrupa Kıyılarına 350-400 milyon, yarım milyara yakın nüfus birbirine akraba halklar. Akraba ata dedelerin çocukları. Dünyayı dizayn eden katil firmalar ve siyonizm, Yüzyıllardır, M. Ö. dan başladığı ortaya çıkan, Osmanlı -İran savaşlarıyla birlikte bu akraba halkları siyasi, kültürel, demografik anlamda ayrıştırmak için şeytanın aklına gelmeyen yöntemlerle zamana, çağa ve zemine göre planlar geliştirdi. Bütün milletlerin köle olduğu tek dünya devleti, çip takılan, çipi kapatıldığında hayatı biten köle impartorluğunun oluşması için Irk ve Irkçlılık tüm gezegene yayıldı. Bu anlamda İsrail kurduruldu. Burada tarih boyunca insanlığın belkemiği olan nüfusları yarım milyara yakın olan Kafkaslardan Batı avrupa sınırlarına Aryen kökenli halkların büyük çoğunluğunu düşürüp ayrıştırdılar. Ama Mezopotamyada çekirdekte bulunan Kürtlerin APO'nun önderliğinde ortaya çıkması siyonizmin bu planını yerle bir etdi. Yarım milyarlık Aryen kökenli akraba halkların bilim ve düşünce insanları ırkçılığı aşarak tarih boyunca içine çekildikleri akıl almaz soykırım kumpaslarını ancak içine girdiğimiz 21. yüzyılda masaya yatırıabildiler...

Kürtler, Osmanlının yıkılışının ardından Siyonizmin en büyük projelerinden biri olan ve bu devasa coğrafyaya dayatılan tek millet, tek dil ... tek tip Türk Irkçılığını da tarihe gömerek Orta Asya'daki Türklerle, Kafkaslardan Batı Avrupaya Aryen kökenli halkların kaderinin birbirine bağlı olduğunu Kardeş halklar olduğunu da açığa çıkardılar. Dünya genelinde Türklere dayatılan siyonist Türk Irkçılığını da deşifre ederek tarihe gömdüler. Orta Asya, Orta Doğunun ((Aryen Kökenli Halklar, Türkler ve günümüzde Ortaya Çıktığı gibi Ruslar'ın))  ve Rusya'nın kaderinin birbirine bağlı olduğunu kesintiz yüzyildir verdikleri mucadele ile ortaya koydular. Çarlik Islam yapılan saldırının altını boşaltmak olduğunu yıkılana kadar kavrayamadi...

 

ETİKETLER :
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA